Tampere
23 Apr, Tuesday
-2° C

Proakatemian esseepankki

Positiivisuus voimavaranaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Kun tuntuu, että maailma potkii päähän ja on vaikeaa ymmärtää jotain asiaa tai jonkun mielipidettä, on tärkeää muistaa vetää päähänsä iloinen naamari ja antaa positiivisen mielen vallata pää. Kun antaa mahdollisuuden myös muiden mielipiteille ja asioiden erilailla ymmärtämiselle, voi maailmasta oppia yllättävänkin paljon.

Vaikka positiivisuus alussa tuntuisikin teennäiseltä ja väkisin hymyilyltä, vaikuttaa se omiin ajatuksiin enemmän kuin kukaan pystyisi arvaamaan. Positiivisuuteen kehittyy ja sitä pystyy käyttämään voimavarana, kunhan ymmärtää myös olla realistinen. Aina positiivisuus ei ole ratkaisu, mutta asioissa, joissa sen käyttäminen on mahdollista, on siitä tarvittaessa erittäin paljon hyötyä.

Työelämän arkisesta toiminnasta löytyy monia kauhutarinoita liiasta positiivisuudesta ja sen aiheuttamista patoutumisten räjähtämisestä. Positiivisuutta on hyvä käyttää, mutta on myös muistettava purkaa pahaa oloaan jollain, esimerkiksi urheilulla tai muilla rauhottavilla metodeilla. Kun muistaa tehdä tämän, vähentää silloin hermoromahduksien ja äkillisten raivonpurkauksien riskiä.

Mietitään tilanne: Juuri yritykseen saapunut uusi työntekijä ylennetään paikalle, jota olet havitellut viimeisen vuoden. Positiivinen ihminen siis on onnellinen uuden työntekijän nopeasta menestymisestä ja ylenemisestä. Positiivari ei räjähdä tai puhu pomosta ja uudesta työntekijästä pahaa heidän selkiensä takana.

Mikä minut saa kirjoittamaan aiheesta? Olen huomannut omassa käyttäytymisessäni suuren muutoksen sen jälkeen, kun lopetin turhan murehtimisen ja muiden arvostelemisen. On aivan sama mitä muut tekevät, kun keskittyy tekemään omaa hommaansa täysillä. Jos kaverisi lusmuaa ja hoitaa asiansa huonosti, se ei ole sinulta pois, vaan päinvastoin. Silloin kaverisi saa sinut näyttämään entistä paremmalta!

Toki annan edelleen kuulua jos kanssani työskentelevä henkilö ei suoriudu tehtävistään sovitulla aikataululla tai ennakkoon sovitulla suoritustasolla. En vain kiinnitä muiden tyhmiin valintoihin ja järjettömyyksiin enää niin paljon huomiota. Näin myös omat voimavarani säästyvät omien hommieni hoitamiseen.

Vaikka olenkin realisti, koitan silti nähdä asiat itselleni suotuisassa ja hyvässä valossa. Etsin positiivisia puolia, mutta toki tiedostan myös ne huonot. Positiivisuus näkyy arjessani päivittäin. Siitä on tullut iso osa elämääni viime aikoina.

Lähteet:

Positiivinen elämänasenne on hemofiliapotilaalle iso voimavara

Kommentit
Kommentoi