Tampere
24 May, Friday
24° C

Proakatemian esseepankki

Raha ja onnellisuusKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Blogiteksti: http://massiveosk.fi/2018/02/28/raha-ja-onnellisuus/

 

 

Me Naiset -lehden nettisivuilla oli artikkeli siitä, kuinka paljon ihminen tarvitsee rahaa ollakseen onnellinen. Tutkimuksen mukaan 80 000 € vuodessa on globaali keskiarvo yhdelle ihmiselle. Tämä herätti minut pohtimaan asiaa. Tuoko raha onnellisuutta? Entä vapautta?

 

”Onko rikas ihminen onnellisempi? Vastaus on kyllä ja ei. Monet tutkimukset osoittavat, että tulotaso korreloi elämänilon ja onnellisuuden kanssa vain tiettyyn rajaan asti.” (Fischer & Vainio, 2014, 18)

 

En ole itse tarkemmin ajatellut paljon minun pitäisi vuoden aikana tienata, jotta olisin onnellinen ja voisin toteuttaa haaveitani, mutta ehkä pieni suunnittelu kannattaa. Ainakin kannattaa miettiä enemmän rahaa vaativat, suuremmat tavoitteet muutamaksi vuodeksi eteenpäin ja pyrkiä varautumaan niihin, vaikka eihän elämästä koskaan voi tietää tarkkaan mihin suuntaa se menee. En yleensä hassaa rahaa, mutta olen kuitenkin spontaani tuhlaamaan sitä, jos mielestäni tulee ”kerran elämässä” -tilaisuus elämässä vastaan.

Kaikki haluaisivat rahaa, niin minäkin, mutta suurin unelmani ei kuitenkaan ole rikastua. Raha auttaa monessa asiassa, mutta tärkeimpiä unelmiani ei voi ostaa, kuten perhettä. Mielestäni rahalla ei voi ostaa onnellisuutta, mutta sitä tarvitaan turvallisuuden tunteen luomiseen ja täten myös onnellisuuden edesauttamiseen.

Tällä hetkellä olen onnellinen, ja rahallisesti minulle riittää, kun tulen toimeen omillani ja voin toteuttaa muutaman kerran vuodessa reissuja, mieluiten ulkomaille. Tulevaisuudessa, kun opiskelut on saatu päätökseen ja löytyy vakituinen työpaikka, toivon, että voin ostaa oman asunnon.

Tietenkin haluan tekemästäni työstä riittävästi rahaa, mutta lähtökohtaisesti haluaisin tulevaisuudessa tehdä työtä, joka on minulle intohimo ja josta oikeasti pidän. Unelmatyöni olisi monipuolista ja vaihtelevaa sekä ihmisläheistä, jossa saan jollain tapaa myös hyödyntää luovuuttani. Olisin valmis ottamaan rahallisiakin riskejä, mutta tavoittelen kuitenkin tällä hetkellä ensisijaisesti rahallista vakautta, turvattua toimeentuloa.

 

 

 

 

Lähteet:

https://www.menaiset.fi/artikkeli/tyo-ja-raha/paljonko-rahaa-tarvitaan-onneen-tutkijat-loysivat-tulorajan-ja-huomasivat-etta

Fischer M. & Vainio S., 2014, Potkua palvelubisnekseen

 

 

Kommentoi