Tampere
29 May, Wednesday
20° C

Proakatemian esseepankki

Roimalainen missio ja visioKirjoittanut: Joona Merviö - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

 

Roiman missio on ”kehity ihmisenä, menesty tiimiyrittäjänä”. Tämä viestii sitä, kun tiimissä on 20 ihmistä ja kun jokainen kehittyy, myös meidän yhteinen tiimimme kehittyy. Jokainen meistä on tiimin jäsen, joten samalla olemme siis tiimiyrittäjiä. Mielestäni missio on hyvin roimassa yksilöity, eikä se ole liian vaikea/kaukainen ajatus. Kehity ihmisenä tarkoittaa minulle ns. henkistä kasvua ja uuden oppimista. Yrityksen mission pitäisi vastata kysymykseen, miksi yritys on olemassa ja mitä organisaation toiminnalla halutaan saavuttaa. (Yrityksen-perustaminen.net, nd). Olen Proakatemialla siitä syystä, että haluan kehittyä yrittäjänä ja ihmisenä, joten Roiman missio kuvaa hyvin syytä miksi olen Roimassa. Kehittyminen loppuu kuitenkin tyytyväisyyteen, joten minun kohdallani en ole kehittynyt tarpeeksi ellen ole menestynyt.

Mitä menestyminen tarkoittaa? Monelle eri asioita, mutta minulle sitä, että voin olla ylpeä siitä mitä olen/olemme tehneet. Rahalla on myös helppo mitata menestymistä, mutta se ei ole kaikille aina kaikille tärkein maali. Koen, että menestyminen tarkoittaa Roimalle sitä, että tulemme onnistumaan omissa projekteissamme ja täten taloudellinen puoli alkaa kukoistamaan samalla kun hyvä meininki paistaa meistä ulospäin.

 

 

Roiman visio on ”legendat 2024”, mitä se sitten onkaan. Eli tämä on meidän kaukaisin tavoitteemme mitä kohti pyrimme menemään tiiminä. Pidän Roiman visiosta, koska se koskee meitä kaikkia. Myös vuosi milloin haluamme saavuttaa visiomme on mielestäni hyvä, koska se tuo visioomme konkretiaa. Toiselle ”legenda”-status voi tarkoittaa sitä, että olemme tehneet eniten liikevaihtoa tiimeistä ja toiselle se voi tarkoittaa sitä, että meistä on muodostunut huipputiimi, joka pitää yhteyttä toisiinsa vielä 10 vuodenkin jälkeen Proakatemian loppumisesta. Legenda status meille ainakin suurimmalle osalle tarkoittaa sitä, että meidät muistetaan jostain. Nykypäivänä kun urheilumaailmassa puhutaan legendoista, niin heillä tarkoitetaan ihmisiä, jotka ovat tehneet jotain niin hienoa, että sitä pidetään jopa tarunomaisena. Roima urheilukieltä käyttäen haluaa siis olla tarunomainen tiimi vuonna 2024. Itse haluan tuolloin olla hyvillä mietteillä siitä, mitä me olemme yhdessä tehneet. Haluan, että Roima muistetaan tiiminä, jolla oli pilke silmäkulmassa, tykkäsi tehdä töitä yhdessä, onnistui projekteissaan ja heillä oli legendaarisen hyvä meininki.

Miksi roimalla ei ole visiossa miljoonan euron liikevaihtoa? Mielestäni numeraalinen visio voisi olla ihan hyvä, koska se antaisi konkretiaa ja sitä olisi helppo seurata, mutta samalla se olisi tylsä, eikä kaikki roimalaiset allekirjoittaisi sitä. Mitä jos euromääräiseen visioon ei päästäisikään? Onko silloin 3.5 vuoden työ mennyt täysin penkin alle? Kun tätä mietin, on ihan hyvä, että roimalla ei ole ainakaan pelkästään numeraalista visiota. Tulosta pitää toki tehdä, mutta Roimassa haluamme tehdä tuloksen meidän tiimien arvojen ohella.

 

LÄHTEET:

Yrityksen – perustaminen.net. nd. Yrityksen arvot, missio ja visio. Verkkosivu. Viitattu 31.08.2022

https://yrityksen-perustaminen.net/yrityksen-arvot/#missio

Kommentoi