Tampere
21 May, Tuesday
9° C

Proakatemian esseepankki

Rikkinäinen vetoketjuKirjoittanut: Sandra Hyttinen - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Akateeminen essee / 3 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Mitä tapahtuu, kun epäonnistut kiinnittämään vetoketjun molemmat osat toisiinsa, ennen kuin alat hahmottelemaan järjestelmällistä liikettä ylöspäin kohti kaksoisleukaasi? Suoritat rutiininomaista toimenpidettä ja pääset heittämällä voitonpuolelle vähintäänkin 85 prosentin nousussa, kunnes huomaat kaksoisveljesi (nykyään sisarpuoli, muokattu v. 2022) loistavan poissaolollaan. Takki ei sulkeudukaan, vaikka ulkona sataisi maksamatta jääneitä asiakkaita. Projektissa oleva ystäväni kyllä vakuutti minulle, että ulkona sataisi vain maksavia asiakkaita, en käytä tässä kirjoitelmassani Markus Tervon nimeä, jotta hän voisi suoriutua ensivuodenkin sadekaudesta kuivin mielin. Palaat epäröivällä liikkeellä keskisormi keskellä kämmentä hakemaan toista ketjua takaisin alhaalta, sadetakin vielä kuivista liepeistä. Käy ilmi, että kyseessä ei todellakaan ole sadetakki, vaan jo osittain kastunut villakangastakki, minkä väritystä (pride) en voi siinä kohtaa hiukan kastuneena pitää juuri minään. Kannattako takkia edes sulkea, jos olo on jo hiukan nuutunut. Päätän kiskoa takin ylös, jotta valkoinen kauttaaltaan kastunut aluspaitani ei paljastaisi, että olen ensimmäistä kertaa kuntosalilla, jossa harjoitellaan tapahtumantuottamista. Sehän olisi noloa, yleensä me kaikki tuppaamme onnistua heti, eikö? Saan takin puoliksi kiinni, kun huomaan että vastapuolen ketju koostuu paikoin erikokoisesta hammastuksesta. Asenteellani en saa vetoketjua kiinni, koska puristan liikaa. ”Asenne on sun ase” terveisin Radio Rock, ja Jone Nikula taitaa olla propagandaa. Saavumme vuoden päätapahtumalle mustalle laatikolle turhautuneisuudesta märkinä, joidenkin näkökulmasta rotsi auki. Takki tyhjänä kuvaisi paremmin tilannetta.

 

Vetoketjun ensimmäinen osa kuvaa tässä vaiheessa Sport & Business Seminarin projektiryhmää, johon kuuluivat Sandra Hyttinen, Petra Kokko ja Markus Tervo. Toinen osa puolestaan Samoa Projektit Osk:n jäljelle jäävää jäsenistöä. Huippusuoritus saadaan silloin, kun molemmat osapuolet on kiinnitetty tiukasti toisiinsa, ja he tietävät suunnitelman ylösnousemuksen toteuttamiseksi. Prosessi vaatii järjestelmällisen liikkeen tavoitteen saavuttamiseksi. Kaksoisleualla havainnollistetaan tilannetta, jossa projektiryhmä on täysin oma leuka, ja Samoa omansa. Kukaan ei tosin yleensä halua erittäin näkyvää tupla leukaa, ei edes tässä iltapäiväkerhon kotitehtävä piirissä (Samoa Projektit Osk).

 

Toivoisi, että tiimiyrityksen arkea kuvastaisi rutiininomainen toisten auttaminen yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Toisaalta olemme Samoan kanssa lasketeltu ainoastaan etukenossa läheiseen lounasravintolaan pakollisten tuntien päätyttyä, joten en ihmettele, miksi 85% nousu ei lähde kylmiltään. Vetoketjun vedossa puhutaan yleensä hyvinkin korkean prosentin noususta, ellei makoile visusti vaakatasossa, kuten huhujen mukaan Samoan pursimiehet -sekä naiset (henkilöt) Annaliinan loma resortissa keväällä 2022 (4 viikkoa tapahtumaan). Ymmärrän toki, että Petra taisi mainita sanan myynti, onneksi se pätee vain projekteihin, missä palvelu / tuote on keskinkertainen. Samoalaiset rakastavat myyntiä, kun he voivat tehdä sen alta pois jo itse tuotekehityksen aikana. Nerokasta!

 

Kun asetan peukalon ja keskisormen keskelle kämmentä, tuntuu kuin olisin järjestämässä kevään ensimmäisiä hedelmä ja vihannesosaston (HeVi) festivaaleja meidän ihanan tasapainoisen ProAkatemian kultaisen kerhon kanssa. Tosiasiassa olen epäröiden pyytämässä apua meidän ihanalta osuuskultilta. Kultti tarkoittaa nyky merkityksessään uskonnollista ryhmää, jonka uskomuksia ja palvontamenoja ympäröivä yhteiskunta pitää poikkeavina. Tosiasiassa meillä löytyi kultti kultin sisästä. Jatkoimme tilanteen hyväksymistä, vaikka numerot vaa’alla kertoivat huolista ja murheista. Onneksi meillä on body positivity ja tunnemme olomme virkeiksi tappiollisista tuloksia huolimatta. Tulos tulokserum, vitutti ja vitutti oikein rankasti pyytää apua. Onneksi muuan some vaikuttaja julkaisi tuolloin ihanan oman tarinan kuvapalveluun nimeltä Instagram “on täysin ymmärrettävää, että on huono olo”. Tunsin heti oloni rentoutuneeksi ja kerroin heikkouksistani meidän kultille (en todellakaan).

 

Pride ja erikoinen hammastus kuvaa tässä kohtaa kuntamme monimuotoisuutta. Meillä on olemassa jäseniä, jotka tykkäävät rahasta, paperinpalasta, opintopisteistä, hallitus osaamisesta, passiivisesta yrittäjyydestä, turvallisuudesta ja kopioimisesta. Eli selkosuomella sanottuna – helppoudesta, pätemisestä ja vaivattomuudesta. Sen verran saat mitä annat, joka saatanan kerta. Samoan yksilöillä olisi syytä vilkaista lasinpalaseen, mikä harvinaisen usein kertoo kirpaisevan kertomuksen -peiliin. Huipputiimi (oksennus) koostuu huippu yksilöistä. Huippuyksilöksi kehityt vasta silloin, kun opit keskustelemaan itsesi kanssa ja ymmärtämään asioita itse. Tiimin on tarkoitus auttaa oivaltamaan ja saavuttamaan parempia tuloksia, ei ohjelmoimaan yksilöä. Päät pois perseestä, olit sitten ylemmässä tai alemmassa leuassa.

 

#bodypositive #pride #auts


Tämä soluessee on kirjoitettu yhteistyössä Markus Tervon kanssa.

Kommentoi