Tampere
25 May, Saturday
19° C

Proakatemian esseepankki

Viisi vinkkiä menestymiseenKirjoittanut: Oona Orava - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Asenne
Earl Nightingale
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Viisi vinkkiä menestymiseen

”Tämä kirja on todellinen avain menestykseen” (Nightingale 2016). Lukiessani tämän lauseen kirjan takakannesta, ajattelin että tämä on taas yksi niistä elämänohje kirjoista, joissa vain paasataan positiivisesta asenteesta. Heti aloitettuani lukemisen huomasin kuitenkin olleeni väärässä. Kirjassa on jopa konkreettisia ohjeita siihen, miten voit saavuttaa menestyksen elämässä. Uskon todella, että kirjan ohjeita noudattamalla voit menestyä, mutta ohjeiden noudattaminen ei ole helppoa.

 

Mitä menestyminen tarkoittaa?

Yhdistämme helposti menestymisen heti rikkauteen, vaikka menestyminen pitää sisällään paljon muutakin. Taloudellisen menestymisen lisäksi, voit menestyä monella elämän osa-alueella. Menestymisen merkitys vaihtelee ihmisten kesken, sillä menestys voidaan mitata sillä, mikä on merkityksellistä juuri sinulle. Seuraavissa kappaleissa käyn läpi ne asiat, joita noudattamalla voit saavuttaa menestyksen, mitä ikinä se sinulle tarkoittaakaan.

 

Arvokas päämäärä

Nightingale (2016, 15) puhuu kirjassaan arvokkaasta päämäärästä eli tavoitteesta, mikä yhdistää menestyneitä ihmisiä. Itse pidän tätä tärkeimpänä avaimena elämässä menestymiseen, sillä jos et tiedä mitä tavoittelet, et voi saavuttaa sitä. Sinun tulee muuttua ajatuksissasi sellaiseksi ihmiseksi, joka haluat olla. Sinun tulee käyttäytyä kuin olisit saavuttanut tavoitteesi.

 

Päivä kerrallaan

Samalla kun tiedostat arvokkaan päämääräsi, sinun tulee kuitenkin elää päivä kerrallaan. Sillä, mitä päivittäin saat aikaan, on merkitystä. Jos ajattelet vain pitkän ajan tavoitteita ja sitä, mitä sinun tulee tehdä vuoden tai kuukauden aikana tavoitteidesi saavuttamiseksi, et todennäköisesti pääse päämäärääsi. Nightingalen (2016) kirjassa mainittu ”tiiliskivi” esimerkki havainnollistaa tätä hyvin.

”Kuvittele, että yksi päivä on tiiliskivi, joista rakennat tornin. Aivan kuin muurari muuraa tornia tiili kerrallaan, niin sinäkin elät päivä kerrallaan. Torni saa muodon sen mukaan, miten tiilet asetellaan. Kun jokainen tiili asetellaan huolellisesti ja hyvin, tornista tulee kestävä ja suora.” (Nightingale 2016, 71)

 

Ajatuksen voima

Seuraavaa tärkeää avainta kohti menestystä kutsun ajatuksen voimaksi. Kirjailija mainitsee kirjassaan monta ajatteluun liittyvää asiaa. Suhtautumistapa itseä kohtaan määrää suhtautumista maailmaan. Jos haluat, että muut kohtelevat sinua ihaillen ja kunnioittaen, kohtele muita ihaillen ja kunnioittaen.

Lisäksi on hyvä antaa aikaa ajattelulle, sillä menestykseen pääsy vaatii reflektointia. Nightingale (2016) kertoo kirjassaan esimerkin siitä, mitä voi saavuttaa, kun antaa tunnin aikaa pelkälle ajattelulle, joka päivä. Pidä huoli, ettet käytä turhaan aikaasi murehtimiseen. Usein ongelmamme ovat helposti ratkaistavissa ja saavutamme tavoitteemme nopeammin, jos emme tuhlaa aikaa mitättömien ongelmien miettimiseen.

 

Saat sen mitä annat

Lopuksi; pidä aina mielessä, että saat elämältä, mitä sille annat. Sinun on tehtävä töitä tavoitteesi eteen, jotta voit menestyä.

 

Lähteet:

Nightingale, E. 2016. Asenne. Maximize Events Oy.

Aihetunnisteet:
Kommentoi