Tampere
22 May, Wednesday
19° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee osa 2Kirjoittanut: Roosa Haaka - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tiimissämme on käyty keskustelua siitä, kuinka meidän pitäisi panostaa enemmän toisten esseiden lukemiseen. Olen tästä samaa mieltä ja itsellänikin on tämän kanssa parantamisen varaa, joten ajattelin kirjoittaa kaksi kommenttiesseetä tiimiläistemme esseistä. Tässä tulee osa kaksi, jossa kommentoin neljän Empirialaisen esseitä.   

Ensimmäisenä kommentoin Mari-Annen kirjoittamaa esseetä, jonka otsikko on: BL:n päiväkirja osa 3: Mitä Empirian visio “tiimiyrittäjyyden suunnannäyttäjät” tuo tullessaan? Entä mikä on oma visioni ja mihin se vie? https://esseepankki.proakatemia.fi/bln-paivakirja-osa-3-mita-empirian-visio-tiimiyrittajyyden-suunnannayttaja-tuo-tullessaan-enta-mika-on-oma-visioni-ja-mihin-se-vie/  

 

Tämä essee tempaisi minut heti mukaansa, sillä teksti oli erittäin mielenkiintoista luettavaa. En tällä kertaa keksi edes kehitettävää, kun uppoiduin niin kirjoituksen pariin. Mari-Anne olikin hienosti ja selkeästi sanoittanut ajatuksensa lauseiksi ja olikin mahtavaa kuulla syksyn aikana tulleista oivalluksista. Haluan kiittää myös Marrua upeasti vedetystä BL kaudesta!  

 

Seuraavaksi kommentoin Eemin kirjoittamaa esseetä, jonka otsikko on: Minä ja ihmiset ympärilläni. https://esseepankki.proakatemia.fi/mina-ja-ihmiset-ymparillani/  

Esseessä oli todella hyvää pohdintaa, joka sai itsenikin ajattelemaan muun muassa pinnallisuutta. Myös ajatukset siitä, onko kiinnostunut ihmisistä vain heidän tekemisensä perusteella oli mielenkiintoinen. Jäin pohtimaan sitä enemmänkin! Haluan myös itse lukea kirjan Idiootit ympärilläni, jonka olit lisännyt myös omalle lukulistallesi.  

Vaikka essee oli yhden pisteen essee, niin olisi sitä selkeyttänyt johdanto- ja pohdintaosuus. Nämä eivät kuitenkaan ole pakollisia yhden pisteen esseissä, joten ymmärrän, miksi niitä ei tässä ollut.  

 

Kolmanneksi kommentoin Tuomaksen esseetä, jonka otsikkona on: Essee kirjasta “Tunne lukkosi”. https://esseepankki.proakatemia.fi/essee-kirjasta-tunne-lukkosi/  

Aloitin itse hiljattain kuuntelemaan Tunne lukkosi kirjaa, joten oli mielenkiintoista lukea sinun ajatuksiasi kirjan pohjalta. Etenkin lopussa olevaa pohdintaosuutta oli mielenkiintoista lukea, sillä analysoit hienosti omaa tunnelukkoasi. Olen varma, että pysyt Proakatemian aikana kehittymään tunnelukkosi kanssa.  

En keksinyt tästä esseestä kehitettävää, mutta haluan sanoa, että olet Tuomas taitava kirjoittaja ja kirjoitat mielenkiintoista tekstiä!  

 

Neljänneksi kommentoin Tonyn esseetä, jonka otsikko on: Asuntosijoittaminen pähkinänkuoressa. https://esseepankki.proakatemia.fi/asuntosijoittaminen-pahkinankuoressa/  

Ensimmäisenä wau mikä essee! Opin todella paljon uutta tämän esseen pohjalta, joka oli selkeästi kirjoitettu. Selkeys helpotti asioiden ymmärtämistä sekä myös konkreettiset esimerkit ehdottomasti tukivat tätä. Erittäin mielelläni kuulen sinulta lisää ajatuksia ja vinkkejä asuntosijoittamisesta! 

Kehittävää ei ole paljoa, mutta bongasin yhden yhdyssanavirheen (netti huutokauppa –> nettihuutokauppa). Myös selkeät otsikot johdannolle ja pohdinnalle olisivat voinut olla vielä hyvä lisä selkeyttämään kappalejakoa. Muuten priimaa tekstiä!  

Kommentit
  • Tuomas Kuusisto

    kiitos paljon t tume

    7.12.2022
Kommentoi