Tampere
23 May, Thursday
11° C

Proakatemian esseepankki

Saan mitä haluanKirjoittanut: Jonna Satama - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Näin saat kaiken mitä haluat
Nina Catrina
Esseen arvioitu lukuaika on 4 minuuttia.

Luin kirjan: “Näin saat kaiken mitä haluat”. Valitsin sen uteliaisuuttani puhtaasti nimen perusteella. Jos tämän kirjan luettuani saan todella mitä haluan, niin sitten aikani ei ole ainakaan mennyt tämän melko lyhyen kirjan kanssa hukkaan. Olin innoissani alkamassa lukemaan kirjaa, kunnes pysähdyin. Mitä tämä kaikki on mitä haluan ja mitä saan kirjan luettuani?

Mietin tilannettani tällä hetkellä ja mietin millaista se olisi, jos se voisi olla millaista tahansa. Millaista se oman elämäni Sitku-elämä on. Elämähän ei monessa mielessä ole hassumpaa tällä hetkellä mutta silti tuntuu kuin olisin tavoittelemassa kohti jotakin. Jos jotain haluan niin haluan olla vapaa. Mitä se vapaus minulle tarkoittaa. Se on vapautta käyttää oma aikani siihen mitä haluan tehdä. En halua jäädä sohvalle makoilemaan mutta en halua myöskään käyttää prime time aikaani työntekoon, jota teen jotta voin kustantaa ns.oikean elämisen. Parastahan olisi löytää sellainen työ, joka olisi tuota ajattelemaani oikeaa elämää mutta vaihtoehdot sen suhteen ovat aika kapeat. Etenkin kun haluan saavuttaa elintason, jossa ei tarvitse rahan riittämistä ajatella eikä sen puute estä toteuttamasta haluamiaan haaveita. Eli unelmatyöni ei välttämättä tuottaisi riittävästi rahaa, jotta sillä voisin rahoittaa unelma vapaa-aikani. Jostain täytynee siis tinkiä. Päädyn haluamaan taloudellista vapautta ja turvaa, joka tarkoittaa varallisuuden kasvattamista, jonka avulla voin passiivisesti tuottaa ainakin osan tuloista, jolloin työstä saatava raha ei olisi niin isossa osassa ja voisin valita työni siitä saatavasta palkan määrästä välittämättä. Tämän ajatuksen juoksun jälkeen olin enemmän kuin valmis kirjan kimppuun.

Kaikki lähtee omista ajatuksista.

Kirjan mukaan vedät puoleesi niitä asioita, joita ajattelet ja joita teet. Niitä mihin keskität energiaa. Se ei vielä riitä että ajattelee tai sanoo unelmiaan vaan kyse on niistä asioista, joita todella haluaa syvällä sisimmissään. Vedät myös puoleesi negatiivisia asioita kuten pelkoja, jos ne ovat ajatuksissasi ja keskität niihin energiaa. Minullekin on sanottu että pelot ovat itseään toteuttava ennuste. Miksi ei siis toiveetkin olisi tätä? On siis hyvä välillä tarkastella omia ajatuksia. Jos positiiviset toiveet tuovat hyviä asioita ja negatiiviset ajatukset ja pelot huonoja asioita niin pelkkä ajattelun voima voi muuttaa asioita.

Omia syvällä sisimmässä olevia toiveita kohti voi universumi tuoda asioita joko fyysisinä konkreettisina asioina tai tilanteina toimia. Kirjassa nostetaan esiin se, että täytyy löytää rauha elää tässä hetkessä täysillä. Silloin asioita alkaa tapahtumaan. Kun mietin asiaa, niin siinä on järkeä. Mikään ei tapahdu pakottamalla ja omasta kokemuksestani kuormittunut ja kiireinen mieli laittaa laput silmille. Vaikea silloin uskoa, että saa mitä haluaa, jos energia on keskittynyt selviämään tästä päivästä. Nyt kun olen viimeiset kuukaudet elänyt enemmän tässä hetkessä ja tietoisena syvällä sisimmässäni olevasta toiveesta, olen huomannut että universumi tai ainakin oma mieleni, on syöttänyt ideoita omaan toimintaani. Huomaan että olen herkempi miettimään erilaisia vaihtoehtoja rahan tulolle ja unelma työlleni ja näitä kohden olen myös pystynyt tekemään pieniä edistysaskelia. Kaikki lähtee siis omasta ajattelemisesta. Ensimmäinen askel kohti sitä mitä haluaa on muuttaa omaa ajatteluaan.

Ole kiitollinen

Ole kiitollinen mitä sinulla on. Ajattele niitä kaikkia asioita mitä on, etkä niitä kaikkia asioita mitä ei ole. Ei ole merkitystä onko ne isoja asioita vai ihan pienen pieniä. Aikaa ja energiaa kuluu ihmisillä kuten myös itsellänikin liikaa siihen mikä on huonosti ja mikä ärsyttää. Myös itseään helposti moni moittii vaikka positiivisella ajattelulla on hyviä vaikutuksia niin itsetuntoon kuin mielentilaankin. Haastan itseni ajattelemaan päivän positiivisesti niin itsestäni kuin muistakin ja olemaan kiitollinen kaikesta mitä on. Ja kyllä, aloitan yhdestä päivästä. Pienin askelin kohti positiivisempaa ja kiitollisempaa ajattelua.

Visualisoi

Tärkeää on, että pystyy visualisoimaan sen mitä tavoittelee. Siis täysin kirkkaasti nähdä ja tuntea mielessään sen että saavuttaa unelmansa. Omassa unelmassani perheeni on taloudellisesti turvattu. Pystyn sen vapauden tunteen tuntemaan ja näkemään mielessäni kuinka vapaasti voin päiväni suunnitella.

Toimi

Seuraava askel ajattelun ja visualisoinnin jälkeen on toiminta. Joka päivä pieniä askeleita kohti omaa tavoitetta tai unelmaa. Tätä toteutan jo hyvin aktiivisesti. Joka päivä ne askeleet eivät ole suuria, mutta joka päivä jotakin. Jo pelkästään ajatteluun piirtynyt kuva tavoitteesta ohjaa toimintaan.

 

Kirjassa N. Catrina, 2020, esittää ajatuksen että kaiken mitä haluaa on liikuttava tässä järjestyksessä: 1. Alitajunta “tunne ja intuitio” (korkein potentialali), 2. Älyllinen “idea” (keskinkertainen potentiaali), 3. Fyysinen tulos (heikoin potentiaali). Aina ensimmäisenä täytyy asian mitä haluaa olla alitajunnassa. Se täytyy olla tunteena ja intuitiona syvällä sisimmässä, joka luo energiaa tämän asian toteutumiselle. Seuraavana askeleena on älyllinen idea eli ajattelu ja sen jälkeen vasta tulee fyysinen toiminta. Kirjassa kehotetaan käyttäytymään ja toimimaan aina niin kuin olisi jo saavuttanut sen mitä haluaa.

Olen aika ajoin asioiden lykkääjä ja elän huomaamattani sitku- ja mutku-elämää. Elämä odottaa jossain tulevaisuudessa, sitten kun vaan saan opiskeltua ja niin edelleen. Muuten tietysti olisin saavuttanut jo haluamani mutta kun tämä opiskelu ja kaikki muut tekosyyt mitä en jaksa luetella. Todellisuus on karu. Elämä tapahtuu tässä ja nyt. Se on tämä hetki ja vain tällä hetkellä on merkitystä. Catrina sanoo kirjassakin että ympärillä ja Maailmassa on loputon määrä energiaa ja potentiaalia ja on mahdollista tehdä jatkuvasti asioita tässä ja nyt. Ei tarvitse odottaa tulevaisuuteen kun mahdollisuuksia on tarjolla heti, kun vaan avaa silmät ja alkaa toimia. Mutta onneen ei ole oikotietä vaan se tapahtuu askel askeleelta. Tärkeintä on ottaa se ensimmäinen askel ja kulkea intuition ja tunteen ohjaamana kohti todellista haluaan.

Viimeisenä nostona kirjasta otan tyhjiön täyttämisen lain. Universumi ja luonto täyttää aina tyhjiön. Kun metsä palaa, ei mene kauaa kun tilalle alkaa kasvaa jo uutta kasvustoa. Jos jokin kuolee, tilalle kasvaa aina uutta. Ja tämä pätee myös elämään. Jos haluaa jotain uutta, jostain vanhasta on luovuttava. Jos haluaa saavuttaa jotain mitä ei ole saavuttanut, on tultava joksikin, jota ei ole koskaan ollut. Uusille asioille täytyy tehdä tilaa. Itse olen luopunut ja tehnyt tilaa uudelle. Se ei ole ollut helppoa enkä väitä ettei luopuminen olisi aika ajoin pelottanut tai jopa kaduttanut. Katumuksen hetket ovat vain hetkellisiä ja pääsääntöisesti ajatukseni on uusissa mahdollisuuksissa. Jos hetkeäkään kauemmin viivähdän muutaman vuoden takaisessa elämässäni niin katumus kaikkoaa. Se ei ole sitä, mitä haluan. Tiedän ja tunnen mitä haluan ja sen myös saan.

 

 

Lähteet:

Catrina, N, Näin saat kaiken mitä haluat. Books on Demand, 2020

Kommentoi