Tampere
25 May, Saturday
24° C

Proakatemian esseepankki

Menestymisen TOP-3 feat. Bill GatesKirjoittanut: Jani Bieck - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tuntuuko sinusta siltä, että menestyjät ovat onnekkaita? Ovat he toki osittain sitäkin, mutta onnikin kuuluu ansaita. Katsoin juuri Netflixistä 3-osaisen dokumentin Bill Gatesista, Microsoftin perustajasta, nykyisestä hyväntekijästä ja yhdestä maailman rikkaimmasta ihmisestä. Haluan jakaa dokumentin ja etenkin hänen menestyksensä ”salat” seuraavien tipsien muodossa.

 

Ole ahkera

 

Bill Gates on ollut koko ikänsä hyvin ahkera. Hänellä onkin sanonta: ”Kun kohtaat jotakin vaikeaa, ahkeroi enemmän.” Jos ajattelee Billin uraa, niin hän on kohdannut jatkuvasti vaikeita asioita, jotka eivät ole häntä pysäyttäneet. Opiskeluaikoina hän on syventänyt osaamistaan koodaamisessa ja tämän jälkeen lähtenyt perustamaan omaa yritystä Microsoftia, josta hän on tehnyt yhden maailman suurimmista yhtiöistä. Tämä kaikki on seurausta vuosikymmenten määrätietoisesta ahertamisesta.

 

Ole utelias

 

Bill on jo lapsesta lähtien ollut kovin utelias ja innokas lukemaan kirjoja. Hän saattaakin lukea päivässä monta kirjaa ja ahmia koko ajan uutta tietoa prosessoitavaksi. Uusi tieto on ikään kuin eteenpäin työntävä voima. Hän on nöyrä uutta tietoa kohtaan ja haluaa tutkia monenlaista teoriaa, jotta hän pystyy innovoimaan vielä tänäkin päivänä uusia ratkaisuja, jotka parantavat elämänlaatua. Oli kyseessä sitten tietotekniikka tai sairauksien poistaminen Afrikasta.

 

Ole rohkea

 

Menestyminen vaatii rohkeutta ajatella asioista suuresti. Sinun täytyy pystyä ensinnäkin haaveilemaan suurista asioista, jotta voit edes asettaa näitä asioita tavoitteiksesi. Tämän jälkeen sinun on jo huomattavasti todennäköisempää saavuttaa nämä isotkin tavoitteet. Bill Gatesilla ja hänen hyväntekeväisyysjärjestöllä on tällä hetkellä muun muassa tavoitteena hävittää malaria vuoteen 2040 mennessä. Jonkun mielestä tämä voi olla hullu tai jopa mahdoton asia tehtäväksi, mutta Bill tykkääkin vähän suuremmista haasteista.

 

Haluatko sinä menestyä?

 

Itselle tuli ainakin dokumentin katsottuani tunne, ettei oikeastaan mikään ole mahdotonta. Aloin miettimään asioita, joihin minä voin kiinnittää huomiota, jotta olen taas askeleen lähempänä tavoitteitani. Suurimpana oppina itsellä kolahti ainakin jatkuva oppiminen ja opiskelu. Kukaan meistä ei ole tässä maailmassa oikeastaan koskaan valmis, ja se on aika hieno asia, sillä uutta opittavaa riittää jokaiselle päivälle! Mitä sinä voit tehdä saavuttaaksesi tavoitteesi?

 

Lähteet: Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates, Netflix 2019.

Aihetunnisteet:
Kommentoi