Tampere
27 May, Monday
15° C

Proakatemian esseepankki

Pääsinkö syksyn 2020 tavoitteisiin?Kirjoittanut: Sahar Arzagani - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Voimana toivo
Maaret Kallio
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Syksyllä asetin itselleni tavoitteeksi lähteä työstämään omaa unelma projektiani, kokeilla jotakin sellaista, joka on mukavuusalueeni ulkopuolella, olla enemmän läsnä pajoissa, suorittaa Petri Parvisen myynnin kurssi, aloittaa sijoittaminen sekä kirjoittaa esseitä, mitkä tukevat syksyn tavoitteitani.

Pääsinkö syksyn 2020 tavoitteisiin?

Oma unelma-projekti → loading

Tiesin Proakatemiaan hakiessani, että täällä jos missään pystyy kokeilemaan omia siipiä ja toteuttamaan niitä pitkään haaveiltuja bisnes ideoita. Tiesin myös sen, että akatemia olisi täynnä yrittäjä henkistä porukkaa, keiden kanssa pystyy sparrailemaan ja keille voi ja uskaltaa sanoa ne omat unelmat ääneen.

Alkukevät meni miten meni. Täpötäydessä kalenterissa ei ollut tilaa unelmille, ideoille tai oivalluksille. Niinpä syksyllä päätin, että on aika priorisoida asiat uudelleen ja jättää sitä tyhjää tilaa niihin unelmiin. Lähdettiinkin projekti kaverin kanssa työstämään tätä bisnes ideaa eteenpäin mm. sparrailemalla valmentajien, alumneiden sekä muiden akatemialaisten kanssa. Näiden myötä alkuperäinen idea muokkautui hieman toisenlaiseksi liiketoimintamalliksi, jota olemme työstäneet nyt viimeisen kuukauden ajan. Tämä vaatii vielä jonkin verran lisää pääomaa, mikä tarkoittaa sitä, että ensi kevät tulee koostumaan pitkälti pienemmistä projekteista, mitkä tuovat lisää kassavirtaa unelma prokkista varten. Toivon myös, että ensikeväänä päästään tiimin kanssa sparrailemaan sekä kehittämään jo olemassa olevia liikeideoita mahdollisimman paljon eteenpäin, sillä se olisi huikea oppimisen paikka ihan joka ikiselle Revenalaiselle.

 

Kokeile uutta  Check

Kirjoittamassani talous esseessä mainitsinkin jo sen, ettei minulla ole kauheasti ymmärrystä taloudesta. Se on aina vaikuttanut ja vaikuttaa edelleen aivan rakettitieteeltä. Talous asiat ovat kuitenkin aina jostain kumman syystä kiinnostaneet minua ja päätinkin lähteä Revenan taloustiimiin mukaan, sillä mikäpä muu paikka olisi parempi sen oppimiseen näin baby steppinä. Ja se oli kyllä hyvä päätös. Nyt kun syksy on taputeltu, tajusin miten paljon uutta opin yrittäjyyden taloudesta. Vaikka ne ovat jollekin toiselle niitä itsestäänselviä asioita, niin itse koin ne  “ahaa” elämykset niin arvokkaana. Tiimin kanssa tuli paljon pyöriteltyä numeroita, mitä ja miten voi ostaa jotakin itselleen Revenan nimiin, arvonlisävero asioita, tuloslaskelman tulkitsemista sekä ressun käyttöä. Nykyään sitäkin on oppinut käyttämään paremmin ja jopa ymmärtämään aivan hyvin. Olen miettinyt taloustiimissä jatkamista, mutta myös harkinnut itse talous kurssia ensi keväälle. 

 

Aloita sijoittaminen Check

Olin jo pitkään miettinyt, että haluaisin alkaa sijoittamaan, mutta jostain syystä ei ollut rohkeutta tai ”aikaa” aiheen opiskeluun. Päätin, kirjoittaa aiheesta esseen, jonka aikana avasin arvo-osuustilini ja tein ensimmäiset sijoitukseni, jippii. Aihe oli niin kiinnostava, että kirjoitin kaiken kaikkiaan 6 esseetä sijoittamiseen liittyen. Se on paljon, mutta olen erittäin iloinen, sillä opin ihan älyttömästi uusia asioita. Tykkäsin myös tästä tyylistä, että tietylle aiheelle voi antaa enemmän aikaa sekä arvoa, mikäli tämä edesauttaa viemään sinua kohti tavoitteitasi. 

 

Ole läsnä pajoissa 60/40

Koen, että olen kehittynyt tässä viime kevääseen nähden, mutten todellakaan ole vielä siinä ideaalitilanteessa. Olen kirjoittanut tästä paljon omia ajatuksia ylös sekä pohtinut miten ja millä tavoin saisin parannettua tätä, jotta se näkyisi ensikeväänä vahvemmin Revenan arjessa. Alle olen koostanut tiiviin listan ensikevään tavoitteista. Ensikeväänä haluan löytää sen kultaisen keskitien. Tällä tarkoitan sitä, että haluan olla yhteisön asioissa aktiivisempi, ottaa enemmän vastuuta tiimissä, unohtamatta kuitenkin sitä oman oppimisen kehittämistä sekä bisnes ideoiden työstämistä.

 

Suorita myynnin kurssi Check

Ensikevään tavoitteet:

Olla mukana yhteisön kehittämisessä sekä tapahtumien järjestämisessä:

  • Vuosigaalan projektitiimi.

Oma oppiminen

  • Kirjoittaa esseitä enemmän talouteen sekä yrittäjyyteen liittyen. 
  • Käydä talouden tai yrittäjyyden kurssi.
  • Ottaa enemmän vastuuta tiimissä, esimerkiksi Revenan Jory.
  • Kehittää palautteen antamisen taitoa, antaa joka viikko palautetta jollekin.

Tiimi

  • Tuoda enemmän pajoihin omaa oppia, näkökulmaa sekä ajatuksia.
  • Vetää ainakin kaksi pajaa.
  • Olla vastuuroolissa.

Projektit

  • Kasvattaa pienemmillä projekteilla pääomaa unelma prokkikseen.
Kommentoi