Tampere
20 Jun, Thursday
13° C

Proakatemian esseepankki

TyöhyvinvointiKirjoittanut: Henna Koivula - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Proakatemian tämän vuoden teemana on hyvinvointi. Mielestäni on hyvä, että työhyvinvointiin keskitytään nyt entistä enemmän, sillä on tärkeää huolehtia itsestään sekä mahdollisina tulevaisuuden työnantajina osaamme huomioida työntekijöiden hyvinvoinnin. Ei ole epätavallista, että akatemialaisia vaivaa väsymys ja uupumus. Luulen, että monilla meistä on hyvinvoinnissa opittavaa. Mitkä asiat tekevät meidät energisiksi ja miten työnteosta saa tehokasta?

 

Työhyvinvointi on laaja käsite, eikä sille ole yhtä oikeaa määritelmää. Työhyvinvointiin kuitenkin vaikuttaa monet eri asiat esimerkiksi työpaikan ihmissuhteet sekä työntekijän oma ammattitaito. Promisiassa me huolehdimme, että jokaisen tiimin jäsenen kanssa tulee toimeen. Järjestämme kerran kuukaudessa tiimipäivän, jonka tarkoitus on tiivistää suhdettamme toisiimme ja saada aikaa hieman rennommalle yhdessäololle. Olemme myös kokeneet tärkeäksi yhdessä työskentelyn ja muiden aikataulujen tietämisen.

 

Meille on tärkeää kehittää Promisiaa ja tehdä siitä hyvä. Sen lisäksi olemme kuitenkin huolehtineet yksilöistä ja yksilöiden kehtiyksestä. Promisiassa on helppoa toteuttaa omia kiinnostuksen kohteita ja itselleen haastavia asioita pääsee kokeilemaan tiimin tuki apunaan. Tämän takia uskon, että voisi olla hyvinkin mahdollista löytää omat vahvuutensa ja täten luoda itselleen ammattitaitoa näiden asioiden parissa. Mikä taas saa meidät työskentelemään motivoituneemmin.

 

Motivoituneisuus – sana, joka on kummittelut mielessäni jo pitkään. Tämä on yksi niistä monista asioista, joita voi pitää työhyvinvoinnin mittarina. Itselleni tämän syksy, etenkin viimeinen kuukausi on mennyt jonkinlaisessa horroksessa. On todella vaikea tarttua mihinkään tehtävään tai oikeastaan edes saada yhtään mitään aikaiseksi. Mistä motivaatio? Entä, jos sitä ei löydy? Motivaation kautta löytyy useimmiten myös innostuneisuus. Itselleni innostumisen löytäminen on helppoa, mutta nyt sekin on tuntunut vaikealta. Kun mikään ei oikein kiinnosta, on vaikea innostua. Tämän takia en myöskään saa aloitettua mitään. Turhauttaa minä itse, kun ei saa mitään aikaiseksi, mutta siltikään mikään ei saa minua tekemään.

 

Välillä tuntuu, että yhteiskunnassamme ihannoidaan kiirettä ja sitä, että on koko ajan menossa ja tekemistä on yli oman jaksamisen. Vaikka näin ei tietenkään pitäisi olla. Kiire saa ihmisen stressaantumaan ja kokoaikainen meneminen ei tee hyvää pitkällä aikavälillä kenellekään. Oman hyvinvoinnin kannalta on tärkeää muistaa pitää taukoja ja myös rentoutua välillä. Itselleen kivojen asioiden tekeminen saa meidät jaksamaan myös töissä.

 

 

Lähteet:

https://duunitori.fi/tyoelama/tyohyvinvointi-nain-voit-itse-vaikuttaa

/https://www.coachouse.fi/artikkelit

/https://stm.fi/tietoa-tyohyvinvoinnista

Kommentoi