Tampere
22 May, Wednesday
18° C

Proakatemian esseepankki

Bl kauden mietteet – miten johtaa joukkoa joka ei itsekään tiedä mitä halutaan tai mihin ollaan menossa?Kirjoittanut: Matilda Tella - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
tee toimi saa aikaan
Ria Parppei
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Bl kauden päätavoitteeni on osallistaa Revena akatemian yhteisöön. Siitä miten tämä onnistuu en tiedä vielä, mutta sen tiedän että meidän tiimissä on ainutlaatuisia ihmisiä, joiden sydän on täynnä kultaa.

 

Revenan tulevaisuus:

 

 • Vaihtoehto 1: Näen, että meidän tiimissämme on potentiaalia huipputiimi kokemukselle. Tämä kuitenkin omasta mielestäni vaatii sitä, että osa tiimiläisistä muuttaa asennetta priorisoimalla Revenan juttuja ykkös prioriteetiksi, ohi projektien ja omien juttujen. Antaa tiimiläisten työntää epämukavuusalueelle sekä uskaltaa heittäytyä mukaan ennakkoluulottomasti! Tämä vaihtoehto vaatii itseltäni paljon asenteen muutosta sekä priorisointia. Miun tulee heittäytyä enemmän, näyttää esimerkkiä, joustaa sekä ymmärtää. Osallistua iloisella asenteella tiimin omiin juttuihin, kuten Revena vacationiin sekä kaarnapäiviin. Isoin muutos itselläni tulisi olla yksittäisten tiimiläisten suhteen, minun pitäisi enemmän kysyä, soittaa sekä kuunnella mitä jokaiselle tiimiläiselle kuuluu. Tiimi koostuu kuitenkin aina pienistä suhteista sekä oma luottamukseni tiimiin paranee ainoastaan jos annan mahdollisuuden tutustua jokaiseen tiimiläiseen.

 • Vaihtoehto 2: Tällä hetkellä koen, että Revena on ihan kiva tiimi. Jos akatemian uusi pinkku kysyisi minua kertomaan Revenasta, olisi vastaukseni selkeä. Kertoisin kaunistellen meidän hyvistä muistoista ja siitä, kuinka lopussa koulu meillä jo on. Tämä vaihtoehdoista on neutraalein ja tällä hetkellä todennäköisin. Koen, että muutaman Revenalaisen kanssa tulemme syventämään suhdettamme merkitykselliseksi ja muutama Revenalainen tulee jäämään tuntemattomaksi hyvän päivän tutuksi. Mikäli haluan päästä tähän vaihtoehtoon on  jatkettava täysin samaa rataa. Olla positiivinen pajoissa ja heittää vähän jerryä. Eipä sen enempää tarvitse syvällisiä puhua, mitään jakaa tai kysyä muilta.

 • Vaihtoehto 3: Koen, että tähän vaihtoehtoon on yhtä pitkä matka kuin ykkösvaihtoehtoon. Tässä vaihtoehdossa olemme joukko ihmisiä, joista tunnen noin kolme kaveria hyvin. Juomme viiniä ja jauhamme syvällisiä kolmen kanssa vapaa-ajalla. Pajoissa käymme Revenalaisten kanssa viikottain, ilman että tunnen oikeasti heitä. En osaa kertoa mitä heille kuuluu tai mitä he ovat tehnyt viime viikolla. Kun Revena puretaan jouluna 2022 jää samat kolme heppua miun elämään samalla tavalla. Jos haluan tämän vaihtoehdon pitää minun laittaa omia menoja pajojen edelle, jättäytyä taaemmallle tiimin suhteen. Lamaantua negatiivisuudelle sekä epätoivolle. Luovuttaa sekä antaa olla, ei meistä huippu tiimiä tule kuitenkaan.

 

Kysymys kuuluukin mitä meidän tiimi haluaa? Vaihtoehdoista todennäköisin tällä hetkellä on kakkosvaihtoehto eli ihan kiva tiimi. Meillä on tiiminä pitkä matka molempiin vaihtoehtoihin, tuntuu kuitenkin että aika loppuu kesken. Onko enää järkeä puhua halutaanko huipputiimi kokemusta vai pidetäänkö saavutettu taso yllä?

 

Bl kauden haastavuudeksi hiipuu epätietoisuus. Miten johtaa tiimiä, jonka tavoitteet ovat viedä business äly käytäntöön, tosissaan muttei totisena sekä kaikilla on liiketoimintasuunnitelma. Jokainen tavoitteista tukee kaikkia skenaario vaihtoehtoja, joten suuntamme on vielä mysteeri. Revenan visio on ollut ensimmäisestä päivästä lähtien olla: “uuden yrittäjyyden esikuva”. Lause on haastava, koska voimme tiiminä luoda kaikki mahdolliset raamit mitä haluamme. Usein pohdin miten Revena tiiminä rakennamme Proakatemian yhteisöä jos lepsuttelemme? Missä on meidän tiimin esikuvan näyttäminen. Yksilötasolla Revenassa on super aktiivista porukkaa kehittämässä akatemiaa, teistä jokaisesta olen ylpeä sekä itsekin inspiroitunut. Kuitenkin Revenan osallistuminen yhteisön tapahtumiin on usein heikko tai vajavainen, onko tämä uuden yrittäjyyden esikuvan kaltaista käytöstä? Tiimissämme ei ole puhuttu yhteisön merkityksestä tai sen kehittämisestä tiiminä.

 

Aina kun meidän tiimi tekee yhdessä on meillä hauskaa sekä omaa lojaalisuutta ja heimolaisuutta. Potentiaalia on meidän joukossa vaan onko tahtoa? Alla on lueteltuna keinoja, joilla on mahdollista parantaa Revenan aktiivista osallistumista tiimin omaan toimintaan sekä yhteisön tarpeisiin.

 

 1. Yhteiset pelisäännöt ja niiden kirkastaminen

  1. bl: Kirkasta tiimille visiota, arvoja sekä tavoitteita mahdollisimman konkreettisesti.

  2. tiimiläinen: Olet itse vastuussa omasta tekemisestäsi tiimille, toimi Revenan pelisääntöjen sekä arvojen mukaisesti. Mikäli joku ei toteuta, puutu asiaan.

 2. Tiimikaverin arvostus

  1. bl: Harjoita Revenalla perhe kulttuuria. Olemme kaikki erilaisia

  2. tiimiläinen: Arvosta hiljaisten puheenvuoroa sekä vaadi äänekkäiltä hiljaisuutta.

 3. Tiedon jako sekä avoimuus

  1. bl: viikkotiedote sekä viestinnän selkeys, vaali akatemian yhteisiä tapahtumia

  2. tiimiläinen: ota vastuu selvittää asioita sekä anna vapautta toteuttaa omalla tyylillä – osallista heikompia ja innosta aktiivisia

 4. Vapaamuotoinen kommunikointi

  1. tiimiläinen: ota uusi / tuntemattomin tiimiläinen lounaalle kanssasi. Selvitä mikä olisi teidän yhteinen klikki ja vaali sitä. Tämän jälkeen laajenna akatemialaisiin, käy jokainen tiimi läpi ja ole ylpeä saavutuksestasi.

 5. Auttamisen kulttuuri

  1. bl: Auttaminen luo kommunikaatiota ja empatiaa, jotka ovat yhdessä erinomainen kasvualusta kehitykselle

  2. tiimiläinen: Harjoita auttamista monella tapaa, kysy ja tarjoa apuasi, jo pieni ele voi olla elintärkeä toiselle.

 6. Osallista hiljaisempiakin keskusteluun

  1. bl: Keskustelun ohjaus sekä keinot – post it laput / kuumaperuna tms

  2. tiimiläinen: Kuuntelu ja puhuminen tasapainossa. Kysy, kuuntele ja kysy lisää.

 7. Kiitä usein ja juhli onnistumisia!

  1. bl: nostata onnistumisia tiimin edessä. Nosta Revenan onnistumisia akatemialla

  2. tiimiläinen: Kilpaile siitä kuka kunnioittaa eniten toista tiimiläistä.

 8. Yhteisiä naurun aiheita

  1. bl: Delegoi eri ihmisille hauskuutus juttuja, näin osallistat kaikkia mieluisaan

  2. tiimiläinen:  Tule läsnä mahdollisimman moneen tilaisuuteen

 9. vapaamuotoisia illanviettoja yhdessä ME-henkeä

  1. bl: Laita merkille mikäli joku jättäytyy ulkopuoliseksi – toimi

  2. tiimiläinen:  hyppää tuntemattomaan – voit saada jotain uskomatonta

 10.  erilaisuuden ymmärryksen edistäminen

  1. bl: Nosta jalustalle ja anna palautetta poikkeavissa tilanteissa – ruoki kulttuuria

  2. tiimiläinen: Ole avoin ja läsnä – älä tuomitse. Kaikki meistä on yhtä arvokkaita sekä ajaa samaa asiaa.

useita lähteitä: (Luettu 8.10.2021.)

http://mastersuomi.blogspot.com/2014/11/10-vinkkia-tyoilmapiirin-parantamiseen.html

https://www.verve.fi/ajankohtaista/blogi/2016/10/mita-tapahtuu-kun-organisaatioon-hiipii-auttamisen-kulttuuri.html

https://anna.fi/lifestyle/tyo-ja-raha/nain-luot-positiivista-ilmapiiria-tyopaikallesi-8-kaytannon-vinkkia

https://suomalainentyo.fi/cases/kohti-parempaa-tyoilmapiiria-tyoterveyslaakarin-kriittisen-tarkeat-neuvot-hyvan-tyoilmapiirin-luomiseen/

Kommentoi