Tampere
15 Jun, Saturday
17° C

Proakatemian esseepankki

Rohkeus vie menestykseenKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Proakatemian yksi arvoista on rohkeus. Se yhdistetään usein menestyneisiin ihmisiin. He ovat uskaltaneet toteuttaa unelmiaan ja kohdata pelkonsa. He ovat kulkeneet omia polkujaan välittämättä muiden mielipiteistä. Minulle rohkeus on juuri sitä, että uskaltaa toteuttaa itseään peloista huolimatta. Pelothan ovat todellisuudessa vain ajatuksia siitä, mikä saattaa tapahtua tai mennä pieleen. Ne ovat mielen luomia illuusioita. Miksi siis antaisin niiden rajoittaa elämääni?

Rohkeutta on myös se, että uskaltaa haastaa itsensä kerta toisensa jälkeen. Ilman haasteita ei ole kehitystä, eikä ilman kehitystä koskaan saavuta menestystä. Ei ole sattumaa, että menestyksenhaluisimmat ihmiset ovat myös rohkeita. On rohkeaa aloittaa tyhjästä ja haastaa itseään kehittymään.

Rohkeudessa tärkeintä on asenne. Rohkeus ei ole synnynnäistä, vaan sitä voi harjoitella. Se on kykyä toimia epämukavuusalueella – ja jopa nauttia siitä! Se on kykyä ottaa riskejä ja hypätä tuntemattomaan. Loppujen lopuksi usko omaan itseensä ja tekemiseensä on suurin voimavara, mitä koskaan voi saavuttaa.

Suurinta rohkeutta on kuitenkin olla oma itsensä muiden mielipiteistä huolimatta. Muiden mielipiteillä ei oikeasti ole mitään merkitystä, sillä emmehän me elä muita varten, vaan itseämme. Jos antaa muiden vaikuttaa omaan tekemiseensä, ei koskaan voi olla oma itsensä. Elämä on kuitenkin melko lyhyt aika, joten mielestäni se pitäisi käyttää omien unelmien saavuttamiseen, ei muiden toiveiden toteuttamiseen.

Proakatemialla olemme mielestäni keskivertoa rohkeampia, mutta olemmehan me yrittäjiä. Se vaatii jo itsessään rohkeutta. Rohkeaa on ollut myös hakea koulutukseen, joka poikkeaa täysin perinteisestä koulumaailmasta. Meitä kannustetaan menemään rohkeasti peloista huolimatta kohti unelmiamme, sillä olemmehan me unelmien koulussa. Rohkeus ei ole pelon puutetta, vaan pelon hallintaa.

Blogin inspiraationa käytin Kaisa Koskisen blogitekstiä Mitä on rohkeus?

Julkaistu LinkedInissä

Kommentit
Kommentoi