Tampere
30 May, Thursday
19° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee: Oivalluksia!Kirjoittanut: Kasimir Vuorinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommenttiessee: Oivalluksia

 

 

Haluan haastaa itseäni ja lukea muutaman muun proakatemialaisen kirjoittaman esseen. Haluan lähtökohtaisesti lukea eri aihealueita koskevia esseitä ja lukukokemuksen aikana haluaisin oppia joitakin entuudestaan vielä tuntemattomia asiasisältöjä. Kun koko ajan hakee uutta oppia, voi myös kokea uusia oppimisen oivalluksia.

 

 

Johannes Mansikka-aho, Kipinä. (13.5.2021) https://esseepankki.proakatemia.fi/prospektointi/

 

Halusin lähteä lukemaan Johannes sinun esseesi, koska otsikko herätti minut. Se herätti minut yksinkertaisesti siihen, että täytyy myöntää, etten vielä paljoakaan tiedä prospektoinnista ja mihin sitä voisi kunnolla hyödyntää. Sanana se kuulostaa hienolta.

 

Kommenttini esseeseen:

Tiivistit Johannes hyvin prospektoinnin myös tämmöiselle lukijalle, joka ei prospektoinnista vielä niin hyvin tiedä mitään. Tykkäsin tavastasi avata asiakaskunnan rajaaminen esimerkin kautta, jossa puhuit autojen renkaanvaihdosta. Se oli hyvin ymmärrettävä esimerkki ja sen kautta oli hyvä saattaa lukija aiheeseen sisälle. Lopussa kuitenkin jäi vaivaamaan, että kuka tämä ’’eräs visionääri’’ oli, joka lausui nuo viisaat sanat verkon hyödyntämisestä prospektointiin.

 

 

Pyry Paaso, Samoa. (8.5.2021) https://esseepankki.proakatemia.fi/matka/

 

Matka on sana, joka herättää tunteita ja niin kävi myös tässä tapauksessa. Pyryn essee herätti mielenkiinnon lukea, että mitä otsikko Matka voisi kätkeä sisälleen. Ennen kuin aloin lukea mieleeni tuli ajatus siitä, että en ole maailmantilanteen takia päässyt kunnolla matkaan eli fyysisesti irtautumaan hetkeksi esimerkiksi kotimaan kamaralta ulkomaille. Matka on myös jokaiselle henkilökohtainen kokemus ja se on kohdattava itse.

 

Kommenttini esseeseen:

Lukijan näkökulmasta oli mielenkiintoista huomata, että teksti alkoi vahvoilla metaforilla siitä mistä matkan voisi aloittaa ja mistä juuri sinun tämänkertainen matkasi alkoi. Ylängöltä. Pyry ovelasti olit myös sulauttanut ylänkö metaforan esseesi loppupuolelle, tykkäsin ns. ympyrän sulkeutumisesta sen osalta. Ilokseni sain huomata, että olet myös lukenut Erik Bertrand Larssenin kirjallisuutta. Tykkään itse hänen muistakin kirjoista. Ajankohtaisesti sivusit paljon keskustelua herättäneen multitasking kulttuurin varjopuolia. Lisäksi olen kanssasi samaa mieltä siitä, että vahva päättää itse matkansa suunnan, eikä heittäydy virran vietäväksi ja muiden sanojen armoille. Olisi mukava päästä joskus juttelemaan kanssasi ja jakamaan muistakin Bertrand Larssenin kirjoista keräämiämme oppeja.

 

 

Noora Hyttinen, Saawa. (6.4.2021)   https://esseepankki.proakatemia.fi/myyntikammon-kukistaminen/

 

Myynti on ammattikuntana ehkä hivenen aliarvostettu, vasta lyhyen Proakatemia taipaleen aikana on tullut itse huomattua ensimmäisiä kertoja, että kuinka paljon se kätkee sinäänsä riippumatta siitä mitä myyt. Myynti on huolellinen projekti, jossa ei ilman valmisteluja saa mitään aikaiseksi. Mielenkiintoista lukea onko kammojen voittamiseen löydetty oikeat ratkaisut.

 

Kommenttini esseeseen:

Noora mielestäni jo tekstin alkupuolella teet oivallisen huomion siitä, että miten henkilökohtaisen myyntikammon ongelman aiheuttajan löytäminen voi auttaa koko tiimiä yhdessä ylittämään itsensä myöhemmin esimerkiksi myyntipäivillä. Pienet onnistumiset pala kerrallaan ovat tärkeitä. Syvensit mielestäni hyvin Parvisen kirjaan viitaten, että mitä varsinaisesti kutsutaan myyntikammoksi. Tarjoat hyvät eväät tekstissäsi siihen, miten voidaan yhdessä tiiminä oppi voittamaan myyntikammo ja kehittymään paremmiksi myyjiksi. Olen kanssasi samoilla linjoilla, että pienet keskusteluhetket ilman myyntitilannetta esimerkiksi kahvitauoilla voivat olla käänteentekeviä. Vapaa reflektointi ja myyntitilanteiden läpikäynti hyvässä hengessä ovat tärkeitä hetkiä käydä läpi myyntiä ennen tositoimia ja kilpailutilannetta.

Kommentoi