Tampere
24 May, Friday
17° C

Proakatemian esseepankki

Yritysvierailu GooglelleKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Vierailimme Totalin kanssa Piilaaksossa ja teimme yritysvierailun Googlelle. Google on listattu yhdeksi Yhdysvaltojen parhaimmista työpaikoista. Vierailun jälkeen en ihmettele yhtään, miksi Google on sijoittunut ykköseksi. Yhden toimistorakennuksen sijaan Googlella on oma kampus, joka on kuin kaupunki. Pelkästään Piilaakson toimipisteellä on kymmeniä tuhansia työntekijöitä, mutta tuntuu kuin kaikki olisivat yhtä suurta perhettä. Työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään äärettömän hyvää huolta esimerkiksi tarjoamalla erilaisia aktiviteettejä työpäivään, liukuvat työajat sekä kahvilasta saa käydä nappaamassa naposteltavaa milloin haluaa – ilmaiseksi. Googlella on jopa oma lastentarha, jotta työntekijöiden ei tarvitse viedä lapsiaan hoitoon toiselle puolelle kaupunkia. 

Vierailun aikana löysin paljon yhtäläisyyksiä Googlen ja Proakatemian toimintamalleista. Proakatemian arvot pätevät myös Googlen toimintaan. Vaikka Google tarjoaa niin hyvät henkilöstöedut, että niiden parissa viihtyisi päivästä toiseen, silti heillä luotetaan työntekijöiden hoitavan hommansa. Jokaisen on päästävä päivittäiseen tavoitteeseensa, mutta päivänsä saa rakentaa itse tavoitteen ympärille. Jotkut haluavat aloittaa työt aikaisemmin ja toiset taas myöhemmin. Jotkut pitävät useita taukoja päivässä ja tekevät töitä hieman pidempään ja toiset taas palkitsevat itsensä työpäivän jälkeen Googlen tarjoamalla hieronnalla. 

Rohkeutta Googlesta löytyy, sillä eivät he muuten olisi nykyisessä markkina-asemassaan. Tiimit Googlen sisällä innovoivat rohkeita ratkaisuja, joita he lähtevät toteuttamaan. Joskus ideat ovat floppeja, mutta todellista rohkeutta on se, että epäonnistumisen jälkeen jaksaa yrittää uudestaan. Rohkeus kokeilla uutta sekä konkreettiset teot ovat siivittäneet Googlen menestykseen. 

Google haluaa panostaa myös työntekijöiden kehittämiseen. Niinpä Googlella on oma osasto, joka kehittelee oppitunteja, joille kuka vain työntekijä saa osallistua työpäivänsä aikana. Oppitunnit käsittelevät usein sellaisia asioita, joita ihmiset haluavat oppia tai joita tarvitaan seuraavassa projektissa. Käytännössä ne toimivat samalla lailla kuin Proakatemialla pajat. 

Ilman näitä toimia Google tuskin olisi saavuttanut nykyistä asemaansa saati edes jollain lailla menestynyt. Tyytyväiset ja hyvinvoivat työntekijät vaikuttavat suoraan yrityksen menestykseen ja tulokseen, joten vaikka Googlella henkilöstöedut tuottavatkin paljon kuluja, on se mielestäni enemmän sijoitus kuin turha kulu. 

Kommentoi