Tampere
18 May, Saturday
19° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee Santerin esseistäKirjoittanut: Anni Pilvinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Johdanto

Tänä keväänä Kipinän oppimistiimi arpoi jokaiselle tiiminjäsenelle esseeparit. Esseeparien avulla saadaan vertaisarviointia esseillemme. Sain esseeparikseni Santerin. Santeri on ollut aivan loistava pari, hän on pysynyt itse hyvin mukana esseekirjoitus tahdissa ja samalla pitänyt huolta siitä, että minulla on tarpeeksi esseitä kasassa. Lisäksi Santeri on antanut korvaamatonta palautetta esseistäni. Tavoitteenamme oli kirjoittaa myös akateeminen essee, mutta se unohtui kevään kiireiden keskelle. Toivottavasti kirjotamme kuitenkin vielä akateemisen esseen Santerin kanssa, sillä siitä opittaisiin paljon.

Santerin esseitä on ollut mahtavaa lukea. Teksti on johdonmukaista ja helppolukuista. Esseissä on käytetty esimerkillisesti lähteitä sekä käsitteitä. Parasta Santerin esseiden lukemisessa on ollut opin saaminen. Kiitos Santeri! 

 

Kaverijohtaminen – Santeri Simonen, Kipinä

Ihan mahtava essee! Tämä taisi olla ensimmäinen essee, minkä luin Santerilta ja se päätyikin Kipinästä helmikuun kuukauden essee ehdokkaaksi. Itselleni termi kaverijohtaminen oli aivan uusi, joten essee oli hyvin opettavainen. Esseessä oli paljon uusia käsitteitä, jotka Santeri oli avannut hienosti. Oli kiinnostavaa lukea viidestä portaasta kohti kaverijohtamista. Tekstissä oli hienosti yhdistetty teoriaa sekä omaa pohdintaa kytkettynä akatemiaan.

 

Työsuojelu – Santeri Simonen, Kipinä

Työsuojelu on tärkeä ja ajankohtainen aihe, hienoa että päädyit kirjoittamaan kyseisen pajan pohjalta esseen. Työhyvinvointiin liittyy yllättävän paljon noudatettavia sääntöjä. Vaikka sääntöjä onkin paljon, Santeri kertoi esseessään, että kaikista työsuojelua koskevista seikoista kannattaa luoda visuaalinen ja mahdollisimman tiivis paketti tukemaan yrittäjän sekä työntekijöiden ymmärrystä. Essee oli täyttä asiaa ja viimeisen kappaleen toteaminen siitä, että turvallinen työpaikka luodaan yhdessä, vaikka juridisesti yrittäjä on yksin vastuussa, on erittäin tärkeä muistaa.

 

Ajatuksia tähänastisen matkan varrelta – Santeri Simonen, Kipinä

WAU! Tämä akateeminen essee veti ihan sanattomaksi. Santeri kiteytti aivan loistavasti esseessä Proakatemian opit ja mahdollisuudet. Sai itse taas muistutuksen siitä, kuinka hienoa on opiskella Proakatemialla. Kiitos!

 

Santerin esseet ovat hyvin jäsenneltyjä ja mukavaa luettavaa. Santeri esseeparina on huolehtivainen sekä kannustava, eli erittäin hyvä pari! Yritin etsiä ja keksiä jotakin rakentavaa palautetta, mutta nyt on pakko todeta, että sellaista en löytänyt. Mahtavaa työtä Santeri!

Lähteet:

Santeri Simonen, Kipinä, Yksilöesseet 2022

Kommentoi