Tampere
18 Jun, Tuesday
16° C

Proakatemian esseepankki

Mitä haluan?Kirjoittanut: Aaro Berg - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Olen viimeisen viikon aikana pysähtynyt toden teolla miettimään mitä elämältäni haluan. Ilmassa on ollut merkkejä burn outista ja tämän seurauksena muun muassa uniongelmat ovat jälleen pahentuneet. Tekemistä olisi enemmän, kuin mihin omat voimavarat riittävät. Kuluvalla viikolla tuli oltua kaksi päivää pois Akatemialta ja mietittyä mihin suuntaan seuraavaksi. Suurin haasteeni on ehkä ollut se, että aikaa palautumiselle olen antanut kovin vähän. Oman kokemukseni mukaan itsellä palautumiseen toimii liikunta, hyvät kirjat, luonto, saunominen sekä aurinko! Viikolla huomasinkin pientä piristymistä omaan mielialaan, kun kevätaurinko näyttäytyi jälleen. Harmittavan usein sitä kuitenkin ”palautuu” elokuvien ja sarjojen avulla, jotka eivät suurena määränä nautittuna rentouta ollenkaan. Muutenkin ruudun ääressä tulee notkuttua aivan liikaa.

 

Tämän kaiken seurauksena päätin koota pienen listan mihin nyt kevään ja kesän aikana keskityn. Liika asioiden pyörittäminen vain omassa päässään ei myöskään edesauta palautumaan.

 

Opinnot/työ

 

Kesäkursseja 14op

  • Ideasta innovaatioon 5op
  • Sijoittaminen 5op
  • Yrityksen talouden johtaminen 4op

 

Nämä verkossa suoritettavat kurssit eivät todennäköisesti aiheuta suurta stressiä ja saan vapaasti valittavat opinnot miltei kokonaan suoritettua. On itse asiassa mukava opiskella nyt kesällä vähän perinteisemmin kaiken Akatemia hulinan jälkeen.

 

Projekti Kahvikeisarinna

 

  • Tämä projekti haastaa toden teolla ja kesän aikana tulisi hommia taas saada eteenpäin. Myyntiä ja markkinointia on tehtävä sekä laskettava, kuinka saamme toiminnastamme mahdollisimman kannattavaa. Suunnitelmat ja tavoitteet projektin suhteen ovat suuret. Kesän pääpainopiste tulee olemaan syksyn myyntipäivien suunnittelu.

 

Hurman talous

 

  • Tilinpäätös valmiiksi ja tarvittavien tietojen toimittaminen kirjanpitäjälle.

 

Daily Fantasy

 

  • MM-kisat pakettiin ja sitten myös peleistä ansaitulle kesälomalle!

 

Vapaa-aika

 

  • Paljon luonnossa oloa, hyviä kirjoja, ystäviä, liikuntaa ja auringonottoa. Espooseen perhettä tapaamaan. Mahdollisesti kotimaan matkailua. Saunomista ja aikaa pysähtymiselle. Unirytmi kuntoon ja ilo takaisin elämään!

 

 

 

Lähteet

 

https://duunitori.fi/tyoelama/tunnista-tyouupumus/ [viittauspäivä 12.5.2019.]

https://duunitori.fi/tyoelama/tyouupumus-burnout-tarina [viitauspäivä 12.5.2019.]

Kommentoi