Tampere
29 May, Wednesday
26° C

Proakatemian esseepankki

Vapaaehtoistyössä InnoeventissäKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Blogiteksti: http://massiveosk.fi/2017/11/17/vapaaehtoistyossa-innoeventissa/

 

Vapaaehtoistyössä Innoeventissä

 

”InnoEvent Tampere on intensiivinen projekti, joka pidetään 6. – 10. marraskuuta 2017 Tampere Areenalla ja jonka aikana yli 700 opiskelijaa eri koulutusohjelmista työskentelevät yritysten ja organisaatioiden antamien, oikeiden casejen parissa. Innovaatioprojekteja ohjaamassa ja opiskelijoita auttamassa ovat valmentajat ja yritysten edustajat. Viikon loppuun mennessä opiskelijatiimit ovat tuottaneet uusia tuoteideoita, jotka he pääsevät pitchaamaan tuomaristolle perjantaipäivänä. Parhaat ideat palkitaan 1000 eurolla viikon huipentavassa Gaalassa perjantai-iltana.” (www.innoevent.fi)

 

Sain lokakuussa sähköpostiini viestin, jossa kehotettiin hakemaan Innoevent -tapahtumaan vapaaehtoiseksi avustajaksi. Viesti tuli projektipäällikkönä toimivalta Anna-Elina Pekoselta, jonka postituslistalla olin myös minä. Anna-Elina on minulle tuttu jo opiskeluiden ensimmäiseltä vuodelta. Tapahtuma kiinnosti minua, enkä ole aikaisemmin osallistunut mihinkään ”vapaaehtoistyöhön”, mutta tässä oli porkkanana opintopisteitä. Laitoin siis hakemuksen menemään aluksi opintopisteet silmissä siintäen. Ja niinpä minut valittiin tapahtumaan avustajaksi.

 

Meille vapaaehtoistyöntekijöille oli luotu Facebookkiin oma ryhmä hyvissä ajoin, jo viikkoja ennen tapahtumaa. Ryhmästä löytyi infoa itse tapahtuman kulusta, eri työtehtävistä, työvuorot sekä muita käytännön ohjeita. Tämä oli erittäin hyvä, koska minua itseäni mietitytti aluksi, että mihinköhän sitä taas on lupauduttu. Pikku jännitys osoittautui kuitenkin pian turhaksi, koska meitä ohjeistettiin hyvin ja pidettiin ajantasalla tapahtumaan liittyvistä asioista. Tapahtuman lähestyessä tehtiin myös ryhmä Whatsapp-sovellukseen viestintää helpottamaan.

 

Vapaaehtoistyöntekijöillä oli erilaisia tehtäviä mm. infossa ja narikassa, tapahtuman kasaus ja purku. Minulla oli neljäpäiväisen Innoevent -viikkoni aikana vuoropäivinä kaksi eri työtehtävää: vip-emäntänä toimiminen sekä kahvilatyö Linkosuon kahvilassa. Vip-alueella otettiin vastaan toimeksiantajat, valmentajat ja muut vieraat. Siellä tehtävänä oli pitää heistä huolta, ohjeistaa tarvittaessa sekä huolehtia, että kahvipöydässä on tarjottavaa. Vieraat kyselivät neuvoa mm. tapahtuman aikatauluihin liittyen ja mistä löytyy mitäkin. Välillä näiden tehtävien lomassa oli aikaa itsekin kierrellä tapahtumaa seuraamassa.

 

Kahvilassa työskentely oli minulle tuttua puuhaa aikaisemmasta työhistoriastani johtuen. Työ oli mukavaa, kun pientä kiirettä piisasi koko päiväksi ja sai touhuta käsillään. Kahvia tuli keitettyä litroittain, sekä panini -leipiä tuli paistettua oikein olan takaa! Olin mielissäni, kun sain olla tehokas ja palvella asiakkaita.

 

Vaikka Tampere Areenalla painettiin joka päivä minimissään yhdeksän tuntisia päiviä ja jalat olivat poikki, ei silti kenelläkään hymy hyytynyt millään. Tapahtumassa oli todella myönteinen ja energinen ilmapiiri. Kaikki tekivät parhaansa ja tsemppasivat toisiaan, ja aina sai apua, jos pyysi. Vaikka itse tapahtuman idean eli toimeksiantojen innovoinnin seuraaminen jäikin minulta työtehtävien vuoksi todella vähälle, oli hienoa verkostoitua ja tutustua viikon aikana niin mukaviin tyyppeihin.

 

Tässä tapahtumassa todella näki kuinka suurta hedelmää tiimityö voi tosiaan kantaa, tapahtuma ei meinaan ollut pienimmästä päästä ja sen eteen oli nähty hurjasti vaivaa. Oli ilo olla mukana näin upeassa ja hienosti järjestetyssä tapahtumassa. Huomasi, että hyvin järjestelty oli kuin puoliksi tehty! Vapaaehtoisesta työstä sai huikean hyvän mielen. Kiitokset siitä tapahtuman kaikille osallistujille, työntekijöille sekä tietysti projektitiimille!

 

 

Kommentoi