Tampere
25 May, Saturday
17° C

Proakatemian esseepankki

Blogi: Me välitämmeKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

 

Me välitämme

 

Kääwät tunnetaan Proakatemialla tätä nykyä tuutoreiden kaltaisina oppaina. Meidän tehtävämme on opastaa uudet tulokkaan talon tavoille ja pitää huolta siitä, että jokainen tietää mihin on tullut. Myös uusille proakatemialaisille järjestettäviä kastajaisia pidetään yhtenä Kääpien päätehtävistä. Näin se ainakin on ollut. Uskomme vahvasti, että tulevaisuus odottaa meiltä enemmän.

Proakatemian yhteisö on kasvanut vuosien mittaan suureksi joukoksi erilaisten intohimojen perässä juoksevia yksilöitä. Toinen toistaan vaikuttavimpia saavutuksia tehtailevat tiimit toimivat trampoliineina kyvykkyyksiään hioville timanteilleen. Odotukset tulosten noususta johtavat tämän, Proakatemianakin tunnetun painekattilan viisarin kipuamaan päivä päivältä korkeampiin lukemiin. Näin ollen, valtaosa eteenpäin työntävästä voimasta kohdistuu liiketoiminnallisen kehityksen kasvattamiseen. Rakas ja tärkeä yhteisöllisyytemme jää siis tässä mittelössä vain perässä valtoimenaan laahaavaksi pyrstöksi.

Emme antaudu kohtalon onnenpyörään, vaan keräämme kasaan ne, jotka välittävät. Tavoitteenamme on nostaa tämä laahaava huntu ylös ja kantaa yhteisöllisyyttä yhtä merkityksellisessä roolissa yhdessä tuloksellisen ammattiosaamisen kanssa. Mitä me olemme yksin? Selviytyjiä? Entä, jos koko tiimi puhaltaa yhteen hiileen? Menestyjiä? Entä, jos koko yhteisö on yhtä? Voimmeko muuttaa maailmaa?

Kääpinä emme voi yksin muuttaa yhteisöämme ja kulttuuriamme. Tarvitsemme jokaisen apua, sillä jokainen teistä on osa meidän yhteistä kulttuuriamme. Jokainen omilla teoillaan ja sanoillaan lisää kiskon yhteisiin raiteisiimme. Ja vain ehjillä raiteilla, voimme yhdessä saattaa junamme määränpäähän. Avoimuus, kunnioitus ja välittäminen, ne olkoon yhteisömme määränpäät vuodelle 2018.

Meitä voidaan kutsua Kääwiksi. Meitä voidaan kutsua yhteisötiimiksi. Meitä voidaan kutsua millä nimellä tahansa. Meihin voi liittyä kuka tahansa ja milloin tahansa. Meidän ainoa tarkoitus on, että jokainen proakatemialainen saa nauttia kuuluvansa avoimeen, kunnioittavaan ja välittävään yhteisöön, jossa meillä kaikilla on hyvä olla.

Proakatemia on yhteisö, joka antaa kaksin verroin sen, mitä ottaa. Älä pelkää antaa enemmän.

 

Kirjoittanut Joni Ramu

Kirjoitus julkaistaan vuosikirjassa.

 

Julkaistu: https://pieceoftotal.blogspot.fi/2017/12/me-valitamme.html

 

Kommentoi