Tampere
30 May, Thursday
19° C

Proakatemian esseepankki

Parempaa macua!Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tämä seuraava teksti on tarkoitettu luettavaksi niille, jotka nukkuvat mielummin sen ajan, kun söisi aamupalan. Torkuttamisesta torkuttamiseen. Yleensähän aamu-uniset tinkivät aikansa aamupala hetkestä. Mutta kuitenkin harmittelevat jälkeenpäin asiaa saavuttuaan töihin tai kouluun. Oletettavasti olet kuullut sanonnan ”aamupala on päivän tärkein ateria”.

Tässä hieman syitä, miksi sinne vatsanpohjalle pitäisi saada täytettä aamuisin:

  1. Ihmiset, jotka syövät aamiaisen joka aamu, ovat kaiken kaikkiaan terveempiä kuin ihmiset, jotka eivät ole tottuneet syömään aamuisin.
  2. Aamiaisen syöminen auttaa painon kontrolloinnissa. Jos tavoittelee painonpudotusta tai pudonneen painon pysymistä samoissa lukemissa, on aamiaisen merkitys erityisen tärkeää. Kun päivä on aloitettu ravitsevalla ja terveellisellä aamupalalla, on epätodennäköisempää, että sortuu syömään roskaruokaa ja muuta epäterveellistä päivän mittaan.
  3. Aamiaisesta saa energiaa. Jos aamiaista ei syö, ovat energiatasot heti aamusta huolestuttavan alhaiset. Päivä on parasta aloittaa energisenä ja yli 12 tunnin paussi ruokailussa ei saa ketään tuntemaan oloaan energiseksi.
  4. Aamiaisen syöminen terävöittää ajattelua. Jokainen haluaisi olla skarppi heti aamusta.
  5. Kun aamiaisen jättää väliin, jää usein välistä myös paljon elimistölle terpeellisia ravintoaineita ja vitamiineja. Harva täydentää päivän mittaan syömättä jääneet ravintoaineet elimistön vaatimalla tavalla.
  6. Jotkut uskovat, että kun aamupalan jättää välistä, voi aamulla syömättä jätetyt kalorit nauttis hyvällä omatunnolla myöhemmin päivällä. Tämä ei pidä paikkansa. Terveellinen ja ravintorikas aamiainen tasoittaa verensokeriarvoja ja syömättömyys aamulla voi kostautua päivän mittaan korostuneena näläntunteena.

Tässä varmasti vain muutamia syitä, mihin olemme törmännyt. Aamupala on ehdoton lempparini, varsinkin kiireettöminä aamuina. Harmillista, että vain hitaina aamuina. Siksi olemmekin kehitelleet kiireisiin aamuihin parempaa macua. Juomat, mitkä oikeasti täyttävät. Voit nauttia sen aamutohinoidesi yhteydessä, matkalla tai paikan päällä kohteessa. Se on sallittua välittää itsestään.

Parempien aamupalojen puolesta!

 

 

Lähde:

Kuitunen, H. 2013. MTV: Jätitkö aamupalan syömättä? Seuraukset voivat olla kohtalokkaat. Luettu 13.3.2018.

https://www.mtv.fi/lifestyle/hyvinvointi/artikkeli/jatitko-aamupalan-syomatta-seuraukset-voivat-olla-kohtalokkaat/3312380#gs.U3FCYDc

Kommentoi