Tampere
19 May, Sunday
20° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee delegoinnista ja sen haasteista, itsensä tuntemisesta ja innovointiprosessista yksinkertaistettunaKirjoittanut: Anni Pilvinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Delegointi ja sen haasteet

 

Kiitos kun jaoit! Joulumysteeri-projektin tarina on mielenkiintoinen ja antaa paljon ajattelemisen aihetta. Oli teiltä todella rohkeaa lähteä kokeilemaan jotain uutta ja viisasta oppia epäonnistumisista. Kannattaa olla ylpeä!<3

Delegoinnin haasteet, erityisesti kontrollista luopuminen, on myös minulle haasteellista. Kuten mainitsit, on vaikea antaa muiden hoitaa asioita, kun itsellä on vahva visio. Oletko pohtinut, miten oman vision pystyy jakamaan myös muille?

Akatemian näkökulmasta delegoinnin puute voi olla yleinen haaste. Millainen delegointi-kulttuuri Kipinällä on mielestäsi? Delegointi on todellakin keskeinen osa johtajuutta, ja sen korvaamaton taito kannattaa omaksua varhain.

Onnea Joulumysteerin kanssa!

 

Tunne itsesi

 

Kiitos esseestä! Halusin lukea jonkun vanhemman esseen ja olet kehittynyt paljon kirjoittajana! Oli hauska lukea, kuinka loit yhteyksiä kirjan ja akatemian välillä.

Essessä oli hyviä nostoja ja hyvä runko. On hienoa, että nämä kysymykset ovat linjassa akatemian oppisopimuksien kanssa. Itsetuntemus, omien arvojen tunnistaminen ja niiden tietoinen noudattaminen ovat keskeisiä osia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun matkassa.

Akatemian arvopajoissa keskustelu omista arvoista ja niiden toteutumisesta on merkittävää. Muuttuvassa tilanteessa on luonnollista, että arvot voivat korostua eri tavoin, ja niiden tarkastelu auttaa varmistamaan, että tiimi toimii yhteisten periaatteiden mukaisesti.

Olen iloinen, että näet akatemian loistavana ympäristönä itsetuntemuksen kehittämiseen. Projektikeskeinen työ ja tiimityöskentely tarjoavat ainutlaatuisia tilaisuuksia oppia itsestään ja muista. Jatka näiden oivallusten hyödyntämistä.

 

Innovointiprosessi yksinkertaistettuna

Halusin lukea tämän esseen, koska 24h on aivan kohta ja innovoinnin täytyy onnistua. Olen myös itse lukenut Luovan ajattelun käsikirjan, niin oli todella kiva lukea pohdintojasi kirjasta.

Olen täysin samaa mieltä siitä, että ongelman määrittely on avainasemassa, ja liian laajoihin ongelmiin pureutuminen voi hankaloittaa innovointia. Lyhyissä innovoinneissa keskittyminen tiettyyn pisteeseen auttaa säilyttämään selkeyden.

 

Ideoiden varastaminen ja niiden yhdistely ovat mainioita tapoja edistää luovaa prosessia. Kuten mainitsit, monet suuret innovaatiot syntyvät olemassa olevien asioiden yhdistämisestä. Ja totta, avoin ilmapiiri ja tyhmien ideoiden esille tuominen voivat avata tien timanttisiin ideoihin.

Valitseminen on tosiaan haastava vaihe, etenkin suuremmissa ryhmissä. Oman ideaan rakastuminen tai sen vähättely voivat olla esteinä. Objektiivisuus ja paluu ongelman ytimeen auttavat pitämään suunnan oikeana.

Toivottavasti 24h menee hyvin!

 

Kommentoi