Tampere
17 Jun, Monday
23° C

Proakatemian esseepankki

10 000 tuntiaKirjoittanut: Tommi Hämäläinen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Ei riitä, että olet periksiantamaton, toisinaan täytyy olla typerän periksiantamaton. Tämä lienee tärkein oppi, jonka olen tähän asti oppinut 4 vuotisella yrittäjä urallani. Mitä tarvitaan, jotta kasvat periksiantamattomaksi tässä maailmassa, jossa lähes kaikki on saavutettavissa sormia napsauttamalla, paitsi merkityksellisyys?

Yrittäjäksi lähtiessäsi todennäköisyydet ovat lähes aina sinua vastaan. On merkittävästi todennäköisempää, että epäonnistut kuin se että onnistut. Vain puolet yrityksistä jatkaa ensimmäisen viiden vuoden jälkeen ja niistä vain ani harva kasvaa muutaman henkilön elinkeinoa suuremmaksi. Tätä realiteettia vastaan taistelu vaatii riittävää optimismia, jäätävää uskomusta itseensä ja ennen kaikkea todella painavaa tarkoitusta yrittämiselle. Tarkoituksella en tarkoita rahaa vaan jotain paljon syvempää. Ennemminkin vastausta kysymykseen – Miksi juuri minä haluan elää?

Uskon että riittävä periksiantamattomuus, joka lopulta kääntää todennäköisyydet suotuisemmiksi menestykselle kasvaa ainoastaan oman elämän tarkoituksen oivaltamisesta ja loputtomasta sitkeydestä haluta toteuttaa tuota tarkoitusta. Minun on vaikea nähdä, että jaksaisimme olla äärettömän periksiantamattomia työssämme, jonka perimmäinen tarkoitus on tehdä meille rahaa. On liian helppoa luovuttaa, jollei tekemämme asia ole meille itsellemme todella, todella tärkeä.

Tie menestykseen on lähes poikkeuksetta kivikkoinen, vaarallinen ja järjettömän kova. Yrittäjäksi ryhtyessäni olen ollut järjettömän optimistinen omista kyvykkyyksistäni suhteessa kilpailijoihin. Totuus on iskenyt päin kasvoja, kerta toisensa jälkeen. Todellisuudessa on ole sen kyvykkäämpi kuin muutkaan yrittäjät, eivätkä ideani oikeasti ole sen parempia kuin muiden, vaikka usein niin kuvittelenkin. Ainut asia mikä todella vaikuttaisi erottavan menestyjät niistä, jotka eivät menesty on raa’asti tehdyt työtunnit, oikeiden asioiden eteen tehdyt työtunnit. Kuten sanotaan, on sinun tehtävä jokin asia ensin todella monta kertaa huonosti, että voit tehdä sen kerran hyvin. Kukaan ei ole seppä syntyessään vaan ollaksesi mestari jossain on sinun harjoiteltava yhä uudestaan ja uudestaan. Malcolm Gladwell viittaa kirjassaan Outliers useisiin tutkimuksiin, joiden mukaan huipputason menestys edellyttää 10 000 harjoitustuntia kyseisien asian parissa. 10 000 tuntia täytyy esimerkiksi, jos harjoittelet 3 tuntia päivässä 3 333 päivää putkeen, tämä tarkoittaa noin kymmentä vuotta harjoittelua joka ikinen päivä.

Väitän edelleen, ettei kenenkään motivaatio kestä 10 000 harjoitustuntia, jos kaikki perustuu ainoastaan rahaan. 10 000 tuntia edellyttää todellista rakkautta lajiin. Uskon että tämä 10 000 tuntia harjoitusta menestykseen pätee yhtä lailla yrittäjyyteen kuin urheiluunkin. Kilpailu on molemmissa vähintään yhtä kovaa, ja lopulta menestyksen korjaavat ne jotka ovat toki kyvyiltään riittävän lahjakkaita mutta ennen kaikkea ne jotka ovat omistautuneet täysin oman elämän tarkoituksensa toteuttamiseen.

Sain innoitteen tämän blogitekstin kirjoittamiseen Jamie Siminoffin kolmunista www.entrepreneur.com verkkosivulla. Kirjoituksessaan hän pohtii omaa periksiantamattomuuttaan yrittäjänä, ja lopulta menestyksen saavuttamista. Kyseinen kolumini on luettavissa alla olevasta linkistä.

https://www.entrepreneur.com/article/321187

Kommentit
  • Minna Järvinen

    Hei Tommi, Jes! rakkaudesta lajiin, sen voimaan uskon myös vahvasti! On ollut ilo seurata läheltä kuinka sinun rakkaus squadiin on kasvanut ja mitä siitä on voinut luoda. olen ylpeä sinusta ja squadista!

    29.10.2018
  • Inga Keski-Heikkilä

    No niinpä! Tuntuu että tässä maailmassa monet asiat tehdään vain rahan takia. Todellakin uskon siihen samaan, että mikä on oma intohimo niin siitä voi rakentaa menestyksekkään uran. Kuitenkin työ on iso osa meidän elämää, niin olisi tyhmää käyttää iso osa elämästä sellaiseen mistä ei nauti.

    30.10.2018
Kommentoi