Tampere
26 May, Sunday
16° C

Proakatemian esseepankki

OIVALLUKSIA JA AJATUKSIA ENSIMMÄISESTÄ MÖKKIPAJASTAKirjoittanut: Erika Niemi - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

OIVALLUKSIA JA AJATUKSIA ENSIMMÄISESTÄ MÖKKIPAJASTA

 

Mökkipaja, mikä ihme tämä on? Miksi tiimin ja valmentajan kanssa lähdetään mökille käymään oppimissopimuksia läpi, eikö näitä voisi vain normaalisti akatemialla pajassa käydä läpi? Toki kyllähän se paripäivää samassa mökissä tiimiyttää, mutta silti päässä pyöri vain ihmetys.

Oppimissopimuksen ”missä olen ollut?” aiheesta kirjoittaminen myös tuotti haasteita. Eihän minun elämässäni ole tapahtunut mitään ihmeellistä tai muille kerrottavaa, ihan perinteinen onnellinen lapsuus ei sen kummempaa. Äiti, isä, koira, farmariauto ja paritalo. Pureuduin aiheeseen kuitenkin huolella ja mietin, että jos lapsuuteni kerran on ollut suhteellisen tasaista ja onnellista, niin olisiko sitten teinivuosista eteenpäin jotain kerrottavaa. Löytyihän niitä aiheita mistä haluan puhua, ja jopa niin paljon että jouduin valikoimaan muutaman pää aiheen, mihin keskityin enemmän.

Lähdin pitkälti miettimään elämäntapahtumia sen kautta, että mikä on muovannut minusta minut ja mitkä tapahtumat ovat näytelleet isoimpia rooleja elämässäni, sekä mitkä vaikuttavat edelleen ja kuinka paljon. Hämmentävää kyllä, vaikka näitä vaikeita aiheita olen monesti käsitellyt itseni ja muiden kanssa, sain jälleen uusia oivalluksia ja palapelin paloja yhdistettyä. Tämä oli raskasta, mutta silmiä avaavaa. Uskon että näiden uusien oman elämän oivalluksien myötä pystyn myös kehittämään itseäni jälleen hieman eteenpäin.

Mökkipajaa edeltävällä viikolla meillä oli myyntipaja Tutan kanssa, tosin Zoomissa, koska he olivat kipinän kanssa mökkipajassa samanaikaisesti. Tutta lähetti meille terveisiä, että siellä on itketty ja naurettu. Moni tiimistämme mietti, että ei kai nyt meidän tiimimme laita mitään itkukonserttia pystyyn, ei meidän tiimissämme ole niin paljoa herkkiä ihmisiä. Kappas keppanaa ja toisin kävi, kyllähän siellä itkettiin ja paljon ja monen eri henkilön toimesta ja moneen kertaan. Nauroimme onneksi myös vastapainoksi paljon, sekä pidimme erittäin hauskaa aikaa.

Oppimissopimuksien myötä monen tiimiläisen nuppu avautui tai puhkesi täyteen kukkaan, mikä oli sydäntälämmittävää huomata. Monesta ihmisestä huokui helpotuksen tunne esitysten jälkeen. Kaikki meistä kertoi asioita, mitä ei aiemmin tiennyt kuin kourallinen ihmisiä, olihan se jännittävää salaisuutensa kertoa koko tiimille.

Harmikseni olin mökkipajan ensimmäisen päivän etänä, mutta silti kaikki tunteet ja ilmapiiri välittyi kotiin, onneksi pääsin jo keskiviikkona paikanpäälle pajailemaan ja viettämään iltaa.

Olen vieläkin erittäin hämmentynyt koko mökkipajasta, mutta nyt täysin eri lailla kuin alussa kirjoitin. Tämä oli aivan mahtava kokemus, joka antoi enemmän kuin olisin ikinä osannut olettaa ja olemme tulevaisuudessa entistä vahvempi ja yhtenäisempi tiimi. Meillä oli jo mökille lähtiessä hyvä luottamus tiimin kesken, mutta tämän reissun jälkeen se parani entuudestaan.

Mielestäni mökkipaja konseptina on erittäin loistava ja nyt tuntuu kuin olisin tuntenut jokaisen tiimiläiseni aina.

MITÄ OPIN?

Ihmisten taustoja ei pysty mitenkään olettamaan olemuksen ja ulkokuoren perusteella, eikä toki muutoinkaan mistään saisi tehdä oletuksia. Meidän tiimissämme on valtavasti ihan huiman rohkeita ja vahvoja ihmisiä

Lopuksi haluan kertoa miten ylpeä ja onnellinen olen jokaisesta meidän tiimiläisestämme. GO EMPIRIA, me pystymme mihin ikinä haluammekaan tiiminä pystyä. Rakastan teitä kaikkia.

Kommentoi