Tampere
15 Jun, Saturday
17° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Kommenttiessee

Esseen kirjoittaja: Katariina Räisänen. Oletko avoin muutokselle. Julkaistu 24.01.18. http://esseepankki.proakatemia.fi/oletko-avoin-muutokselle/

Hyvää ja ajankohtaista pohdintaa Katariina! Kuulun tällä hetkellä varmasti vähemmistöön, mitä tulee alkoholinkäyttöön, joten oma mielipiteeni vuosigaalan hinnasta oli melko ristiriitainen. Ymmärrän erittäin hyvin, että alkoholi rinnastetaan juhlimiseen ja käytän alkoholia myös itse, kun siihen pystyn. Mutta näin raskaana olevan kannalta tuntui todella hölmöltä, että minulle oli silti varattu drinkkilipukkeet ja todellisuudessa sain juoda mehua/vettä.

Hyväksyin kuitenkin tämän seikan, sillä mikään ei tässä elämässä tule olemaan kaikille tasapuolista ja se täytyy vaan hyväksyä. Se taas on mielestäni harmillista, mikäli juhlista vetäytyy ihmisiä pois sen takia, että siellä alkoholin käyttö on usein melko runsasta. Jos tähän joku löytää hyvän ratkaisun, mikä miellyttäisi kaikkia niin siinä olisi muutosta kerrakseen.

Esseen kirjoittaja: Riku Mäki. Henkinen rikkaus yksinäisyyden rinnalla. Julkaistu 24.01.18. http://esseepankki.proakatemia.fi/olen-rikas-ja-koyha-samaan-aikaan/

Kiitos Riku hyvästä ja rohkeasta esseestä! Minusta on hienoa, miten tuot tällä kirjoituksella esiin asiaa, jonka otit jo aiemmin rohkeasti esiin palaverissamme. On tärkeää, että näistä asioista puhuu ja minut se ainakin laittoi miettimään kovasti asioita. Välillä muita ihmisiä on todella vaikea ymmärtää ja siksi on myös tärkeää tuoda itseään esille muiden eteen, vaikka se vaikealta tuntuisikin.

Olen aina ollut sellainen ihminen, joka viihtyy mieluummin yksin, kuin isossa porukassa tuntemattomien keskellä. Jollain tavalla koen myös välillä yksinäisyyttä, sillä minun on erittäin vaikea välillä lähestyä uusia ihmisiä. Tosin saan kaiken sen läheisyyden kaipuun täytettyä kotona, joten ehkä en vain kaipaa aina uusia ihmisiä hektiseen elämääni, vaikka pidän ihmisten seurasta ja arvostan kaikkea sitä, mitä voin heiltä oppia. Pidän myös erityisin paljon hiljaisuudesta ja rauhasta, sitä kun ei kotona kauheasti tällä hetkellä ole. 🙂

Tiedän, että sisälläsi on pehmoinen nallekarhu ja olen oppinut myös sinua tuntemaan monellakin tavalla. Luulen, että osaan olla hiljaa seurassasi, kuitenkin läsnä ja myös seurassasi silloin, kun kaipaat enemmän keskustelukaveria. En ole paras mahdollinen keskustelukaveri, sillä omat rajoitteeni estävät minua tuomasta itseäni esille parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä asiassa haluaisin kuitenkin kehittyä ja toivon, että minua sinun olisi ainakin helppo lähestyä, mikäli koet sen luonnolliseksi.

Esseen kirjoittaja: Riina Hahtokari. Onko itsekästä tehdä lapsi 70-vuotiaana? Julkaistu 10.12.2017. http://esseepankki.proakatemia.fi/onko-itsekasta-tehda-lapsi-70-vuotiaana/

Tämä on varmasti tunteita herättävä aihe monenkin mielestä. Itse kuitenkin koen tämän positiiviseksi ja elämää rikastuttavaksi asiaksi. Ehkä omat hormoonini hyrräävät raskauden takia rakkauden täyteistä pumpulimössöö aina vaan kun ajattelenkin vauvoja.

Koen tässä asiassa kuitenkin paljon enemmän hyviä, kuin huonoja puolia. Lapsi tulee saamaan rakastavat ja huolehtivaiset vanhemmat ja toivottavasti myös hyvän esimerkin oman polun kulkemiseen. Elämässä on kuitenkin itse tehtävä ne vaikeimmat päätökset ja osattava myös käsitellä menetyksiä, todennäköisesti useita sellaisia. On myöskin muistettava, että lapsia ei niin vaan tehdä, vaan niitä saadaan. Tämä on kuitenkin melko henkilökohtainen asia ja toivon, että he saavat rauhassa nauttia lapsestaan, muiden mielipiteistä välittämättä.

Esseen kirjoittaja: Jasmina Kurki. Rohkeus vie menestykseen. Julkaistu 10.12.17. http://esseepankki.proakatemia.fi/rohkeus-vie-menestykseen/

Rohkeus on kyllä äärimmäisen tärkeä osa yrittäjyyttä, mutta myös varsinkin elämää. Itse olen enemmän niin sanottua järki-kansaa ja rohkeiden tai päättömien päätösten tekeminen tuntuu välillä hirvittävältä. En mielelläni ota riskejä, ellen tiedä tarpeeksi hyvin, mitä siitä voi seurata. Toki tässäkin asiassa meillä on kaikilla täysin eri lähestymistavat ja näkemykset. Moni muu voi pitää esimerkiksi minun elämääni todella rohkeana ja värikkäänä – mitä se kylläkin on, mutta minulle se tuntuu enemmänkin siltä meidän Totalin ns. ”mukavalta veneeltä”.

On kuitenkin rohkeaa uskaltaa unelmoida, vaikkei tietäisi tarkalleen, mitä sen toteuttaminen tuo tullessaan. Elämä on täynnä onnistumisia ja pettymyksiä ja vain ainoastaan yrittämällä tehdä niitä asioita pääsee ne tunteet kokemaan, meni sitten syteen tai saveen.

Hienosti ryhdyt uusiin asioihin ja tavoittelet, niitä juurikin sinun unelmiasi! 🙂

Esseen kirjoittaja: Katariina Räisänen. Näin mokaat markkinatutkimuksessa. Julkaistu 24.1.18. http://esseepankki.proakatemia.fi/nain-mokaat-markkinatutkimuksessa/#comment-29762

No tässäpä oli hyvät tärpit opparia varten! Sitä varmasti liian helposti sokeutuu monelle asialle, kun vertailee esimerkiksi, kuinka suuri otanta kyselyissä on. On juurikin muistettava, että laatu korvaa määrän.

Tänään minulla oli ensimmäinen tapaaminen oppariohjaajan kanssa ja tuntuu, että nyt saisi vauhdilla lähteä homma käyntiin. Sain sieltä valtavasti uusia näkökulmia ja taas hetkeksi täytyy pysähtyä tärkeiden kysymysten äärelle ja tehdä päätös: mikä on opparin tavoite ja tarkoitus? Nämä kaksi asiaa kun vain saan kristallin kirkkaaksi, on loppumatka varmasti helpompi. Nyt ei vaan muuta, kuin aivot raksuttamaan ja hommiin!

Toivon, että saan susta jatkossakin pallottelu-kaverin ideoille ja nimenomaan tuon markkinatutkimuksen teoria osuuteen uusia näkökulmia ja lähteitä.

Kommentoi