Tampere
19 May, Sunday
23° C

Proakatemian esseepankki

10 ASKELTA PÄÄMÄÄRÄN SAAVUTTAMISEKSIKirjoittanut: Kirill Sultanshin - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Сила Намерения
Valerii Sinelnikov
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Ajatuksista tulee todellista fyysistä energiaa?

Voimme hyödyntää aikomuksemme voimaa hyvinvointiin, rauhan ja menestyksen luomiseen?

Luin Valerii Sinelnikovin kirjan ”Aikomuksemme voima” ja tässä kirjoituksessa haluaisin jakaa yksinkertaista menetelmää siitä, miten pääset haluamaasi tavoitteeseesi vain kymmenessä askeleessa.

 

Vaihe 1. Esittele aikomuksesi.

“Aikomuksenani on, että…”

Voit rakentaa tämän aikomuksen käyttämällä perussääntöjä:

Sääntö 1. Aikeesi pitää olla muotoiltu positiivisesti.

Sääntö 2. Aikeesi pitää olla muotoiltu preesensissä, ei futuurissa.

Sääntö 3. Aikeesi on ilmoitettava ensimmäisessä persoonassa.

Tarkoituksesi on oltava suuri! Päästä irti kaikista epäilyistä ja huolista, saat varmana sen minkä haluat.

 

Vaihe 2. Visualisoi aikomuksesi.

Luo omassa päässä elävä ja selkeä kuva itsestäsi ja siitä, mitä haluat saada. Tee siitä mahdollisimman tarkka visualisaatio, jossa näkyy kaikki pienimätkin yksityiskohdat. Käytä mielikuvitustasi, luovuuttasi. Tarkoituksesi pitäisi motivoida sinua ryhtymään toimiin. Syötä aikomuksesi miellyttävillä tunteilla niin, että siihen liittyy. Vastaamalla seuraaviin apukysymyksiin kuvittelet asioita helpommin:

  • Mitä näen, kuulen tai tunnen saavuttaessa tavoitteeni?
  • Mikä on käytökseni, ajatukseni ja tunteeni, kun tavoite on saavutettu?
  • Mistä tiedän, sainko / sain halutun tuloksen?
  • Miksi tarvitsen tätä?
  • Jos aikomukseni täyttyy, mitä se antaa minulle sekä minua ympäröiviä ihmisiä?

 

Vaihe 3. Määritä aikomuksesi koko.

Aikeesi pitää olla mitattavissa. Jos sinulla on liian laaja tavoite niin sen on pilkottava pienempiin tavoitteisiin, joita on helpompaa saavuttaa. Esimerkiksi, jos sinun aikomuksenasi on hankkia uusi ja kallis auto, niin siinä tapauksessa olisi järkevä pilkkoa tätä isoa tavoitetta pienempiin tavoitteisiin. Ajokortin hankkiminen voi olla ensimmäinen askel siihen. Vaikka ensisilmäykseltä itse ajokortti ei varsinaisesti liity auton omistamiseen, se konkreettisesti käynnistää prosessin ja jälkimmäinen auton hankkiminen on varmempaa, kun sinulla on ajokortti. Kun tämä vaihe on suoritettu, voit etsiä paremman työpaikan, jossa on paremmat ansiotulot kuin edellisessä ja niin edelleen. Matkan varrella voi tapahtua niinkin, että sinun on muotoiltava aikomuksesi uudestaan useita kertoja, kunnes olet täysin tyytyväinen siihen, mihin polkusi vie. Jopa tuhannen kilometrin matka alkaa ensimmäisestä askeleesta.

 

Vaihe 4. Määritä tarvittavat resurssit.

Sinulla on kaikki tarvittavat resurssit aikomuksesi täyttämiseen. Voima on aina sinussa. Sinun tarvitsee vain käyttää näitä resursseja. Voit tehdä tämän kysymällä itseltäsi:

Mitä resursseja kannattaa käyttää, jotta aikomukseni toteutuisi?

Resurssit voivat olla sisäisiä tai ulkoisia. Sisäisiä resursseja ovat esimerkiksi positiivinen asenne, luottamus, erityisosaamisesi ja kyvykkyytesi. Ulkoiset resurssit voivat olla rahaa, tietoa, yhteyksiä. Loppujen lopuksi ulkoiset resurssit riippuvat sisäisestä asenteestasi, jos se on kohdillaan, niin löytyy resurssejakin.

 

Vaihe 5. Määritä konkreettiset vaiheet ja toimi välittömästi.

Jos aikomuksesi ovat vakavia, määritä ensimmäiset vaiheet ja toimi ripeästi. Muista, että vain konkreettisuutta lasketaan.

Toimintasi tulee olla sekä sisäistä (aggressiivisten tunteiden sekä negatiivisten tunteiden poistaminen,) että ulkoista (asiakastapaamiset, liikunta, uuden kielen opiskelu, maahanmuutto). Tässä vaiheessa on tärkeää ottaa sataprosenttisesti vastuuta omista teoista sekä niiden toteutuksesta.

Olet itse oman elämän luoja, joten syyttäminen, tuomitseminen ja loukkaaminen eivät kuulu tähän ollenkaan. Ja jos vaikka asiakas ei vastaa haluamallasi tavalla, ota syntyneestä tilanteesta koppia ja toimii heti. Mieti, mitä sinun on tehtävä saadaksesi haluamasi reaktion.

Mitä minun pitäisi / pitäisi tehdä saadakseen haluamasi?

Mikä pitäisi olla ensimmäinen ja seuraava vaiheesi?

Ja muista! Siitä hetkestä lähtien, kun ilmoitit aikomuksestasi, koko maailma ja kaikki sen pienet ihmeet pyrkivät auttamaan sinua. Kaikki maailmankaikkeuden voimat ovat sinun puolellasi, ja sisälläsi on kaikki tarvittavat resurssit tavoitteen saavuttamiseksi. Tekosi henkisellä ja fyysisellä tasolla vaikuttavat tiettyyn mekanismiin ja aktivoivat aikomuksen salaperäisen ja käsittämättömän voiman.

 

Vaihe 6. Selvitä, mitkä esteet ovat polulla ja poista ne.

Matkan varrella tulet törmäämään esteisiin, jotka tekevät sinusta vahvemman kuin koskaan ennen! Tutustut uusiin ihmisiin, joilta opit jotain uutta ja laajennat samalla ajatusmaailmasi.

Mikä voi estää minua täyttämästä aikomustani?

Mitä esteitä voi syntyä matkan varrella?

Onko minun aikomuksestani negatiivisia vaikutuksia?

Jos tunnet negatiivisia lukkoja, jotka estävät sinua täyttämästä tavoitettasi niin ota selvä niistä ja luo uusia käyttäytymistapoja, jotka vievät sinut lähemmäksi tavoitettasi. Mitä ajatuksia on muutettava, luotava uusia, jotta pääset lähemmäksi tavoitetta?

 

Vaihe 7. Ole tarkka.

Tarvitset terävyyttä ja herkkyyttä voidaksesi huomata, viekö tekemäsi sinut kohti haluamaasi.

Kuuntele intuitiotasi ja tunteitasi. Ole tarkkaavainen ympäröivää maailmaa kohtaan, ihmisten käyttäytymiseen ja reaktioihin. Pidä tunteesi avoimina huomataksesi, että olet siirtymässä oikealle aikeidesi täyttämisen polkua kohti haluttua tulosta. Kiinnitä huomiota merkkeihin, jotka kohtaavat sinua matkallasi.

 

Vaihe 8. Ole ketterä käyttäytymisessä ja ajattelussa.

Sinun on oltava hyvin joustava ihminen. Sinun on korjattava käyttäytymistäsi, kunnes saat haluamasi. On olemassa sanonta: “Jos tekemäsi ei toimi, tee jotain muuta.” Jos et muuta käyttäytymistäsi, saat aina saman tuloksen uudelleen ja uudelleen.

 

Vaihe 9. Huolehdi ajatusten puhtaudesta.

Aikeesi toteuttamisen pitäisi olla hyödyllistä sinulle ja ympäröivälle maailmalle. Muista, että aikomuksesi ei ole jotain, mitä haluat saada muiden kustannuksella.

 

Vaihe 10. Määritä aikomuksesi toteuttamispaikka ja -aika.

Tarkoituksesi toteutetaan oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Anna alitajunnallesi mahdollisuus valita paikka ja aika aikeesi toteuttamiseksi. Se laskee kaikki mahdolliset vaihtoehdot parhaalla mahdollisella tavalla. Saa aina kysyä omalta alitajunnalta: “Alitajunta, määritä optimaalisin aika ja paras paikka aikeeni toteuttamiseksi.”

 

Olen useasti käyttänyt tätä menetelmä ja siksi pystyn allekirjoittamaan, että kyseinen metodi toimii moitteettomasti.

Lähde: Valerii Sivelnikov, ”Сила намерения”, 2011, Роспечать

Kommentoi