Tampere
29 May, Wednesday
25° C

Proakatemian esseepankki

leikkimielisestä kilpailusta liikeideaksi.Kirjoittanut: Mika Nurmi - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Alkuvuodesta 2018, kun siirryimme pääkampukselta akatemialle, hyvin pian keksimme tiimiläisen Jessen kanssa kisata, kummalla on rumemmat sukat. En muista tarkalleen, mistä idea sai alkunsa, mutta veikkaan vahvasti, että keskustelussa on ollut edeltävä joulu ja rumat joulupaidat. Tällä hetkellä olemme kyseessä olleen kilpailun kanssa siinä pisteessä, että vuodenvaihteessa olemme valmiina launchaamaan ensimmäiset omat sukat markkinoille. No minkälainen se meidän rumien sukkien liiketoiminnan ajatus sitten on?

Eli, ideahan on lähteny liikkeelle keväällä, kun kaverin kanssa päätettiin ottaa rumasukkakilpailu. Joka päivä tultiin officelle ja katottiin kummalla rumemmat sukat ja samoja ei saanu käyttää, joten tästä alko kasaantua sukkavuorta kaappiin (tai ennemminkin Jesselle, koska sillä oli selvä tahtotila voittaa ko. skaba). Myönnän tappioni, congrats… Noh kevään tullessa päätökseen ruvettin pohtimaan yks päivä, että on olemassa rumia joulupaitoja, niin miks ei oo rumia sukkia. Siitä sitten hetken aikaa ynnäiltiin ja seurattiin trendiä amazonin analytiikan kautta ja yleisesti katukuvasta, kunka moni käyttää räikeitä sukkia ja todettiin, että tässähän voi olla potentiaalia, jos osutaan oikeeseen ton nichen kanssa ja päästään joko viemään happy socksilta asiakaskuntaa tai sit johonki markkinaan kiinni, jota ne ei oo vielä saavuttanu. Konseptoitiin ja päädyttiin lopputulemaan, että tuotetaan oikeesti rumia sukkia, autenttisella markkinoinnilla, eli jokainen design on tarinallistettu ja niissä on autenttinen kuosi tai tarinallistettu markkinointi taustalla, eli se miten se kuosi on syntyny. Myöhemmin sitten päädyttiin vielä kysymykseen, miten osallistetaan meiän asiakaskuntaa/faneja mukaan tähän touhuun ja mieleen tuli, että ollaan yhteisö, joka tekee 100% yhteisön suunnittelemia sukkia. Tällä siis tarkoitetaan sitä, että yhteisön jäsenet/asiakkaat/fanit, laittaa meille ehdotuksia tai puolivalmiita/valmiita kuoseja, joita he haluais osaksi tuota rumien sukkien yhteisöä. Mikäli joku yhteisön jäsen ei hallitse mielikuvien tuomista paperille, niin meillä on matkassa mukana aivan mielettömän mielikuvituksen ja kädentaidot omaava herra Jere. Jere on aivan maaginen kaveri piirtämään, tuottamaan grafiikkaa ja hänellä on aivan huikea mielikuvitus, vähän kun allekirjoittaneellakin ja sen takia oma homma onkin kopitella ajatuksia Jerelle ja sitä kautta sitten paperille puhtaaksi.

Eikai siinä, tässä mun mielestä oiva esimerkki siitä, miten luovalla ajattelulla ja leikkimielisyydellä voidaan löytää aivan mahtavia liikeideoita. Nähtäväksi tietty jää, miten nää meidän sukat menee kaupaksi, mutta sen voin sanoa, kun taustalla on näinkin heittäytyvä tiimi, kun Promisia, core-tiimissä pari riskinrakastajaa ja pari pelle pelotonta, niin ei tästä muuta voi tulla, kuin tiimiläisen Petskun sanoin Great Succes!

Kommentoi