Tampere
28 May, Tuesday
26° C

Proakatemian esseepankki

Valmistumisen kynnykselläKirjoittanut: Jesse Vuori - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Huh! Valmistuminen edessä ja kirjoittelen viimeistä blogiesseetä, jossa reflektoin Saawan matkaa akatemia-aikana. Pohdiskellessani aikaa akatemialla tuntuu, että aika on vilissyt silmissä. Nyt ollaan siinä pisteessä, että opinnot ovat kasassa ja oppari lähetetty. Päällimmäinen tunne on helpottunut ja haikea. Matkalle on mahtunut paljon ikimuistoisia ja haastaviakin hetkiä, jotka ovat kasvattaneet ihmisenä.

Toistaiseksi on vielä vaikea ymmärtää, mitä kaikkea sitä on tullutkaan opittua. Kuitenkin tiedän, että monia asioita ei olisi voinut oppia missään muualla etenkään tiimityöskentelystä. Siitä suurin kiitos kuuluu erityisesti omalle tiimilleni, Saawalle! Viimeisimpinä huikeina muistoina mielessä tällä hetkellä pyörivät Final Camp ja 24H-projektit, joissa pääsimme yhdessä kokemaan paljon upeita asioita. Ne opettivat paljon meidän tiimistä ja siitä, kuinka pystymme toimimaan yhdessä. On ollut mahtavaa huomata myös se, kuinka pystymme toimimaan ja löytämään oikeat ihmiset oikeille paikoille. Nämä kokemukset kruunasivat kolmen vuoden yhteisen matkamme ja muistuttivat siitä, mitä tiimi todella merkitsee. Erityisesti se, kuinka olemme pystyneet toimimaan eri ympäristöissä paineen alla, on osoittanut, että olemme kehittyneet tiiminä. Olimme sitten toisella puolella maailmaa suorittamassa kansainvälistä toimeksiantoa tai koti-Suomessa innovointihaasteen äärellä, pystymme sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin ja tekemään parhaamme osoittamalla ammattitaitoamme. Saa olla kyllä ylpeä, kun on tällaisen tiimin saanut ympärilleen. Vaikka kaikki ei ole helppoa aina ollutkaan, olemme kuitenkin pystyneet kehittymään ja menemään aina eteenpäin.

Tärkeimpinä oppeina nostaisin ehkä dialogin merkityksen tiimityössä sekä vahvuuksien tunnistamisen tiimissä. Ymmärtämällä toisiamme olemme pystyneet luomaan turvallisen ilmapiirin, jossa voi tukeutua muihin haastavissakin paikoissa. On ollut myös ilo huomata, kuinka ihmiset ympärillä ovat alkaneet hahmottamaan urasuuntiaan ja työskennelleet ahkerasti tavoitteidensa eteen. Vaikkei kaikilla kristallin kirkkaana oma suunta olisikaan vielä, suunta meillä kaikilla on olemassa. Uskon, että näillä opeilla tulee pärjäämään missä tahansa työympäristössä, sillä tiimityöskentely on metataito, jota tarvitaan kaikkialla. Akatemia-aika on avartanut silmiä etenkin sen suhteen, kuinka paljon enemmän voi saada aikaiseksi yhdistämällä voimat muiden kanssa. Kun eri osaamisalueita saadaan paremmin hyödynnettyä, voi myös tiimi toimia tehokkaammin. Se ei tapahdu sormia napauttamalla, mutta systemaattisen ja tavoitteellisen toiminnan lopputuloksena sitä kohti voidaan mennä. Olen kiitollinen siitä, että olen päässyt näitä taitoja kehittämään viimeisen kolmen vuoden aikana tiimissäni. Uskon, että näitä taitoja ei vielä osaa edes täysin hahmottaakaan, mutta ne ovat olemassa.

Kommentoi