Tampere
20 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

Voittamisen anatomiaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Olen elämässäni pohdiskellut paljon asioita ja varsinkin elämää ja sen merkitystä. Elämän merkityksen löytäminen on ollut ollut minulle todella haastavaa. Seilaaminen sinne ja tänne saamatta kiinni mistään tuo haastavuuden löytää elämään mielekästä tekemistä tai keskittyä mihinkään täysipainoisesti. Nuorena olen urheillut ja viettänyt samapalla rietasta nuoruus aikaa. Elämästä selviäminen onkin ollut minulle tuttua. Olen nyt 32- vuotias ja olen tähän ikään tehnyt monen moista. Ihmisten auttaminen on ollut minulle aina sydämen asia, vaikka olenkin tätä asiaa laiminlyönyt mielessäni. Olen huomannut, että jos auttaa muita ja jättää itsensä varasijalle ei tule koskaan saavuttamaan omia haaveitaan elämässä. Hyvä elämä on kuin tanssisi nuoralla jonka päällä on hyvin haastava pysyä, kunnes kohtaa sen mitä pelkää putoaminen ja isku epäonnistumisesta. Elämän yksinkertaisuuden huomaaminen on ollut minulle todella haastavaa.

 

Aki Hinta on mies, joka puhuu minuuden kohtaamisesta jokaisesta ihmisestä yksilönä. Elämme maailmassa jossa melkein mikä vain on mahdollista sekä voimme saavuttaa mitä ikinä voimme toivoa. Kaikilla ihmisillä on mahdollisuus, mutta elämän lähtökohdat ovat kaikilla erilaiset. Mahdollisuus nousta kurjistakin lähtökuopista maailman parhaaksi on todistettu historiassamme monia kertoja.

 

Sisäisen minuuden kohtaaminen elämässä on hyvin haastavaa. Kamppaileminen arjen erilaisissa haasteista vain vaikeutuu mitä enemmän meillä on mahdollisuuksia. Kamppailemme oman mielemme kanssa, kun haluaisi vähän kaikkea, vaikka jokaisella on elämässään rajallinen aika toteuttaa unelmiansa. Länsimaissa meillä on kaikki mahdollisuudet materiaaliseen ja mahdollisuuksien elämään, kun taas esim. Keniassa on asiat toisin. Kamppaileminen elämästä ja kuolemasta ovat toisella puolella maailmaa todellisia, kun taas me länsimaalaiset nautimme yltäkylläisyydestä. Se on huomattavaa, että maailman huippu-juoksijoita tulee maista, joissa markkinatalouden tarjonta on vähäisempää, mutta elämä onnellisempaa.

 

Onnen saavuttaminen ei vaadi mitään ulkoista tekemistä eikä ulkoisia asioita. Tosin elämä koostuu asioista, joita kulloinkin kukin elämässään toteuttaa. Elämässä saavutukset saadaan aikaiseksi sillä, että on valmis tekemään töitä tavoitteidensa eteen ja tällöin saadaan tuloksia, jotka ovat näkyviä. Tämä ei tarkoita sitä, että tavoittaisi onnen tekemisen tai saavutusten kautta.

 

Aki Hintsan oppien mukaan elämä koostuu seuraavista perusasioista, joidenka avulla onnellinen elämä mahdollistuu sekä menestys saavutetaan hyvinvoinnin kautta ja minuuden löytämisen kautta.

 

  1. yleinen terveys
  2. kehon ja sen tukirakenteiden toiminta
  3. palautuminen
  4. ravinto
  5. fyysinen aktiivisuus
  6. henkinen energia

 

Näistä edellä mainituista 6 peruselementistä koostuu menestyksen ympyrä ja sen keskellä on ”core” eli ydin. Core:lla viitataan ihmisen minuuten sekä henkiseen profiiliin.

 

 

Nämä edellä mainitut asiat ovat hyvin simppeleitä ja yksinkertaisia asioita jotka kaikille tulisi olla hallinnassa ja haluaa elää onnellista ja tasapinoista elämää. Mitä ihminen itse toivoo omalta elämältään. Oman ytimen eli core:n löytäminen onkin haastavaa varmasti monelle. Seuraavat 3 kysymystä Hintsa on selvittänyt aina ensimmäisenä asiakkailtaan.

 

  1. tiedätkö, kuka olet?
  2. tiedätkö, mitä haluat?
  3. hallitsetko omaa elämää?

 

Noiden kysymysten myötä ihmisen minuus eli ydin saadaan selville. On paljon ihmisiä, jotka vain seilaavat elämässään ja antavat oman ytimensä pois muiden hallintaan. Ulkoiset asiat ovat mitättömiä asioita minuuden löytämisen kannalta. Sisäinen palo löytyy ihmisen sisältä, joka löydetään paremmilla kysymyksillä ja antamalla aikaa

 

 

Kommentit
Kommentoi