Tampere
26 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Atte Auvinen – “…no ajattiov aJ”

Älä pyri täydellisyyteen, vaan uskalla olla ainutlaatuinen kiteyttää kyllä meidän missionkin. Kun miettii nykytilannetta, niin meillä näkyy arjessa aika hyvin jo se, että halutaan olla ainutlaatuisia. Pyrin laittamaan tämän sun esseen mun takaraivoon, ja myyntipäivien alla muistuttamaan siitä että vedetään Totaalisen omalla tavalla niin tulee hyvä! Tai siis paras!

 

Katariina Räisänen – “Wahlroosin 10 käskyä”

On se vaan viisas mies – hyvä kirjoitus Katariina. Kohdat kaksi ja viisi iskevät itselle, yksi ja kymmenen hämmentävät hieman ja kohta yhdeksän jättää miettimään sen toteutumista tiimiosuuskunnassa, jossa kuitenkin kaikkien mielipiteillä tulee olla painoarvo, mutta myös päätöksiä tulee tehdä. Välillä tuntuu, että meillä Totalissa päätökset tehdään joko samalla sekunnilla tai sitten niitä vatvotaan kuukausia, tai jopa vuosi. 8 kohta on jo täydellisesti toteutunut!

 

Elisa Tarkiainen – “Päästä irti stressistä ja näe ympärillesi”

Ai vitsit! Tärkeä aihe ja tosi hyvä teksti. Itsekin vasta jokin aika sitten on kunnolla oivaltanut sen, että suorituskeskeisyys ei aina ole hyvä asia. Kun oppii priorisoimaan (eli kieltäytymään), on paljon helpompi hengittää. Omalla kohdallani vasta parin vuoden sisään olen tajunnut, että kaiken ylimääräisen negatiivisen energian voi jättää oman elämän ulkopuolelle. Elämässä ylipäänsä tulee niitä vastoinkäymisiä ihan riittävästi ilman, että niitä tarvii itse hankkia esimerkiksi epämieluisilla töillä, turhalla stressillä tai vaikkapa energiat imevillä kaverisuhteilla (niin kamalalta kuin se kuulostaakin). Ainakin niin pitkälle kun itse voi oman elämänsä kirjoittaa, on paljon mukavampi rustata niitä positiivisia kuin negatiivisia sivuja! 🙂

 

Aleksi Orenius – “Parhaasta pohjalle”

Hyvää settiä! Veikkaan, että moni yritys tulee lähiaikoina (kymmenen vuoden sisällä) kompastumaan menestyksen synnyttämään ylimielisyyteen. Nyt kun eletään digitalisoitumisen ja sosiaalisen aikakauden aikaa, voi olla, että monet isot organisaatiot eivät pysy muutoksen vauhdissa. Tai niin kuin tekstissä mainitset, yritykset kuvittelevat, että heillä ei ole tarvetta muuttua, kun ovat tähänkin asti pärjänneet.

 

Essi Vaara – “Käytävä keskustelujen arvo”

Käytäväkeskustelut on tosi jees – itse ainakin jälkeen päin ajatellen olisin kaivannut tietynlaista inhimillisyyttä ja ihmisten välistä kanssakäymistä joidenkin aiempien esimiesteni kanssa. Koen, että kun esimiestä voi pitää kaverina, tai vähintäänkin ”läheisenä” esimiehenä kertoo helpommin hänelle esimerkiksi mahdollisista muutosehdotuksista, uskaltaa kertoa oman mielipiteensä asioihin ja ottaa palautteen myös vastaan kehittävämmin. Loistava aihe, mikä varmasti on akatemialla monelle ajankohtainem
Kommentoi