Tampere
02 May, Thursday
11° C

Proakatemian esseepankki

Nordic Business Forum 2023



Kirjoittanut: Alejandro Ramirez Salinas - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Nordic Business Forum 2023

 

 

Tässä blogissa tulen käymään läpi mielestäni parhaimman puhujan esiintymistä sekä muutamia oppeja mitä karttui mukaan seminaarista. Meidän osaltamme kyseessä oli webinaari, sillä seurasimme tapahtumaan etäyhteyksien kautta akatemialta.

 

Tämän vuoden teemana oli be the change, eli ” ole muutos”. Mielestäni teema sopi ajankohtaan loistavasti, sillä elämme parhaillaan aikaa, jossa tekoäly tulee tulevaisuudessa olemaan ratkaisun tekijä monessa asiassa. Näin ollen moni puhuja mainitsi puheissan AI ”Artificial inteligence”.  Yllätyksesi tekoälyn kohdallani osoittautui omalta osalta se, että se on yli 40 vuotta vanha tekniikka, jota on viime aikoina lähdetty viemään markkinoille. Tekoäly nousi suosioon, kun yritys nimeltä Open AI teki julkiseksi Chat GPT:n, jonka myötä tekoäly sain suuren suosion talvella 2023. Lisäksi moni puhuja puheissaan korosti kommunikaatiotaitoja.

 

Mielestäni mielenkiintoisin puhuja oli Tim Ferriss. Ferriss puhui produktiivisuudesta sekä innovoinnista. Ferriss on Yhdysvaltalainen kirjoittaja, sijoittaja, yrittäjä ja puhuja. Hänen tunnetuin kirjansa on 4 tunnin työviikko. Haluaisin tuoda esiin muutaman asian minkä hän toi esiin puheessaan. Yksi mielenkiintoisista aiheesta mistä hän puhui, oli oppiminen ja miten uteliaisuudella on vaikutusta siihen. Hän käytti termiä ”metalearning”, tarkoittaen sitä, että pitää oppia oppiimaan. Jokainen voi omalla tavalla käsitellä mitä se tarkoittaa, itse näin sen siten, että jos haluat oppia oppimaan, niin silloin sinun pitää olla utelias sekä tiedosta mihin tarvitset kyseisen opin. Lisäksi hän korosti kysymisen taitoa, eli kuinka hyviä kysymyksiä osaat kysyä. Mitä paremmin osaat kysyä, sitä parempia vastauksia saat.

Lisäksi Ferriss mainitsi omassa puheessaan burnoutin, hän kertoi että oli aikaisemmin muutaman kerran kokenut sellaisen. Oppi minkä ymmärsin hänen puheessaan oli, että burnoutti mahdollistaa aina jotain uusia mahdollisuuksia, sillä jos sen käsittelee oikein, se antaa sinulle selkeitä vastauksia mitä kroppasi ei tarvitse tai mitkä asiat olivat pielessä arjessasi.

Mielestäni Tim Ferriss oli mielenkiintoisin puhuja, koska hän osasi tuoda asiat siten, että kuulijalla oli mahdollista prosessoida hänen tuomansa tietonsa. Tämä mahdollisti sen, että kuulijan oli helppo oppia asioista joista hän puhui. Lisäksi mielestäni oli loistava veto NBF 2023 porukalta ottaa haastattelijaksi Jari Sarasvuo. Jari Sarasvuo osasi kysyä hyviä kysymyksiä, jonka myötä kuulijoiden oli helppo poimia oppeja puhujalta. Lisäksi Jarin filosofinen ajattelutapa ja rauha loivat mahtavan tunnelman esiintymiselle.  Timm Ferriss mainitsi puheessaan myös DEAL menetelmän, eli defenition, eliminition, automate sekä liberation. Näillä hän viittasi siihen, että miten voimme tehdä arjestamme produktiivisemman.  Tätä hän avaa enemmän kirjassaan.

Kaiken kaikkiaan webinaari tarjosi taas kerran loistavia puhuja ja oppeja meidän Akatemialaisille. Kiitos siitä Tamk:lle.

 

 

 

 

 

Lähteet:

 

Tim Ferris.2023. Productivity and innovation.  Nordic business forum 29.09.2023.  webinaari. Viitattu 28.9.2022

 

Amy Webb.2023. Future of Ai. Nordic business forum 29.09.2023.  webinaari. Viitattu 28.9.2022

Mikko Hyppönen.2023. Underestimated Ai. Nordic business forum 29.09.2023.  webinaari. Viitattu 28.9.2022

 

 

Kommentoi