Tampere
15 Jun, Saturday
14° C

Proakatemian esseepankki

RessukatKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

 

Helsingin Sanomissa julkaistiin toissa päivänä syöpäsoluja ruokkivaa mielettömyyttä business pukeutumisesta. Artikkeli mainosti Minna Kiistalan ja Jani Niipolan kirjoittamaa ”Menesty tyylillä – Bisnespukeutumisen uusi aika”.

 

”Etiketti on löystynyt niin, että nykyään saa laittaa päälleen melkein mitä tahansa”

 

No voi helvetti, mitä nyt tehdään!? Ihmisetkö pukeutuvat niin kuin hyvältä tuntuu? Sisäinen sadisti ei anna myötätuntoa näille kurjuksille. Toimistossa huppari? Millä nyt saan joka päiväisen hypoksifilia vartin, kun kraka ei ole enää mukana.

Kaksikko laukoo aivopieruja toinen toisensa perään haastattelussa, joka monille varmasti kuulostaa täysin hyväksyttävältä. Itse en näe millään lailla hyväksyttävänä pönkittää pukeutumiskoodistoa, koska ”se auttaa sua menestymään.” On lumoavan selkeätä, että kaksikon merkitys sanalle menestyminen, on paksu lompakko sekä pramea puku.

 

”Jos tulet työpaikalle silmäpusseissa ja paidanreuhkassa, et saa vaativia työtehtäviä”

 

Pitänee ruveta aamulla meikkaamaan silmäkulmia, jos vaikka sais ylennyksen. Jos itselläni tulee elämässä vastaan esimies/työympäristö, jossa nämä asiat ovat merkityksellisempiä kuin osaamiseni, tiedän olevani väärässä paikka.

Mulle, niin kuin monelle muullekin, pukeutuminen on jotain aivan muuta, kuin menestyksen tikapuut tai muiden huomioon ottamista. Se on osa persoonaa ja ajattelumaailmaa. Sen on tarkoitus tuoda hyvää oloa itselle, eikä jollekin paskan tärkeille ihmisille, jotka määrittä sun osaamisen kauluspaidan ryppyjen määrän mukaan. Aivan sama onko sun pukeutumine siistiä ja huoliteltua, mutta älä sitä nyt herransaatana muiden takia tee. Paitsi jos tietenkin haluat olla susi lampaiden joukossa. Tällöin tyylikäs pukeutuminen on mitä kaunein keino päämäärääsi.

 

”Mitä suurempia summia pyörittelet, sitä enemmän kannattaa kiinnittää huomiota ulkonäköön”

 

Oh the humanity! Myönnettäköön, että ovathan nämä aika viihdyttäviä heittoja. Yhtä aikaan, aika helvetin pelottavia. Mietin, että pitäisikö julkaista samaan teemaan helppoja kotikonstein suoritettavia kirurgisia toimenpiteitä. ”Blowjob huulilla clousaat kaupan, kun kaupan.”

On ihanaa, kun huolestumme niinkin tärkeistä asioista kuin, onko ulkonäkö nykyisen normien hyväksymää. Ihmisellä on arvoa tasan ulkokuoren ja sen kuorrutteen verran. Kun ihminen takertuu merkityksettömiin asioihin elämässään, ei hänellä ole yleensä ole mitään oikeasti tärkeää mihin tarttua. Mark Mansonia lainaten: Etenkin koulutettu – valkoinen, hemmoteltu keskiluokka –  joiden ”elämän ongelmat” ovat todellisuudessa vain oireita siitä, että heidän elämässä ei ole mitään tärkeämpää, mistä huolehtia.

 

”Kiistalan mielestä harmaantuminen ei saisi näkyä naisella.”

 

ROFL! Mitä enemmän on ihmisiä, jotka ajattelevat kuin tämä tyyli kaksikko, sitä kauemmaksi livumme todellisesta maailmasta ja sen ongelmista. Rikkaat rikastuu, köyhät köyhtyy ja keskiluokka pyrkii pukeutumaan tyylikkäästi päästäkseen seuraavalle tikkaalle. Kantsii pistää kumipohjaiset kengät, niin pysyy niiden muovisilla tikkailla.

 

 

Kommentit
  • Miitu Hokkanen

    Haha luin saman artikkelin ja olin ihan yhtä ihmeissäni siitä kuinka armottomasti siinä rajattiin ihmisiä, heidän tuloluokastaan aina älykkyysosamäärään vaatteiden perusteella. On täysin turha väittää, että vaatteet tekisivät päätyön siitä, kuinka ihmisiä määritellään. Olen kuitenkin eri mieltä myös sinun kanssa Teemuseni. On myös kohteliasta pukeutua siististi uuden ihmisen tavatessa tai varsinkin jos on kutsuttu tilaisuuteen pukukoodille. Kyllä pukeutumisella voi myös loukata muita ja sen kanssa kannattaa olla hieman varovainen. Ylipäätään ääripää ajattelu tästä tai mistään muusta asiasta on täysin väärä. Hyvä ja siisti, muita arvostava, itselle miellyttävä ja itsevarmaksi tekevä pukeutuminen on varmasti paras vaihtoehto.

    13.11.2017
Kommentoi