Tampere
19 May, Sunday
22° C

Proakatemian esseepankki

Ruotsin kansallisaarre listautuu<3Kirjoittanut: Joni Sydänlammi - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Volvo. Tuo iki-ihana, Länsinaapurimme taitonnäyte, autontuunaajien ja perheen faijojen vankkumaton ykkösnimi on tullut vihdoin meidän kuolevaisten mahdollisuudeksi omistaa. Volvo Cars listautuu Tukholman pörssiin. Listautumisanti alkoi 19.10.2021 ja päättyy viimeisimpien tietojen (25.10.2021 klo 18.53) mukaan torstaina 28.10 klo 00:59. Merkintähinta on 53 SEK eli noin 5,3 € / osake. Ensimmäinen julkinen kaupankäyntipäivä on 29.10.2021. Listautumisannin meille tarjoaa yksinoikeudella Nordnet.

Lyhyt historia ja yleiskuva

Volvo Cars perustettiin 1927 vuonna ja sen pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Yhtiö pyrkii olemaan johtava toimija innovoinnissa ja autojen turvallisuuden kehittäjänä. Volvo onkin tunnettu etenkin turvallisuudestaan ja sen innovointeja, kuten kolmipisteturvavyöt, hyödynnetään nykyään ympäri maailmaa. 2010 vuonna Volvo Cars henkilöautotoiminta myytiin Kiinalaiselle sijoitusrahastolle. 11 vuodessa eli vuoteen 2021 Volvon kannattavuus on parantunut ja autojen vuotuinen myynti määrä tuplaantunut 775 000 kappaleeseen. Matkaa on vielä kilpailevaan brändiin BMW:hen, jonka myynti on yli 2 miljoonaa autoa vuodessa.

Volvon strategia

Volvon välitavoite on jo vuonna 2025, jolloin puolet heidän myydyistä autoista olisi sähköautoja. Aika kunnianhimoinen tavoite Volvon sähköautojen myynnin olleen 3 % heidän myynnistään 2020.

Volvo kasvattaa myös suoramyyntistrategiaansa ja on irtisanonut ja ostanut aikaisempia jälleenmyynti ja huolto kumppaneitaan, kuten Upplands Motor ja Bra Bil.

Sekä Volvo rakennuttaa kahta akkutehdasta sähköautoja varten. Toisen Ruotsiin ja toisen muualle Eurooppaan.

Pörssi

Suomessa listautumisanti keskeytetään, jos osaketta ylimerkitään, eli sitä ostettaisiin enemmän kuin sitä on tarjolla. Mutta rakkaat ruotsalaiset eivät tee näin vaan pitävät ihmisiä jännityksessä, koska jos anti on erittäin suosittu, jota sen luulen olevan, niin on mahdollista, että monet eivät saa osakkeen osakettakaan.

Osallistun itse maltillisella summalla antiin, mutta tämä ei ole sijoitusneuvo kenellekään, vaan kehoitan jokaista tutustumaan itse sijoituskohteeseen, mikäli mielii sijoittaa varojaan. Sijoitusstrategiaani en ole vielä Volvolle päättänyt, koska voi olla että myyn sen pienen pikavoiton jahdissa. Katsotaan kuinka osake käyttäytyy tultuaan pörssiin.

Kommentoi