Tampere
19 May, Sunday
23° C

Proakatemian esseepankki

Psykopaatit ympärilläKirjoittanut: Jasmeet Saini - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Psykopaatit Ympärilläni
Thomas Erikson
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Psykopaatit ympärillä

 

 

Mitenkä psykopaatin eroaa ”normaalista ihmisestä”?

 

Psykopaatit ovat erittäin ovelia, empatia kyvyttömiä sekä valmiita tekemään mitä tahansa oman etunsa tavoitteluun. Thomas kirjassaan mainitsi testistä, jolla voi määritellä onko joku psykopaatti. Testissä lasketaan pisteet yhteen, joka määrittää millä asteella olet. Meistä kaikista löytyy piirteitä mitä psykopaatilla on. Ihmiset osaavat olla charmikkaita, supliikkeja, impulsiivisia, rohkeita, vastuuttomia, ennakoimistaidottomuus, Ei stressaa, empatia kyvyttömyys. Itse olen Charmikas, impulsiivinen, ennakoimis taidoton. Siltikin olen erittäin empatiakykyinen. Vahvimpana Yleensä Ihmiset, jotka ovat Psykopaatteja nousee Empatia kyvyn puute. He voivat tuhota jonkun muun elämän menettämättä yöunia. Ikään kuin olisi oikeus tehdä niin ja olla kaikkien ihmisten yläpuolella. he eivät tunne häpeää. Esimerkiksi jos Psykopaatti varastaa kaupasta jotain ja jää kiinni. Hän ei ikinä myönnä varastaneensa mitään, vaikka näyttäisitte hänelle videonauhan, jossa tämä tapahtuu.

 

He manipuloivat pahalla tarkoituksella. Kyllä, käytin sanaa pahalla tarkoituksella on olemassa manipulointia, joka on hyvällä tavalla. Esimerkiksi Vanhemmat käyttävät sitä paljonkin kasvatuksessa. Jos tuot hyviä numeroita kokeista, saat rahaa, Siivoa huone niin saat nähdä kavereita. Vaimo tai mies voi käyttää sitä sillä tavalla, että jos siivoan kämpän niin voinko lähtee jätkien kanssa illan viettoon jne. Yleensä näissäkin on itsekäs lopputulos, se ei vaan ole toisen ihmisen kustannuksella sekä näissä halutaan toisellemme hyvää ei pahaa. Yleensä paha manipulointi on sellaista että ”lainaat” kavereiltasi rahaa, sillä tarkoituksella ettet ikinä palauta sitä tai sitten annat tietoa pimittäen tärkeät kohdat siitä, jotta itse pääset hyötymään.

 

Moni ihminen on tehnyt itsemurhan sen jälkeen, kun Psykopaatti on pitänyt hetken hauskaa kustannuksellasi ja alat kyllästyttämään heitä. Pahimmassa tapauksessa et edes tiedä kuka ajoi sinut niin pahasti nurkkaan. He ovat niin mukavia ja charmikaita sekä valehtelevat minkä kerkeävät. Vaikka älyäisitkin, kuka on sen takana sinulla ei ole enää ystäviä ympärillä ketkä ymmärtäisi sinua sillä psykopaatti on onnistunut eristämään sinut heistä.

 

 

Missä sitten Idiootit ympärillä käytetyt värit näkyvät?

 

Ihmiset, jotka tiedostavat omat heikkoudet sekä vahvuudet osaavat hyvinkin huomata silloin kun joku yrittää käyttää heikkouksia heitä vastaa. Pahimmassa tapauksessa, jos ihmiset eivät ole miettineet mitä ne voisivat olla psykopaatit ohjailevat ihmisiä sillä tavalla, ettei he huomaakaan asiaa. Alla olevasta taulukosta näet värit ja mitkä heidän heikkoutensa ovat. Näitä heikkouksia käyttämällä Psykopaatti ottaa itselleen yli otteen. Paras tapa puolustatutua psykopaatilta on siis kasvattamalla omaa tietämystä itsestäsi. Yleensä he eivät edes kokeile huijata ihmisiä jotka tuntevat itsensä erittäin hyvin.

 

Siniset

–       Pessimisti

–       kyseenalaistava

–       Näkee vain epäonnistumissa

Punaiset

–       Ei kestä jahkailua

–       pikku yksityiskohdat ovat syvältä

–       Innostuessa kontrolloiva

–       pomotteleva

–       astuu toisen varpaille

Vihreät

–       epäselvä

–       Päättämättömyys

–       saattaa olla ottamatta kantaa

–       saattaa olla vaikeata, kun on muutos edessä

Keltaiset

–       Itsekkyys

–       pinnallisuus

–       ääretön itsevarmuus

–       puhuu paljon ja päälle

–       Vie kaiken huomion

–       Käyttää paljon värikynää, jos on mahdollista

–       pikku yksityiskohdat ovat syvältä

 

Mitenkä psykopaatti toimii tiimissä

 

Tiimin dynamiikan kannalta Psykopaatit ovat vaarallisimpia ihmisiä. He ovat ne mukavimmat tyypit, jotka ei ikinä tee mitään. Silti ihmiset tykkäävät heistä paljon ja saavat paljon huomiota. He yleensä myrkyttävät tiimin ilmapiiri syyttelemällä muita ihmisiä ja taivuttamalla totuutta, joka vaikuttaa tiimin alkuvaiheessa luottamuksen luomiseen. Silloin kun se luottamus ei ikinään muodostu tiimissä ei kukaan osaa epäillä ihmistä, joka on mukava ja ei tee mitään. Kyllä he saattavat tehdäkin jotain, jos tulee sellainen paikka, että on ihan pakko, mutta sitä enempää he eivät tee. Yleensä he ajattelevat saavansa jopa eri säännötkin, kun muut. Sillä ovathan he parempia ihmisiä. Toisin sanoen heidät pitää havaita heti ja pistää poikki toiminta. Se on vaikeata, kun on tuntemattomia ihmisiä eikä uskalleta vielä ottaa yhteen. Ja varsinkin sellaisen ihmisen kanssa, joka on mukava. Yksinkertaisesti puhutaan heti faktoilla ja näytetään heille, ettei sellainen peli vetele.

 

Siinä vaiheessa, kun tiedostetaan sellainen tilanne, että tiimissä on psykopaatti kannattaa ruveta ajattelemaan tiimin parasta ja ohjaamaan kaikki päätökset sen kautta eikä yksilön. Sillä tavalla saadaan rumasti sanottuna savustettua ihminen, joka ajattelee vain itseään poies. Se ei tule olemaan helppoa. Psykopaatti aikoo taistella paljon vastaan ja tehdä kaikkensa, ettei niin kävisi. Syyttämällä kaikkia ihmisiä ympärillä, uhkailemalla, käyttämällä tunteita muita vastaan. Pitää ihmisten pitää mielessä yksi asia tiimin etu.

 

Tämän jälkeen tiimi pitää elvyttää, jotta pystytään jatkamaan tulevaisuudessa tiiminä. Korjaamalla asioita käyttämällä oppeja 5 toiminta häiriötä tiimissä kirjaa apuna. Siellä ensimmäinen toimintahäiriö on luottamus. Luottamusta voidaan lisätä käyttämällä oppimissopimus työkalua, jossa kerrotaan menneisyydestä enemmän ja vähän mitä haluaa saavuttaa tiimissä. Tämä tehdään 2 kertaa vuodessa, jolloin pystyy kehittämään itseään ja tiimiä.

 

Kirjassa on myös muita kohtia ne voi korjata sen jälkeen. Ne ovat Luottamus, Konfliktin pelko, Sitoutuminen, Vastuullisuus ja viimeisenä Tulokset.

Kommentoi