Tampere
27 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankkiKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Rima on nostettu, nyt hypätään! Näillä fiiliksillä saan kirjoittaa tämän kertaista blogiesseetäni, mikä pohjautuu Aamulehden uutiseen uudesta Tampereen maamerkistä, ravintola Periscopesta.

Minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä uuteen projektiin, baarimikoksi ja kiireapulaiseksi uuteen huippuravintolaan, joka avautui juuri. Ei tarvinnut kahdesti miettiä, kun näki mielessään sen opin, jota tämä projekti tulisi tarjoamaan. Ensimmäinen työpäivä tässä paikassa on takana, ja innostus ei ainakaan laskenut, päinvastoin! Oma osaaminen ravintola-alalta on kahvilayrittäjän kokemus ja sen tuoma osaaminen. Lisäksi baarimikkonakin tuli discon jumputuksessa hilluttua pari vuotta ihan pikku tunneille asti. Jotain pohjaa siispä hommaan on. Se miksi hommaan tartuin, on nimenomaan tämän projektin tuoma henkinen pääoma. En ole ollut koskaan käynnistämässä uutta ravintolaa, tai näin hienossa paikassa ylipäätään töissä. Tulevaisuudessa tulee todennäköisesti ravintola-alalla toimittua yrittäjänä useammassakin lafkassa, ja oman liiketoiminnan riskejä välttääkseni, on tuhannen taalan paikka päästä vierestä seuraamaan sekä auttamaan miten uutta raflaa aukaistaan. Yrittäjät itsessään jo inspiroivat minua, ja heidän lisäkseen tulee kontakti verkosto varmasti myös kasvamaan valtavasti!

Ravintola saatiin viime metreillä auki, ja vieläkin vähän siinä hommaa riittää, mutta kaikki alkaa pelaamaan jo yllättävän hyvin. Nyt etsitään kehitettäviä kohteita, mitä muuttamalla lopputulos on timanttinen! Miten sitten rakennetaan oikeaoppisesti drinkki? No mistäs helkkarista talonrakentaja pohjanmaalta sen tietäis? Baarimikkona perus yökerhossa rummutetaan nopeasti vain viinaa pihalle, ja drinkit valmistetaankin paljon yksinkertaisemmin, kuin Periscopen drinkkibaarissa. Ensimmäisenä päivänä opin tästä jo perusteet, ja nyt kun on pää aivan sekaisin, on hyvä mennä ottamaan homma haltuun seuraavassa vuorossa! Sähköpostiin sain drinkkilistan minkä opetella ulkoa, niin ei tarvi koko aikaa roikkua työkaverin lahkeessa kiinni…

Tästä keissistä aion ottaa aivan kaiken irti! Miten uudessa hitti ravintolassa hoidetaan työntekijöiden perehdyttäminen, miten on suunniteltu ruokalistat, miten oman yrityksen visio välitetään asiakkaalle, miten hoituu markkinointi, sairauspoissaolojen korvaajat yms.? Avoimin mielin seuraan vierestä myös näitä asioita, tutustun työkavereihin sekä ravintola-alaan entistä paremmin. Käykääpä ihmeessä katsomassa, minkälainen paikka on kyseessä. Aamulehden uutisesta löytyy hieno esittelyvideokin paikasta. Tunnelma välittyy paremmin toki sitten vasta paikan päällä. Tervetuloa ihailemaan koko Tamperetta, ja samalla katsomaan, miten V. Haaralta hoituu drinkkien teko!

https://www.aamulehti.fi/uutiset/talta-nayttaa-ratinan-torniravintolan-avajaisissa-kattoterassilta-suoraa-nakyma-stadionille-200885059/

Kommentoi