Tampere
27 May, Monday
15° C

Proakatemian esseepankki

Traileri PassiongersilleKirjoittanut: Petteri Kiuru - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Passiongersin traileri putos keskiviikkona 12.12. Trailerin tarkoituksena on esitellä vähän enemmän tiimiä Passiongersista, ja päästää katsojaa odotuksen makuun mitä tuleman pitää. Tarkoituksena myös käyttää markkinointi keinona ja hakea Youtube-kanavalle tilaajia, jotta kun jaksot alkavat ilmestyä, niin siellä olisi jo näkijöitä.

 

Hieman tuotanto vaiheesta oven raotusta. Proakatemian intensiivisen ja vauhdikkaan arjen keskeltä 6 henkisen projektitiimin, jotka ovat neljästä eri tiimistä on erittäin vaikea löytää aikaa yhdessä tekemiselle. Se mikä todellakin yllätti, oli se, että ei meinannut edes kaksi ihmistä välttämättä löytää aikaa editoinnille. Sitä kuitenkin löydettiin ja traileri saatiin valmiiksi päivää ennen julkaisua.

 

Tuotanto on itsessään erittäin mielenkiintoinen. Kaksi kaveria istuu yhden tietokoneen edessä, katselee videoita reissusta ja visioi koko ajan miltä sarja tulisi näyttään. Paljon lennokkaita ajatuksia heitellään ja koko ajan luovitaan lisää. Trailerin rakentaminen on ihan oma hommansa koko tuotantoon nähden. Puolentoista minuutin pätkään liittyy paljon elementtejä mitä pitää ajatella. Ensinnäkin mihin se traileri painottuu. Painotetaanko matkaan ja nähtävyyksiin missä ollaan oltu? Vai painotetaanko porukkaan, joka siellä matkalla on? Mikä on niiden tasapaino? Välttämättä oikeaa vastausta ei oikeasti ole, vaan pitää miettiä myös kuka sitä voisi katsella. Me päätettiin painottaa porukan esittelyyn. Ensimmäinen teaseri oli enemmän siihen itse matkaan, mutta traileria ajateltiin meidän eli tiimin ponnahduslautana.

 

Tuotannossa mietittiin eri klippejä henkilöistä, ja mitä halutaan niillä viestittää. Musiikki piti olla tasapainossa sisällön kanssa, joka tukee meitä ja on meidän näköinen. Mietittiin aloitus koukkua sekä kelaa. Millä saadaan katsoja kiinnostumaan videosta. Hauska läppä tai joku mielenkiintoa herättävä epätoivoinen asetelma. Jälkimmäiseen päädyttiin. Muuten päätettiin ottaa aika humoristinen linja mitä yritetään itse sarjassa toteuttaa kaikin mahdollisin keinoin. Jotta katsojalla olisi hauskaa meidän kanssa. Tasapaino asioissa myös yksi asia meni jopa jossain vaiheessa hieman matemaattisestikin. Meinaan kun on kuusi ihmistä tiimissä, jossa kaikki on näkyvissä eli juontajia tai näyttelijöitä, niin pitää myös tasapainottaa ihmiset. Jotta kaikkien pärstät olisivat mahdollisimman tasavertaisesti, niin klippejä laskettiin ja jopa sekunteja seurattiin. Tuotantoon haluttiin myös joku omanlainen juttu. Hieman erilaisia vaihtoehtoja pyöriteltiin ja yhden tietyn kuvan turvin päädyttiin siihen, että luodaan itsestämme meemit. Ei sellaiset nykypäiväiset meemit mitä näkee vähän joka puolella ympäri sosiaalista mediaa. Eli nämä joku tietty kuva ja siinä kaksi osainen teksti. Vaan vanhan liiton meemit, eli ”troll face”, True story” yms. Niiden tekemisen työmäärä oli jotain niin järjetöntä, että siitä saisi oman esseen kirjoitettua. Lyhyesti ja ytimekkäästi kerrottuna pari Youtube tutorial-videoja, kuvan muutos piirrokseksi ja pelkistäminen. Yhden kuvan käsittely aika n. 3-4 tuntia. Ihanaa editointia.

 

Monta tuntia tuli kulutettua satulatuolia selkä silti mutkalla, tutorial-videoita vähintään yhtä monta tuntia ja pari kertaa niin kovaa huutonaurua, että kyyneleet tuli silmistä.

Hyviä hommia siis.

Kommentoi