Tampere
21 May, Tuesday
18° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: 3+1 asiaa osaamistaKirjoittanut: Alma Vormisto - tiimistä Motive.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

3+1 asiaa osaamisesta

 

Motivelle ja koko akatemialle puhumassa kävi Henri Aaltonen. Fysioterapeutti, omaishoitaja, Henrin #sali konseptin perustaja. Mieletön persoona, joka omaa vahvan kokemuksen yrittäjyydestä ja erityisesti sen kivikkoisen puolen siitä.

Kahden tunnin settimme koostui ensin Henrin puheenvuorosta ”miten teet osaamisesta liiketoimintaa”? Sen jälkeen pidimme minipajan, jossa pääsimme vielä erityisesti haastattelemaan Henkan omia kokemuksia ja haastamaan ajatuksiamme.

 

Mitä nämä 3+1 asiaa sitten ovat?

 

  1. Oma vahvuus. Selvitä mitä oma osaamisesi ja missä olet erityisen hyvä. Henkka oli aloittanut esimeksiksi hieronnalla. No siinä hän ei ollut paras, eikä hän jatkanutkaan sitä liiketoimintaa. Missä hän sitten on? Voimaharjoittelussa ja vielä aivan ylivoimainen. Voin vielä näin alan ammattilaisena todeta, että yksi parhaimmista mitä olen koskaan tavannut. Hän siis oli löytänyt oman vahvuutensa.

 

  1. Yksinkertaisuus.Tee osaamisestasi niin yksikertaista, kun pystyt. Hänen kohdallaan se tarkoitti sitä, että voimaharjoittelu konseptia toteutettiin vapailla painoilla moninivelliikkeillä ja täydellisellä tekniikalla. Harjoittelu vei eteenpäin ja toi tuloksia asiakkaasta riippumatta.

 

  1. Osaamisen monistaminen. Asia johon Henkalla ei ollut vastausta. Hän tämä oli se kohta, jota hän pystynyt ratkaisemaan. Hän oli itse luonut itsestään tuotteen, sillä paikkana Henrin #sali yhdisti ihmisiä ja oli kuin ”toinen koti”. Sellaista en ole kokenut missään muualla.

 

+1.  Kirjanpito ja liikekumppanit. Mieti aina tarkkaan kenen kanssa teet töitä, yrittäjyys ei ole paikka jossa voi olla sinisilmäinen. Opettele kirjanpitoa ja perehdy sen saloihin, vaikka sen tekisikin sinulle joku ulkopuolinen.

Omissa haaveissani toivon, että vielä jonain päivänä näen samanlaisen paikan, mitä Henrin #sali oli. Sote muokkaa tällä hetkellä tulevaisuuden liikunta- ja terveysalaa suuresti. Perinteinen ammatinharjoittaminen fysioterapiassa on varmasti katoamassa ja siksi jotain uutta tarvitsee luoda tilalle. Mitä se on? Sitä ei vielä kukaan taida tietää.

 

 

Kommentoi