Tampere
26 May, Sunday
15° C

Proakatemian esseepankki

Mitä Proakatemia merkitseeKirjoittanut: Salla Vaittinen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

”Proakatemia ja siellä opiskeleminen merkitsee minulle vapautta opiskella juuri sitä mitä haluan. Ulkopuolelta ei tule mitään tiettyä polkua, mitä seurata. Tämä tekeekin kaikesta ihmeellistä mutta myös mukavan haastavaa. Kun annettuja kursseja ei ole, pitää itse selvittää mitä haluaa oppia ja mistä on oikeasti kiinnostunut, sillä Proakatemialla on mahdollisuus seurata intohimoaan. Ja se ei tarkoita yksin puurtamista, sillä aina löytyy joku kenellä intohimot kohtaa tai pystyy täydentämään omilla toisen. Myöskin tiimissä oppiminen mahdollistaa paljon erilaisia tapoja oppimiselle – saa oppia niin kuin itselleen parhaaksi kokee. Esimerkiksi pidän siitä, kun porukalla pystytään ylittämään oma ajattelu, hätkähdyttämään ja sytyttämään. On mahtavaa, kun huomaa kyvyn tarttua toimeen sekä mahdollisuuksien näkeminen kasvaa opintojen edetessä.

 

Proakatemialla on mahdollisuus myös tehdä sellaisia asioita, mitä ei ole aikaisemmin tehnyt tai ehkä jopa kuvitellutkaan tekevänsä. Minulle tällaisia asioita oli esimerkiksi tiimiyrityksen business leaderinä -sekä koko Proakatemian yhteisön apuvalmentajana toimiminen. Niihin sisältyi niin kokouksien pitämistä, esiintymistä että laajojen kokonaisuuksien hahmottamista ja siellä toimimista. Myöskin erilaiset kansainväliset mahdollisuudet ovat olleet todella arvokkaita kokemuksia oppimisen kannalta. Olen myös oppinut, että esimerkiksi innostuminen on eteenpäin vievä voimavara, jota pitää vaalia.”

 

Kirjoitin Veijon ja alumnin Pekan kanssa artikkelia siitä, mitä Proakatemia merkitsee. Ylhäällä on oma kirjoitukseni, jota tässä blogitekstissä vielä jatkan:

 

 

Mitä tapahtuu, kun alkaa tapahtumaan? Tähän on moniakin vastauksia, mutta painotan itse innostumista. Ketä tahansa, kun innostuu ja saa muut mukaan niin johan alkaa tapahtua. Ymmärrän johtamisen näkökulmasta myöskin sen, että innostumista pitää tukea ja mahdollisuuksien mukaan myötäinnostua. Se kenellä intohimoa on, se intohimoa käyttäköön. Koska silloin alkaa tapahtua. Tämän takia varmasti Proakatemialla on vapaus innostua ja tehdä mitä haluaa, koska sillä tavalla myöskin vie Proakatemiaa eteenpäin, mikäli intohimolla sitä tekee.

Se, mitä Proakatemia opettaa, on myöskin vastuunottamista ja nimenomaan vastuunkantamista. Se on jännittävää, mutta sopii jos on vähänkään koukussa jännityksen tunteeseen. Ja se liittyy myös siihen mitä uuteen visioomme muotoutui; Olla uuden yrittäjyyden esikuva. Siihen kuuluu planetaarisen elämän taidot, tunneälytaidot, luovuus, kompleksisuustaidot ja verkostoituminen. Mutta kaikki lähtee siitä, että otamme vastuuta itsestämme, tiimistämme ja koko yhteisöstä.

Lue koko artikkeli: https://blogs.tuni.fi/tamkblogi/teema2/yhdessa-oppimista-ja-yrittajaasennetta-ajatuksia-proakatemiasta/

 

 

 

 

Kommentoi