Tampere
25 Apr, Thursday
2° C

Proakatemian esseepankki

Mitä päiväsi merkitsevät sinulle?Kirjoittanut: Henri Roivas - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Cesar Kuriyama inspiroi TED-Talkissaan minua kirjoittamaan, miksi olen osittain aloittanut kuvaamaan omaa YouTube kanavaani. Cesar kertoo, kuinka hän on kuvannut joka päivä sekunnin mittaisen pätkän videokuvaa jostakin kokemastaan hetkestä tuona kyseisenä päivänä. Syynä näille sekunnin mittaisille pätkille on se, että hän haluaa muistaa mitä kaikkea on elämänsä aikana tehnyt, jopa ne pienimmätkin asiat. Hän mainitsi erittäin hyvän tilanteen ja siitä koituvan tunteen, johon pystyn täysin samaistumaan. Miettikää kuinka moni esimerkiksi keikalla kuvaa kännykällään koko keikan läpi, ja ei välttämättä pääse nauttimaan koko keikasta tämän takia. Mitä jos kuvaisitkin vain sekunnin keikkaa ja nauttisit koko loppuajan vain itse esityksestä, eikö olisi mahtavaa? Kyllä minua ainakin ihmetyttää, miksi puolet yleisöstä kuvaa lähes kaiken mitä lavalla tapahtuu. Artisteilla on luultavasti oma kuvausryhmä, joka kuitenkin tuottaa materiaalia YouTubeen ja aika varmasti huomattavasti paremmalla laadulla kuin, mitä kameralla yleisön seasta on mahdollista taltioida.

Olen koko elämäni ollut hyvin spontaani henkilö ja tehnyt todella hulluja ulkomaan matkoja, lisäksi kokkailen omalla tyylilläni ja olen intohimoinen lautailija. En ole koskaan aikaisemmin kuvannut mitään muuta kuin kokkailujani ja vähän lautailua Snapchatiin. Sillä videot näkyvät päivän ja poistuvat sen jälkeen ja kuvanlaatukin on mitä on. Päätin vähä aika sitten ruveta tuottamaan sisältöä YouTubeen, koska halusin inspiroida mahdollisimman monta ihmistä ympäri maailman tekemisilläni. Haluan myös itse muistaa mitä kaikkea olen elämäni aikana tehnyt. Mielestäni YouTube on tähän oiva kanava. Kanava on itselleni myös suuri sisällöntuotannon ja videotuotannon opiskelun työkalu. Cesar puhui TED-Talkissaan siitä, miten iän myötä päivät tuntuvat, kuin ne alkaisivat sulautumaan yhteen ja et muista enää mitä olet milloinkin tehnyt. Olen huomannut samaa, mikäli olet liiaksi mukavuusalueellasi. Tästä syystä olenkin asettanut tulevaisuuttani varten tavoitteita, joita kohti meneminen vaatii paljon epämukavuusalueella aikaa viettämistä. Suosittelen tätä jokaiselle!

Olen huomannut todella monen tuntevan samaa mitä Cesar kertoo tuntevansa. Ajattelen tämän olevan täysin normaalia. on totta, että päivät saattavat olla sisällöltään hyvinkin samanlaisia, kun aloitat työskentelemään vaikkapa jossain yrityksessä. Tästä syystä olisi myös työpaikalla hyvä muistaa kehittää itseään ja työyhteisöä. Tämä on mielestäni myös jokaisen esimiehen tehtävä, niin kuin aikaisemmassa esseessäni Työhyvinvointi ja henkilöstöjohtaminen totesin. Jokaisen ihmisen pitää tuntea merkitystä työlleen mitä tekee sekä saada mahdollisuuksia kokea kallisarvoisia seurauksia teoistaan, näin aivosi muistavat muistosi paremmin ja pidempään. Muista siis pitää mielessäsi, mitä enemmän tunnet merkitystä tekemisillesi, sitä paremmin myös muistat mitä olet elämäsi aikana tehnyt.

 

 

Lähde:

TED-Talk -One second every day – Cesar Kuriyama

https://www.ted.com/talks/cesar_kuriyama_one_second_every_day

Linkki blogiin:

https://www.facebook.com/henri.roivas.9?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARBWtBxA-TSxDGHiLGM_U6f4zzp2U2ZgLjX5zvo1EoEu7oAG9SNng_91KytPMQHtuT_5-HLBFwj6ADvY&hc_ref=ARToilhMNutK8-EopJyiWCXH-O2-3NgiGUxcOqwB1N6jF9pTFhzdaNjN1mvLcw0gu9Q&fref=nf

Kommentoi