Tampere
30 May, Thursday
24° C

Proakatemian esseepankki

Syksy 2022Kirjoittanut: Jesse Järvensivu - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Vuoden taittaessa kiivaasti kohti loppuaan on syytä tarkastella hieman kulunutta syksyä, ja mitä kaikkea se on pitänyt sisällään. Jo hyvin aikaisessa vaiheessa kesää tiedostin, että mitä syksyltä haluan ja miten sen tulen toteuttamaan. Kouluun paluu alkusyksystä oli mukavaa vaihtelua töiden rinnalle. Koulun alkaminen on viestinyt aina itselleni vahvasti myös sitä, että kesä on ohi ja arki alkaa. Se viestii myös siitä, että kuluvaa vuotta on jo takana huomattavasti enemmän kuin mitä jäljellä on. On aika tarkastella omaa toimintaa ja, että onko tehtävä jotain muutoksia, että tavoitteisiin päästään. Elokuu alkoikin suurimmilta osilta arjen tasapainon löytämisen kaikkien sieltä esiin nousevien asioiden kesken.

 

Olen jo useamman vuoden ajan koittanut löytää arkeen sellaisia asioita, jotka eivät ole olleet siellä entuudestaan: uusia harrastuksia, kokemuksia ja reissuja. Alkusyksystä aloitinkin pitkään kaipaamani kamppailulajit uudestaan ja oikeastaan heti alkuun tuli sellainen tunne, että tämä on juuri sitä mitä olen kaivannut. Useat treenit viikossa vievät ajatukset mukavasti pois siitä hetkestä ja se tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Pyörit läpimärkänä hiestä tatamilla ja huomaat melkein viikoittain kehittyneesi jollain osa-alueella. Puhumattakaan siitä, että kunto koheni ihan äärettömän nopeasti. Ei voida myöskään olla huomioimatta uusia ihmissuhteita, joita harrastaminen elämään tuo. On kiva tavata uusia ihmisiä, jotka jakavat samanlaisia kiinnostuksen kohteita, kun sinä. Syksyyn oman säväyksensä toi myös se, että jo pitkään elämässäni ollut työ muuttui syksyn myötä myös projektiksi akatemialla. Oli miellyttävää huomata oman tietotaidon olevan siinä pisteessä, että pystyin palvelemaan entistä työnantajaani, sekä itseäni tekemällä muutamana päivänä viikossa projektiluontoisia töitä. Milloin oli kysy sairauspoissaolon tuurauksesta, tilauksien käsittelystä, tai asiakkaan vaatimusten mukaan räätälöidyistä muutostöistä.

 

Olen aina ollut tietyllä tapaa turvallisuushakuinen ihminen ja se, että hyvin aikaisessa vaiheessa syksyä pystyi rakentamaan itselleen toimivan läpiviennin koko loppuvuodelle, niin toi todella paljon. Kokonaisuutta on helpompaa seurata, kun on selvät sävelet aina viikkotasolle asti. Alkusyksystä sähköpostiin kilahti myös viesti siitä, että hakemus vaihto-opiskeluun on tullut aktiiviseksi ja jotenkin se tuntui todella houkuttelevalta. Jotenkin läpi koko opintojen ajan ajatus ulkomaille lähtemisestä on ollut todella kiinnostava ajatus. Siihen on varmasti osaltaan vaikuttanut se, että koronan tuomat rajoitukset ovat hälvenneet käytännössä kokonaan ja myös ajatus siitä, että opinnot eivät kestä ikuisesti olivat omiaan ruokkimaan tätä ajatusta. Nostinkin keskustelun aiheesta esiin omassa tiimissä ja heti alusta asti tiimin vastaanotto oli todella hyvää ja moni kannustikin hakemaan vaihtoon. Hakemus oli enää muutaman päivän auki siinä vaiheessa, kun laitoin hakemuksen sisään.

 

Tässä kohtaa onkin syytä kiittää tiimiä siitä luottamuksesta, jonka olen aiheeseen liittyen saanut pitkin syksyä. Viimeisenä on niin paljon muuttuvia asioita, että todellakaan voida pitää itsestään selvänä sitä, että sain luvan lähteä. Syksyn edetessä hakemukseen liittyvät asiat menivät painollaan eteenpäin ja aina ajoittain tuli sähköpostia sieltä ja täältä, että hakemus on mennyt taas pykälän eteenpäin ja koko vaihto-opiskelu alkoi näyttämään entistä todennäköisemmältä. Oman lisämausteensa kuitenkin syksyyn toi marraskuinen loukkaantuminen, jossa rikoin polveni niin, että se vaatii leikkaushoitoa. Kaikkien vallitsevien arvioiden valossa kuitenkin vaihto näyttää edelleen toteutuvan. Huomattavasti isomman loven arkeen loppuvuoden osalta tuo se, että joulu- ja tammikuulle suunnittelemani projektit näyttävät tässä kohtaa menevän tauolle, mikä merkitsee niin taloudellista menetystä tiimiyritykselle, kuin myös minulle itselleni. Mutta kuten monesti todettua, mikään ei vallitsevana maailmanaikana ole niin pysyvää, kun muutos. Asioilla voisi jossitella hamaan tappiin asti, mutta se ei johtaisi mihinkään. Asialla on kuitenkin myös aina se kääntöpuoli: polvesta tulee entistä vahvempi!

 

Kaikkinensa kuluva syksy on ollut todella onnistunut! Niin yksilö-, kuin myös tiimitasolla. Olemme porukalla menneet taas pirun monta steppiä eteenpäin, enkä näe mitään estettä sille, että ei saavutettaisi tulevia vuoden 2023 tavoitteita. Kasassa meitä on kuitenkin todella kova nippu.

 

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Kommentoi