Tampere
18 May, Saturday
10° C

Proakatemian esseepankki

Miksi naisen täytyy oppia sijoittamaan rahoja?Kirjoittanut: Svetlana Staaf - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Rich woman
Kim Kiyosaki
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tänä päivänä, vaikka on jo vuosi 2020, harva nainen ajattelee kuinka tärkeää on oppia tekemään ja sijoittamaan rahaa. Ei ihan jokainen 30-vuotias miettii omaa tilannetta kahdenkymmenen vuoden päästä, ja se on ihan ymmärrettävää. Nainen enemmän keskittyy omaan perheen perustamiseen ja lapsihankintaan. Jotkut haluavat kehittyä työuralla, niinkuin kaikki muutkin ystävät. Valitettavasti statistiikka näyttää , että 47% naista, jotka ovat yli 50v, ovat yksinäisiä (USA tilastot). Avioerojen määrä kasvaa vuosittain. Avioeron jälkeen naisen elämänlaatu heikkenee aika paljon. Maailmassa edelleen näkyy sukupuolieroa, esimerkiksi palkoissa.

En ole itsekään ajatellut näitä asioita niin vakavasti kuin nyt, ja vaikka kuinka paljon me haluamme suunnitella omaa elämäämme, järjestys on silti erilainen. Kukaan ei tiedä mitä meitä odottaa huomenna. Pystyisinkö minä suojelemaan minun lasta ja antaa hänelle kaiken ihan omin voimin?

Toinen iso asia, miksi minä haluaisin oppia esimerkiksi sijoittamista, on pelko, että joudun tekemään tavallista työtä, pientä rahaa vastaan loppuelämään. Työ vie kaikki voimat ja vapaat ajat niin, ettei jää tilaa muuhun. Kuinka kivaa olisi tehdä sitä mitä haluan, eikä miettiä mistä saan euroja ruokaostoksiin! Olen valmis uhraaman vuosia sitä varten, ja samalla kokeilla jotain ihan uutta ja houkuttelevaa, mitä en ole koskaan tehnyt ennen.

Paljon oppeja olen saanut kirjasta nimeltään ”Rich Woman”, jonka on kirjoittanut kuuluisan Robert Kiyosakin vaimo Kim Kiyosaki. Kirja on suunnattu nimenomaan naisille ja kirjoitettu naisten näkökulmasta. Tässä kirjassa Kim kertoo, miten hän on oppinut sijoittamaan rahoja, ja antaa meille paljon hyviä vinkkejä.

Huomasin, että jos kerron ajatuksistani muille naiskavereille, minua ei ymmärretä, eikä oteta tätä asiaa mitenkään merkityksellisenä. Niin kuin Kim Kiyosaki sanoo, suurimmat tekosyyt ovat: ”minulla ei ole tähän aikaa”, ”minä en osaa”, ”minulla ei ole rahaa”, ”se on liian hankalaa” tai ”siinä ei ole mitään järkeä” jne. Mielestäni sijoittaminen ei kuulosta mitenkään liian vaikealta, kysymys on enemmän intohimosta ja kokemuksesta. Minulle se on jopa hauskaa!

Kim suosittelee ensin laskemaan, kuinka paljon sinulla olisi rahaa elämään, jos olisit menettänyt työpaikkasi tai jäisit ilman tuloa. Kuinka moneksi kuukaudeksi se riittäisi? Vaurallisuus on se summa, joka sinulla on, ilman että saat rahoja työpaikalta.

Tämänhetkinen Koronaviirus-tilanne todistaa todella hyvin, että huomenna voi tapahtua mitä vaan, ja siihen kannattaa valmistautua.

Jos menemme vähän taaksepäin ja muistamme historiaa, missä naisen ei tarvinnut miettiä elämässään mitään muuta, kuin omia lapsia ja kotihommia. Nykyään se ei enää riitä. Me naiset, itse haluamme olla kuin miehet – riippumattomia ja itsenäsiä. Me pyyrimme saamaan tasa-arvoa, mutta se tuo perässä muitakin asioita, joita ei kannata unohtaa. Meidän täytyy oppia myös pärjäämään tässä maailmassa.

Kim Kiyosakin mielestä, rahat kannattaa sijoittaa kiinteistöön, koska se on turvallisin vaihtoehto. Toki ennen sitä täytyy hankkia mahdollisimman paljon informaatiota sijoittamisesta, kiinteistöstä, alueista, lakisäädäntöa lukuun ottamatta.

On olemassa muitakin sijoittamiskeinoja, mutta itseäni kiinnostaa eniten kiinteistö. Isoissa kaupungeissa on paljon mahdollisuuksia. Itse seuraan joka päivä myyntiin tulevia asumiskohteita. Koronaviirus-tilanteen vuoksi niitä tulee kymmeniä Pirkanmaan alueelle päivittäin. Katsotaan miten se vaikuttaa hintatasoon. Suurin osa rikkaita sijoittajia ovat vaurastuneet edellisten talouskriisien aikana. Onko tämän päivän tilanne uhka vai mahdollisuus?

Jos päätät sijoittamaan rahaa, pitää olla valmis myös epäonnistumisiin, jotka tuovat kullantärkeää kokemusta loppujen lopuksi. Vuosien jälkeen se voi tuoda mahdollisuutta tekemään vain sitä, mistä tykkäät. Itsellä pyörii paljon erilaisia projektejä mielessä, joita haluaisin toteuttaa tässä elämässä, sen takia sijoittaminen kuulostaa todella omalta jutulta.

Proakatemia tarjoaa meille todella paljon mahdollisuuksia tutustumaan yritysmaailmaan, oppia tekemään rahoja ja sijoittamaan niitä. Tätä tilaisuutta kannattaa käyttää sataprosenttisesti, koska se ei enää toistu. Meillä on vain kolme vuotta ja itse haluaisin ottaa tästä kaiken irti!

Suosittelen lämpimästi tätä kirjaa jokaiselle naiselle. Maailama muuttuu joka päivä, ja se on ainut pysyvä asia ihmisten elämässä.

Kommentoi