Tampere
18 May, Saturday
22° C

Proakatemian esseepankki

Ajattele oikein – menesty!Kirjoittanut: Kirill Sultanshin - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Minulla on aina ollut intohimo lukea menestyksen kirjoja ja kerätä niistä parhaita ja käytännöllisiä vinkkejä, joita voin ottaa käyttöön jo heti tänään. Kyseinen kirja ei sisällä mitään helppoa ja konkreettisia menetelmiä, jotka johtavat sinut isoon menestykseen jo huomenna, mutta silti suosittelisin sitä kaikille luettavaksi, koska se opettaa ajattelemaan uudenlaisella tavalla. Tämä kirja on tehnyt valtavan vaikutuksen minun maailmankatsomukseeni ja tästä hetkestä lähtien pidän sitä kaikkien itsekehittämisen kirjojen kulmakivenä.

Kirja pohjautuu 500 menestyneiden ihmisten haastatteluihin, joista Hill on löytänyt kolmetoista universaalia työkalua menestykseen. Tässä kirjoitelmassa esittelen tärkeämpiä menetelmiä.

Nimenomaan ajattelutyö on jokaisen menestyksen a ja o, sillä juuri ajattelemalla ihmiselle avautuu uusia mahdollisuuksia. Omastakin kokemuksesta voin todeta, että ajattelutapa on huomattavasti tärkeämpi kuin kuiva teoria ja tekniset osaamiset. Onneksi tämä ajatus vahvistuu aika vahvasti Proakatemian mallissa, jossa yritetään kyseenalaista nykyisiä näkemyksiä ja laajentaa ajatusmaailmaa.

Idea

Ensimmäinen askel isoon menestykseen on iso ja syvä idea, joka kulkee kaikkien tekojesi käsi kädessä. Jos ideasi on tarpeeksi iso ja sinulla on kova usko siihen, niin puolet matkastasi kohti menestystä on jo suoritettu. Aluksi tämä ajatus voi tuntua oudolta, sillä siinä hetkessä sinulla ei ole mitään konkreettista vielä esillä, mutta juuri hyvin mietityllä idealla sekä uskolla enemmistö kompastuu ja jää omalle paikalle. Kyselyn perusteella Hill totesi, että mielikuvitus tulee ainoana esteenä menestyksen saavuttamiseksi. Kaikki mitä on mahdollista keksiä päässä, on mahdollista toteuttaa myös todellisuudessa.

Esimerkki. Jos sinun ideanasi on tulla taloudellisesti riippumattomaksi niin ensin sinun pitää määrittää tarkka rahallinen tavoite, jonka haluat saavuttaa x ajan päästä ja parempi on, jos vahvistat tavoitetta kirjaimellisesti. Kun ideasta tuli selkeä tavoite niin toista se mantrana ääneen aamuisin ja iltaisin, se lisää uskoa sinuun. Hillin mukaan mitään ei voi saada ilman vastinetta ja sen takia määritä mitä vastinetta olen valmis antamaan takaisin, kun saavutat tavoitteesi? Onko se aika, raha, mahdollisuudet? Kun kokonaisuus selkeytyi ajatustasolla, olet valmis toteuttaa sitä! Hajauta tavoitteesi pienempiin tavoitteisiin ja aloita ripeästi toteuttamaan sinun ideasi!

Polttava halu

Jos pidämme ideaa ytimenä ja niin kutsutulla kipinänä, niin polttava halu rikastua toimii polttoaineena kohti määritettyä tavoitettasi. Teollisuusajalta tullut väite siitä, ettei saa polttaa kaikkia siltoja ei Hillin mielestä pidä yhtään paikkaansa, sillä juuri se tunne, että sinulla ei ole edes mahdollisuutta epäonnistua. Tämä ajatus on aina ollut iso ristiriita perheessämme, koska vanhemmat ovat aina varoittaneet siitä, että elämässä pitää olla ”plan B”. Sillä he tarkoittivat hätäuloskäyntiä, johon saa mennä, jos tavoitteesi ei toteudu. Mielestäni on enemmän mahdollisuuksia onnistua, jos kaikki voimat ja panokset ovat asetettuja vain yhteen ainoaan tavoitteeseen. Juuri tämän takia henkilökohtaisesti olen Hillin kannalta, sillä laiskuudella ei ole vaihtoehtoja lykätä asioita ja siirtää huomiota suunnitelmasta toiseen. Kaikki ajatuksesi keskittyvät vain ja ainoastaan onnistumiseen.

Kova usko

Tässä vaiheessa on olennaista välttää negatiivista vaikutusta ulkopuolisilta, sillä se voi merkittävästi heikentää uskosi tekemiseesi. Nostamalla itseluottamusta

Mielikuvitus

Jos jotain on mahdollista kuvitella, sitä saa myös toteuttaa, sillä mielikuvitus on rajana. Hillin mukaan on olemassa kaksi mielikuvitustyyppiä: synteettinen ja taiteellinen. Synteettinen mielikuvitus analysoi vanhoja ideoita uudestaan ja taiteellinen ottaa takaraivosta tuoreita ideoita ja yrittää hyödyntää niitä.

Unelmien työ

Jos päivittäinen työrutiinisi ei miellytä, on vaikeaa lähteä hyödyntämään ylhäällä mainittuja menetelmiä. Työvaihe on yksi pidemmistä elämänvaiheista ihmisen elämässä ja siksi on äärimäisen tärkeää löytää mahdollisimman sopiva ja miellyttävä työ, johon olet valmis antamaan energiasi ja luovuuttasi.

Tiimiäly

Seuraavaksi pitää ottaa huomioon, että kukaan ei ole saavuttanut mitään isoa ilman tiimiä. Hyödyntämällä muiden tiimiläisten vahvuuksia tiimin yksilöt pääsevät huomattavasti nopeammin saavuttamaan asetettua tavoitetta, sillä huipputiimi ei ole pelkästään yhteen laskettuja tiimin jäsenteiden osaamiset, vaan paljon enemmän. Kun huippu tiimi on löydetty, on aikaa laatimaan tarkkaa aikataulua. Jo heti alkuvaiheessa kannattaa oppia arvostamaan kaikkien tiimiläisten mielipiteitä, että jäsenet tuntevat olonsa tärkeäksi tiimissä. Kun kaikilla on hyvä olla, tapahtuu taikaa.

Epäonnistumisen syyt

Epäonnistuminen voi odottaa sinua vaikka nurkan takana, mutta suurimmat epäonnistumisen syyt, jotka laskevat sinun mahdollisuuksia menestymiseen ovat: lähtökohtaisesti huonot geenit, epämääräinen tavoite, koulutuksen puute, itsekurin puute, huono terveys, asioiden lykkääminen myöhemmäksi vaiheeksi, sinnikkyyden puute, epämiellyttävät luonteenpiirteet, itseluottamuksen puute, korkeat olettamuksen asioista ja niin edelleen.

Yhdistävä tekijä

Haastattelujen perusteella Hill on löytänyt yhden yhdistävän tekijän, joka oli sinnikkyys. Thomas Edison yritti 10 000 kertaa sytyttää lamppua, ennen kun tuli onnistunut kerta. Pidin faktasta, että Edison ei pitänyt hänen yrityksiänsä epäonnistuneina, vaan hänen mielestänsä hän keksi 10 000 erilaista vaihtoehtoa, miten lamppua ei saa sytyttää. Tässä esimerkissä voidaan huomata, miten kova usko ja positiivinen mindsetti vie onnistumiseen.

Loppusanat

Ajatuksilla on voimaa ja palavalla halulla ja uskolla tekemisiisi voi saavuttaa kaiken, mitä mielikuvitus tuo tullessaan. Tämän kirjan avulla minulla katosivat kaikki ajatukset siitä, että menestys ja rikkaus kuuluu vain tietyille ihmisille. Nyt olen sitä mieltä, että meillä on kaikilla oikeus lapsuudesta lähtien rikkauteen ja isoon menestykseen, kyse on siitä, haluatko oikeasti käyttää sitä mahdollisuutta vai oletko yrittämässä toistaa muiden haaveita?

 

Lähde:

KIRJOITTAJA: Hill Napoleon
KUSTANTAJA: Enterio
KANSITYYPPI: sidottu
KIELI: suomi
VUOSI: 2007

Kommentoi