Tampere
29 May, Wednesday
25° C

Proakatemian esseepankki

Tiimimestarit vol. 2Kirjoittanut: Rosa Salminen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tiimimestarit ensimmäinen lähijakso 

Ensimmäinen Tiimimestari lähijakso järjestettiin Ikaalisissa Kauppilan matkailutilalla. Minun kanssani samassa ryhmässä on Inka Tikkanen Saawasta ja Omar Puebla Flip Solutionista. Matkasimme Ikaalisiin yhdessä ja ehdimme matkan aikana kertaamaan meidän ennakkotehtäväämme ja yleisiä tuntemuksia tulevaa valmennuskertaa varten. Ensimmäinen päivä alkoi lounaalla Kauppilassa. Samassa lomassa ehdimme vaihtaa kuulumiset muidenkin koulutukseen osallistujien kanssa ja saimme pienen esittelyn myös tilan pitäjältä Kallelta Kauppilan matkailutilasta. 

Tämän lähijakson teemana oli tiimioppiminen. Meille annettiin muutama ennakkotehtäviä ennen ensimmäistä valmennusjaksoa. Jokaisen tuli laatia oma oppimisopimus sisältäen kysymykset: missä olen ollut, mihin olen menossa, missä olen nyt ja miten tiedän, että olen perillä. Toteutus oli täysin vapaa, kunhan siinä tuli jollain tasolla kysymykset läpikäytyä. Toinen tehtävä oli laatia itselleen oma lukusuunnitelma ja aloittaa tietysti ihan lukeminenkin. Jokaisen piti lukea tai kuunnella ainakin yksi kirja tiimioppimiseen tai -valmentamiseen liittyen. Tiimimestarit-valmennuksen aikana jokaisen tulee kerätä itselleen 50 kirjapistettä, joten lukeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Tiimimestari-koulutus huipentuu omaan kilvoittelutehtävään ja meidän piti miettiä jo himan mitä kukin tavoittelee valmennukselta. Vielä viimeisenä ennakkotehtävänä piti aloittaa jotakin uutta ja lopettaa jotain vanhaa. Tähän lähijaksoon valmistautuminen otti todella paljon aikaa ja esimerkiksi oman oppimisopimuksen olisi voinut toteuttaa vielä paremmin.  

Ensimmäisenä päivänä check-in kierroksen jälkeen valikoitui kolme vapaaehtoista ryhmästämme lähijakson tiimivalmentajiksi eli lillatränreiksi. He muodostivat kolme eri tiimiä ja jokaisessa tiimissä oli suurin piiretein kuusi tiimiläistä per ryhmä. Ensimmäisenä päivänä kävimme vapaamuotoisesti läpi jokaisen tiimiläisen oppimissopimukset. Välillä istuimme sisällä kuunnellen ja kertoen, kun osan ajasta vietimme ulkona lenkkipolulla jakaen tarinoitamme. Oli todella kiinnostavaa kuunnella ja nähdä miten jokainen oli toteuttanut oman oppimissopimuksensa. Osa tulkitsi asiaa oman ammattinsa ja uransa näkökulmasta, osa taas reflektoi enemmän henkilökohtaista elämäänsä. 

Seuravana päivänä jatkoimme vielä oppimissopimuksiemme läpikäyntiä. Tämän jälkeen pureuduimme enemmän aiheeseen oppiminen. Keskusteluistamme nousi vahvasti pintaan, ettei kaikki olleet saanet käyntiin omaa lukemistaan ja kipuilivat asian kanssa. Ryhmämme päätti ottaa tämän omaksi tehtäväkseen, että jokainen saa oman lukusuunnitelmansa aluilleen. Jokainen tiimistäni perehtyi yhteen kirjaan syvemmin ja teki siitä koko ryhmälle pienen esitelmän. Täten jokainen ryhmästämme sai pienen pintaraapaisun kuuteen eri kirjaan ja vinkkejä kirjoista omaan lukusuunnitelmaansa. Päivän päätteeksi esittelimme kaikille muillekin ryhmille, mitä olimme tehneet päivän aikana ja jokainen ryhmä muodosti siitä oman näköisensä yhteenvedon tätä, kutsutaan synnytykseksi Tiimimestareissa. 

Viimeisenä päivänä annoimme palautetta lillallemme käyttäen jälkimotorolan kysymyksiä. Annoimme myös koko tiimin kesken palautetta toisillemme sekä keskustelimme muiden ryhmien synnytyksistä. Lopuksi kolme lillaa muodosti keskenään akvaariokeskustelun. He istuivat kolmisin keskellä rinkiä muiden ympyröimänä. Kaikki muut kuuntelivat, kun lillat keskustelivat keskenään, miten jokaisella ryhmällä oli mennyt.  

Lähijakson päätteeksi jakauduimme vielä viiden hengen oppimissoluun. Oppimissolun tehtävänä on oppia yhdessä valitsemastaan teemasta. Saimme ryhmämme kanssa sovittu ensimmäisen tapaamisen kahvila Puistoon. 

 

 

 

 

Kommentoi