Tampere
24 May, Friday
24° C

Proakatemian esseepankki

Kurssi HUBS yrityshautomoKirjoittanut: Tony Kalliala - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Osallistuin tänä syksyny HUBS:n yrityshautomo kurssille, joka on 5 opintopisteen kokonaisuus. Kurssi järjestettiin englanniksi kahden HUBS-valmentajan toimesta.

Kurssi koostui kerran viikossa järjestettävistä neljän tunnin kestoisista lähitoppimistunneista/-työpajoista, joissa pääsi kehittämään omaa yritysideaa. Tuntien aihepiirit olivat seuraavat:

  1. Kickoff & course introduction
  2. Emphasizing and building the dream team
  3. Customer value & profiling
  4. Prototyping
  5. Marketing & branding
  6. Pitching
  7. Demo day & wrap up

 

Mielestäni kurssi oli hieno kokonaisuus, joka tarjosi mahdollisuuden ja tuen yritysidean käyntiin pyöräyttämiseen. Omalla kohdallani tätä ei valitettavasti tapahtunut, koska kamppailin oman epävarmuuteni kanssa. Kurssin aikana minulla oli kaksi yritysideaa, joita vaihdoin kahteen otteeseen, enkä sen takia vienyt kumpaakaan täysin tosissani loppuun.

Jälkeenpäin ajateltuna, olen iloinen, että olen tällä hetkellä tilanteessa, jossa voin miettiä seuraavaa polkuani vapain mielin ja hypätä oikealta tuntuvan asian kimppuun sen kohdatessani. Kurssi tarjosi minulle loistavat opit sitä varten.

Omat tärkeimmät oppini kurssilta:

  • Asiakkaan empatisointi markkinatutkimuksessa (emphaty map canvas ja persona canvas)
  • MoSCoW-malli prototypoinnissa
  • Pitchaus ja NABC-malli

 

Parasta kurssilla oli, että teoreettisia asioita pääsi aina soveltamaan suoraan omaan liikeideaan. Oppi menee sillä tavalla itselleni parhaiten perille! Vaikka olen yleensä melko itseohjautuva, oli myös ulkopuolinen paine välillä hyvä nopeuttamaan tiettyjä prosesseja liikeidean eteenpäin viemiseksi.

Suosittelen kurssia kaikille, joilla on liikeidea ja tarvitsee sille vauhditusta.

Kommentoi