Tampere
20 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

Syksyn opitKirjoittanut: Niko Kalliolepo - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Toinen syksy Proakatemialla tuli ja meni vauhdilla silmien ohi ja tuntuikin että missään vaiheessa ei kerennyt miettiä. Syksy oli melkosta suorittamista ja loppujen lopuksi paljon jäi taskuun sisältö ja oppia. Näitä kuitenkin tulee pikkuhiljaa vasta avattua ja opittua, koska välillä meni kiireen ja stressin takia aika laput silmillä. Vuonna 2022 haluan ehdottomasti keskittyä enemmän siihen mitä tekee, eikä siihen paljonko tekee. Olen huomannut että suorittaminen ja muiden miellyttäminen ei pitkässä juoksussa kannata ja silloin kynttilä palaa vain toisesta päästä. Muutenkin omaan hyvinvointiin ja itsensä eteen pitäisi nähdä vaivaa. Pelkkä rahankiilto silmissä eteenpäin meneminen on todella puuduttavaa ja heräsin loppusyksystä oikeasti ajattelemaan asioita laajemmin. Jos haluaa panostaa yhteen asiaan täysillä, täytyy jostain myös hetkeksi luopua. Näin tein.

 

Yleisesti tiimin syksystä jäi varmasti paljon käteen. Teimme, opimme, mokasimme ja kaikkea siltä väliltä. Koen että tiimillämme oli syksyllä, erityisesti loppusyksystä vaikea vaihe ja jouduimme/joudumme kasvamaan tiiminä paljon ja muuttamaan toimintatapoja jos haluamme oikeasti menestyä ja saada oppia. Uskon että Samoassa on paljon potentiaalia käyttämättä ja se vaatii ihmisiltä sitoutumista ja ennenkaikkea oikeanlaista johtamista. Syksyn johtajuus oli tietyllä tavalla erittäin tervetullutta, mutta myös melko vapaa ja epäselvä linja koitua kohtaloksi. Opimme kuitenkin paljon ja itsekin muutamassa projektissa mukana ollessa fiilis oli hyvä. Oli vain hienoa päästä tekemään juttuja mitä ei normaalisti tekisi ja vielä oikeiden ihmisten kanssa. Tänä syksynä olen itsekin huomannut ihnmisten arvon ja merkityksen niissä asioissa mitä teet. Kerää ympärillesi ihmisiä joita sinä viet eteenpäin ja jotka vievät sinua eteenpäin.

Järjestettiin lasten muotinäytöstä syyslomalla, inventoitiin Bauhausissa, suunniteltiin isoa seminaaria ja olimme Helsingissä järjestämässä Startup tapahtumaa. Kaikkia näitä yhdistää yhdessä tekeminen. Aina kun teimme projekteja, tunsin kuinka kaikki haluavat olla osa isompaa kokonaisuutta ja haluaa oppia ja auttaa muita. Myrskyjen ja hauskojen hetkien jälkeen päällimmäisenä syksystä mielessä on kuitenkin kiitos. Kiitollisuus ihmisistä joita voi sanoa ystäväksi ja tunne siitä että sinusta välitetään. Opitaan yhdessä, tehdään virheet yhdessä ja ennenkaikkea menestytään yhdessä.

Kommentoi