Tampere
19 May, Sunday
14° C

Proakatemian esseepankki

YhteisöllisyysKirjoittanut: Jenna Korpi - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Yhteisöllisyys

 

Se on termi joka on monelle henkireikä. Jollekin se tarkoittaa sivutuotetta ja toiselle elinehtoa. Yhteisöllisyyttä on monenlaista ja sen voi kokea monella eri tavalla. Väitän että yhteisöllisyyden tunne on yksi perus tarpeistamme. Haluamme tuntea kuuluvamme johonkin ja olla osa jotakin. Tunnenko itse olevani osa jotakin yheisöä? En tiedä. Haluaisinko olla, kyllä. Entä jos olenkin osa yhteisöä ilman yhteisöllisyyden tunnetta?

 

Yheisöllisyyteen liitän esim. luottamuksen , yhteydenpidon, erilaisen toiminnan sekä yhdessä tekemisen. Yhteisöllisyys on tunne eikä täten mikään käsinkosketeltava konkreettinen asia. Voiko siis yhteisössä joku tuntea yhteisöllisyyttä ja joku muu ei? Onko silloin osa yhteisöä mikäli yhteisöllisyyden tunne ei koske sinua? Jos olisin osa jotakin yhteisöä ja tuntisin yhteisöllisyyden tunteen, kuvittelisin sen olevan kantava voimavara sekä tuki ja turva tiukoissa paikoissa. Toivoisin yhteisöllisyyden välittyvän minulle jokaisessa tapahtumassa sekä kohtaamisessa mitä yhdessä yhteisönä koemme.

 

Yhteisöllisyyden tunne minun,  Proakatemian pinkun näkökulmasta on hyvin vaisu. Tiedän että ympärilläni on ihmisiä ja tiedän että heihin voi kyllä luottaa. Mutta minulle luottamus syntyy teoista, sanoista sekä kohtaamisista. Sellaisista arkisista hetkistä joita olen viimeisen vuoden aikana kokenut oman tiiminikin kanssa vain vähän. Kuvaruudun toiselta puolelta eleiden ja ilmeiden tulkitseminen on mahdotonta enkä ole saavuttanut siis edes luottamusta ympärilläni oleviin ihmisiin. Yhteisöllisyyden tunteen tavoittelu omassa tiimissäkin on siis vielä lasten kengissä. Kyllähän minä voin apua kysyä vaikka koko ”yhteisöltä” mutta lähestytkö itse tuiki tuntemattomia ihmisiä asialla kuin asialla? Näen Proakatemian yhteisön jäsenistä nimen sekä profiilikuvan teamsissa, kaikki tuntuu hyvin kaukaisilta.

 

Minusta tuntuu että oletetaan että koko proakatemiaan tuntuisi kuuluvan vuoden opintojen jälkeen. Tai oikeastaan heti kun sisään astuu. Asia ei omalla kohdallani ainakaan ole niin ja siitä voimme syyttää kaikkea koronasta zoomiin ja zoomista teamsiin. Ehkä olemme murroksessa ja tehtävämme on nyt yhteisönä luoda uusi normi.

 

 

Kommentoi