Tampere
19 Jun, Wednesday
17° C

Proakatemian esseepankki

Miksi kannattaa herätä aamulla klo 5Kirjoittanut: Jasmeet Saini - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
The 5 AM Club: Own Your Morning. Elevate Your Life.
Robin Sharma
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Minulle ehdotettiin sellaista kirjaa yhden kokouksen aikana kuin 5 am club. Olen herännyt viimeisen kolmen kuukauden aikana klo 5 ja mennyt kavereiden kanssa salille. Olen ollut paljon energisempi ja iloisempi. Suosittelen tätä kirjaa ihmisille, jotka ajattelee aamu heräämistä turhaksi.

 

Herääminen

 

Kirjassa kerrottiin paljon siitä, että miksi kannattaa herätä aamulla klo 5. Ideana oli se, että pystyt tekemään jo aamulla sellaisia asioita, joita suurin osa ihmisistä ei tee lisää motivaatiota päivän muihin tehtäviin. Esimerkiksi se salilla käyminen. En ollut käynyt moneen vuoteen salilla sillä koin, ettei minulla ole aikaa siihen. Kesä lomalla tein muutoksen siihen. Rupesin käymään aamuisin salilla, sillä se oli hoidettu jo alta pois. Sitten illalla sain mennä hyvillä mielin kavereitten kanssa tekemään jotain tai sitten jäädä tekemään töitä vähän pidempään. Huomaa mitenkä pystyy keskittymään asioihin paljon paremmin ympärillä ja reagoimaan ihan eri tavalla tilanteisiin. On positiivisempi ja energisempi aamulla, kun ihmiset ovat vielä erittäin koomassa. Syö paremmin aamulla, joka parantaa taas päivän laatua selkeästi.

 

Huomaa myös, että haluaa mennä aikaisemmin nukkumaan, että salilla käynnistä olisi jotain hyötyäkin. Tässä helvetin viikon aikana on huomannut sen, ettei se 7 tunnin unikaan riitä minnekään, kun tekisi mieli mennä nukkumaan jo siinä klo 20 illalla ja herätä klo 5 aamulla. Tietenkin unen laatu on parantunut.

 

Meditaatio

 

Kirjassa puhuttiin meditoinnista aamulla. Itse olen joogannut aamuisin joskus nuorempana, joka on parantanut keskittymis kykyä jonkin verran. Vanhempana sitä ei ole juurikaan tehnyt. Enimmäkseen tein hengitys harjoituksia, jotka auttoivat hapen saamiseen aivoille, jotta pystyisi ajattelemaan paremmin. Kirjassa aamu rutiiniin kuului aamu meditaatio sellaiseen tyyliin mitä olympia mitalistit tekevät ennen kilpailuja. Ideana on ajatella kaikki ne asiat läpi mitä aikoo tehdä päivän aikana ja ne tunteet miltä tuntu, kun tekee niitä.

 

En ole vielä kerennyt kokeilemaan menetelmää. Pitää kokeilla miltä se tuntuu ja auttaako se oikeasti päivässä saavuttamaan ne asiat mitä haluaa saavuttaa. Itse luulen sen auttavan paljonkin. Olen harrastanut itse kamppailulajeja ja silloin kun olen lähtenyt sparraamaan sen jälkeen, kun olen varjo otellut ennen sitä, on pärjännyt paljon paremmin kuin silloin kun on hakannut tyynyjä. Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.

 

Minua haastettiin siinä että, miksi näitä asioita ei voisi tehdä illalla, jos on ilta ihminen. Voihan sitä kokeilla pystyykö meditoimaan tavallaan seuraavaa päivää varten? Olisihan se mielenkiintoista, jos toimii. Ilta ihmiset varmasti tykkäisivät tehdä sillain päin

 

Täydellisyys

 

Kirjassa puhuttiin myös siitä mitenkä ihmiset tekevät monta asiaa vasemmalla kädellä ja ihmettelee kun ihmiset eivät menesty. Mitenkä voit menestyä, jos et tee asioita kunnolla? Puhuttiin paljon taiteilijoista ja kuinka heitä arvostettiin vasta kuoleman jälkeen ja siitä, kuinka ihmiset haaveilevat rahasta ja tekevät päätöksiä rahaa miettien. Miksi kukaan ei ajattele, sillä tavalla että haluaa olla jossain aivan paras ja tehdä sitä sata lasissa. Sillä tavalla pysty antaa kaikkensa siihen ja se raha on vain sivu tuotos ei se pää asia. Tämä pointti kirjassa pisti oikeasti miettimään, jos olette lukenut idiootit ympärillä siellä, oli väri koodeilla määritelty käyttäytymis malleja. Minä olen erittäin keltainen ihminen elikkä erittäin sosiaalinen, innostun asioista nopeasti, innostus kyllä loppuukin erittäin nopeata sekä olen erittäin sosiaalinen. Minusta löytyy myös, vähän punaista olen kilpailu henkinen ja jääräpää välillä. Mitenkä minä löydän sellaisen asian, jossa haluan olla maailman paras? On vaikea panostaa kaikkia munia yhteen koriin niin sanotusti. Lähden kumminkin rohkeasti kokeilemaan sellaista, etten tee yhtä projektia enempää ja yritän tehdä sen niin hyvin kuin pystyn oikeastaan, aion tehdä sen niin hyvin kuin pystyn.

 

 

Kirjasta sain paljon pohdittavaa ja käytäntöön vietävää aion kyllä varmasti kokeilla sitä meditointia sekä yhteen asiaan keskittymistä ja tulevaisuudessa voisin kirjoittaa blogi esseen siitä, mitenkä nämä vaikuttivat minun tekemiseeni vai vaikuttiko ollenkaan.

Kommentoi