Tampere
24 May, Friday
24° C

Proakatemian esseepankki

Tiimimestarin opitKirjoittanut: Nelly Lähteenmäki - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tiimimestari matkani on päättynyt ja viimeistä kertaamme kirjoitimme kaikki Meitsin paperit. Meitsin paperi on tiivistetysti reflektointia matkasta. Keräsin tähän suurimmat kolahdukset eri teemojen ääreltä.

Oppimisen teemaa käsiteltäessä muodostui tiimillemme hauska hokema ”muistetaan kaikki olla vaan aaauki” jonka lanseerasi meille Mika. Tämä hokema varmasti jäi elämään jo pelkästään sen takia, kuinka paljon se toi iloa tiimimme mutta myös sen takia että se oli meille kaikille hyvä muistutus siitä kuinka tärkeää, on pitää mieli avoinna eikä rajoittaa itse omaa ajatteluaan.

Oppiminen on mielestäni enimmäkseen kuuntelua, sillä jos et kuule muita ei sinulla loppujen lopuksi ole mitään muuta, kun omamielipiteesi asioista. Toisena tärkeänä osana oppimista on luoda se kuuluisa nolousvapaavyöhyke. Luoda paikka missä virheiden tekoa ei tarvitse hävetä vaan opimme ottamaan ne ilolla vastaan ja näkemään sen toisen puolen, joka mahdollistaa meille oppimisen.  Luoda paikka missä voit kysyä ne hölmöimmätkin kysymykset, paikka missä sinä voit olla oma itsesi, paikka missä sinulle luodaan mahdollisuus kasvaa ja kehittyä.

Johtamisen kerralla toimin lillåna, oman pikkutiimini valmentajana. Tämä oli minulle huikea kokemus. Pääsin aivan eri tasolle omassa johtamisen kokemuksessani ja ymmärsin sen, kuinka paljon jo tähän mennessä Proakatemia ja Revena on minulle opettanut. Koen että havainnointi kykyni on parantunut ja kuuntelun taitoni on myös kehittynyt huimasti.

Tämä on se kerta mistä minulta löytyy kaikista parhaimmat muistiinpanot – opin myös täyttämään vihkoani dialogin mukaan, yhdistämään eri puheenvuorot yhdeksi ja löytämään punaisen langan. Pidin koko ajan itselläni näkyvissä tietokoneen ruudun yläpuolella Johanneksen lain ensimmäisen kohdan.

”älä puutu, kun koet, että sinun tulisi puuttua. Puutu, kun koet, että sinun ei tulisi puuttua” Johannes Partanen

Toinen työkalu, jota hyödynsin paljon, oli push and pull menetelmä, ihanteellinen tilanne olisi pysyä 80 % ajasta pull valmentamisen puolella ja kävinkin läpi tietyn väliajoin mielessäni, olenko nyt oikealla puolella. Johtaminen on luottamista siihen, että tiimi kantaa ja osaa paljon enemmän kuin ehkä uskalletaan kuvitellakaan.

Brändin lähijakso oli minulle se kerta, kun todella koin dialogin taian, ja se kolahti kovaa. Ymmärrän teoriassa mitä brändi tarkoittaa, opiskelen sentään tradenomiksi ja olen käynyt tämän monesti jo läpi mutta silti olen aina kokenut aiheen hankalaksi käsittää enkä ole saanut siihen juuri mitään kosketus pintaa. Brändi on ollut minulle ehkä vain sanahelinää ja kyllä sitähän se voi monille yrityksille edelleen ollakin, vain päälle liimattua koristelua. Mutta tiimimme dialogin avulla todella vasta ymmärsin mikä brändi on. Brändi on maineen ja imagon risteyskohta. Mitä sinä ajattelet ja mitä muut ajattelevat sinusta. Tässä tullaankin sitten siihen suurimpaan kysymykseen, kohtaako sinun omat arvot yrityksesi arvojen kanssa, sillä arvoristiriita on se, joka voi olla hyvinkin kohtalokas brändillesi.

Ehkä ikuisesti ärsyttävin lausahdus, Luota prosessiin, on saanut merkityksen. Hauskinta tässä on se, että jos joku kysyy minulta mitä se tarkoittaa en osaisi selittää sitä sillä se pitää kokea itse.

Kommentoi