Tampere
17 Jun, Monday
20° C

Proakatemian esseepankki

Autokaupan tulevaisuusKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Meikäläisen opinnäytetyö tulee näillä näkymin pyörimään yllä olevan otsikon ympärillä. Se sisältää itse kaupan tulevaisuutta, mutta myös autojen tulevaisuuden näkymiä. Mikä vaihtoehtoinen käyttövoima on tulevaisuudessa nykypäivää ja mikä saa ihmiset ostamaan niitä perinteisten sijaan. Autokauppa on pitkään keskittynyt kivijalkakauppoihin, vaikka muu maailma on mennyt vahvasti digitalisaatiossa eteenpäin. Niin tekee myös autokauppa, mutta huomattavasti hitaammin. Jotta autokauppa voi muuttua, täytyy myös kaiken muun muuttua siinä mukana ja ennen sitä.

Autokaupan tulevaisuudessa kaupankäynti siirtyy entistä enemmän kotisohville. Netistä valitaan kiinnostava malli. Lisätään siihen miellyttävä väri ja muut halutut lisävarusteet. Pääset yhteenveto-osioon, josta pystyt valitsemaan haluamasi maksutavan ja siirryt eteenpäin tilauksen vahvistamiseen. Näet suoraan reaaliaikaisesti, miten autosi valmistus etenee ja saat tietää, milloin autosi toimitetaan kotiovellesi.

Autokaupassa tulee muuttumaan myös moni muu asia. Autoilu tulee siirtymään entistä enemmän kohti käytöstä maksua, nykyisen omistamisen sijaan. Esimerkiksi Ruotsissa suurin osa uusista autoista ostetaan leasingia käyttäen, jossa hinta perustuu käyttöön. Suomessa tämä trendi on vasta nousussa. Se mahdollistaa nuorille myös autoilun huomattavasti turvallisemmissa autoissa kuin nyt, kun ei joudu sijoittamaan kerralla niin suurta pääomaa.

Automerkeillä voisi tulevaisuudessa olla omat liikkeensä esimerkiksi ostoskeskuksissa, missä ihmiset muutenkin aikaansa viettävät. Liikkeessä ei olisi autoja, vaan kaikki mahdolliset tiedot ja materiaalit autosi suunnitteluun. Istuinmateriaaleista, ulkoväreistä aina kojelaudan pintamateriaaleihin. Kun auto on valmiiksi suunniteltu, pääset kurkkaamaan virtuaalilaseilla autosi sisälle, istumaan kuskin penkille ja kävelemään autosi ympäri.
Saa nähdä, kuinka moni näistä toteutuu.

Kommentoi