Tampere
24 Jun, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

MIELEN TAITOKirjoittanut: Jasmeet Saini - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Mielen taito
Juhani Laakso
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kirja on mielenkiintoinen siitä, että omat ajatukset ovat tärkeä hallita. Mitä paremmin niitä pystyy halitsemaan sen paremmin pystyy toimimaan hankalissa tilanteissa paineen alla. Haluan hallita omia ajatuksia sekä tunteita oikealla tavalla enkä tukahduttamalla niitä. Ei se tarkoita sitä, että jos suuttuu sitä ei saa näyttää vaan sitä, että onko tilanne sellainen missä sitä kannattaa näyttää.

 

Ajatukset, tunteet ja reaktiot vaikuttavat kaikki hyvinvointiin omaan sekä ympärillä oleviin. Hallitsemalla nämä kolme pystymme hallitsemaan tilanteen, jossa joku ohittaa tai reagoi vahvasti, vaikka tilanneen kannalta se ei olisi välttämätöntä. Kirja tuo esiin huomaavaisuuden taidon, jota on helppo lähteä toteuttamaan arkipäiväisissä asioissa. Esim. jos vanhempi ihminen tulee bussiin antamalla ehille paikkansa tai jos joku kaatuu, käy auttamassa. Kirjassa käydään myös läpi filosofisia ja henkisiä perinteitä. Kirjassa on myös hengitys harjoituksia, joita ohjeistetaan tekemään. Itse olin kyllä huono kirjan lukija enkä toteuttanut niitä ainakaan vielä. Kirjassa kyllä sanottiin se, että jos ei löydy 30 min päivässä aikaa tehdä harjoituksia niin tee ainakin 2-3 min niin saat vähän ajatuksia pois.

 

Ajatelulla pystyt ratkomaan mahdollisesti tulevan ongelman on kumminkin hyvä ottaa huomioon se että se myös antaa meille mahdollisuuden huolehtia tuskalliset sekä epämiellyttävät kokemukset ihan mihinkä tahansa aikaan päivästä. Samalla pystytään ennakoimaan riskejä, vaaroja sekä muita asioita mitkä aiheuttavat ahdistusta. Ainoa asia mikä erottaa meidät eläimistä on ajattelun taito. Pystymme vertaamaan itseämme toisiinsa mikä aiheuttaa stressiä ja ahdistusta. Tästä syystä on tärkeätä löytää ratkaisu mielen hallitsemiseksi tehokkaammin kirja useiden harjoitusten avulla.

 

Me pystymme luomaan erialisia todellisuuksia omilla ajatuksilla ja mielikuvituksella, jotka ohjaavat kehoa ja mielen tasapainoa, joka voi lopulta aiheuttaa sairauksia.  Huomaavaisuus voi avata oven parempaan elämään sillä se onnistuu, vaikka olisi tasaista tai myrskyisää omassa elämässä.

 

Nykyään on helppo löytää tietoa ihan mihinkä tahansa. Se on yleensä hyvä juttu mikä liittyy työhön, opiskeluun tai yksinkertaisiin asioihin. Se vaan saattaa vaikuttaa siihen, ettei pakolta kuuntele omaa sisäistä ääntä sillä uskoo helpommin netistä löytyneeseen tietoon eikä omaan sisäiseen ääneen.

 

Helposti päädymme vastustamaan omaa päätämme sen sijaan että hyväksyisimme ne, jolla luomme taistelukentän elämäämme. Tämä tarkoittaa jatkuvaa sotaa ajatuksittamme ja tunteista tulevat vihollisia. Pitäisi oppia kuuntelemaan omaa päätä ja mennä vähän sen mukaan eli go with the flow. epämielyttävät tunteet esim. ahdistus, kateus, ja katkeruus muuttuvat asioiksi, joita haluamme ajan kanssa tunnistaa ja oppia käsittelemään niitä helpommin.

 

Kirjan harjoituksilla pystymme saavuttamaan tilan, jossa pystymme hallitsemaan reaktiotaan työ- tai koulu tilanteessa. Tärkeintä tässä on se, että pystyy kiinnittämään enempään huomiota nykytilanteeseen ahdistumatta. Sillä saadaan lisättyä joustavuutta ja tunneälyä.

 

Tällä kirjalla pystyy parantamaan omaa käyttäytymistä tiimissä, joka parantaa tiimidynamiikkaa. Mitä paremmin pystyy tunnistamaan omia tunteita sekä hallitsemaan niitä oikealla tavalla sitä paremmin pystytään tiimissä luomaan luottamusta ja näyttämään haavoittuvuutta.

Kommentoi