Tampere
15 Jun, Saturday
17° C

Proakatemian esseepankki

Pääkirjoitus, Provisio 2017Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Moikka!

Nyt se alkaisi olla ohi, nimittäin hallitustoiminta minun osaltani. Onpahan ollut taas vauhdikas ja vaihderikas syksy. Kaksi vuotta on opiskelua takana ja kaksi vuotta on hallitustoimintaa takana. Kaksi hallitusta, 22 upeaa persoonaa, joiden kanssa on tullut tehtyä hienoja juttuja. Kaksi vuotta on tehty paljon töitä TTO:n kehittymisen eteen. Tästä kahdesta vuodesta ei olisi yksin selvinnyt. Ikinä ei voi liikaa painottaa yhteistyön merkitystä. Sitä, että vaikka meilläkin jokaisella oli omat vastuualueemme, kenenkään kuulu jäädä vastuidensa kanssa yksin. Se onkin yksi tärkeä oppi tulevaan. Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin.

Se, että osaa pyytää apua, on tärkeä taito. Tätä ehkä tärkeämpi taito on antaa apua, ilman että sitä osataan edes pyytää. Liian usein puhumme siitä, että on pidettävä huoli itsestään ja omasta jaksamisesta. Se on haasteellista, sillä ihmisellä on usein tapana sinnitellä aina sinne oman jaksamisen äärirajoille. Kun työyhteistössäsi, ystäväpiirissäsi, projektitiimissäsi tai muussa ryhmässä huomaat, että joku vetää ihan oman jaksamisensa rajoilla, tarjoa apuasi. Pidetään huoli toisistamme, sillä se kantaa pitkälle. Sillä jokainen, joka apua saa, sitä joskus tajuu myös antaa..

Tähän loppuun haluan kiittää hallituksia 2016 ja 2017, TTO:n entisiä toimijoita (alumniverkostoa) sekä jäseniämme näistä unohtumattomista vuosista.

Mukavaa syksyn jatkoa!

<3 Sara

Julkaistu TTO ry:n ainejärjestölehdessä marraskuussa 2017

Kommentoi