Tampere
27 May, Monday
25° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Miisa Kuivanen: Kiinteistökuningatar Kaisa

Mielenkiintoinen essee ja kiva kuulla, että pitämäni paja herätteli henkiin unelmasi! Nostit esille hyviä pointteja menestyksestä ja unelmien tavoittelusta: lähtökohdista huolimatta jokainen voi menestyä, jos vain jaksaa yrittää. Olen myös aikaisemmin miettinyt ulkonäön merkitystä menestyksessä. Tämä essee vahvisti huomioni, että hyvännäköiset ihmiset menestyvät helpommin. Todennäköisesti siis jokainen totalilainen tulee menestymään!

Jäin kaipaamaan vielä enemmän sinun omaa ääntäsi esseessä. Selvästi olet löytänyt nyt suunnan, johon tähdätä tulevaisuudessa. Olisikin kiva kuulla, kuinka lukemasi kirja inspiroi ja auttoiko se sinua määrittelemään seuraavia askelia kohti unelmaasi?

Oli hauska lukea, että huomasit – voisiko sanoa esikuvasi – Kaisan olevan vahva, itsevarma ja rohkea nainen, sillä olet itse aivan samanlainen! Kun katson sinua, niin näen piinkovan bisnesnaisen, jolta ei luksusta puutu, mutta sydämesi on täyttä kultaa. 🙂 Pidä huoli, että seuraavan kerran, kun kysytään Suomen tunnetuimpia kiinteistönvälittäjiä, niin kaikille tulee mieleen Miisa Kuivanen.

 

Aleksi Orenius: Proakatemian arvot perustana tulevaisuuden menestykselle

 

Mahtava essee, Aleksi! Olisin mielelläni lukenut enemmän ja syvällisemmin aiheesta, sekä mietteitäsi arvoista. Olen ihan samaa mieltä, että Proakatemian arvopolku on tie menestykseen ja se toimii missä vain ympäristössä.

Kiva, että nostit arvot esille ja julkaisit ne Proakatemian blogissa. Pinkuille tämä on varmasti ajankohtainen aihe. Mielestäni meille ainakin olisi voinut ensimmäisenä vuonna painottaa vielä enemmän arvoja ja niiden merkitystä. En tiedä olenko sitten ollut vain niin pihalla kaikesta, että minulta on mennyt aivan ohi.

Katariinan kommenttiin viitaten, itsekin toivon oppivani ajattelemaan asioita syvällisemmin ja että myös tiimi pääsisi syvälliselle tasolle. Toivottavasti tulevasta mökkipajasta on apua!

 

Tuomas Viikeri: Hintamörkö

 

Nostit esiin hyviä pointteja hinnoittelusta. Hinta todellakin kertoo asiakkaalle laadusta. Aina on niitä ihmisiä, jotka haluavat kalliimman, paremman tai isomman tuotteen kuin naapurilla, joten sitä pitää heille tarjota.

Minua ärsyttää sama asia kuin sinuakin: hintojen puuttuminen nettisivuilta. En ymmärrä, mikä siinä on niin vaikeaa laittaa ne alkaen-hinnat näkyville. Tällöin asiakas tietäisi, että liikutaanko satojen vai tuhansien eurojen hintaluokassa, mikä taas helpottaisi ostopäätöstä. Kyllä itse ainakin ottaisin esim. kotisivut yritykseltä, joka toisi esille, että hinnat lähtevät 600 € ylöspäin kuin sellaiselta, joka ei edes itse osaa hinnoitella työtään – vaikka loppupeleissä saisinkin tältä pimittäjältä sivut halvemmalla.

Jäin myös miettimään, miksi on niin vaikea hinnoitella itsensä laadukkaaksi… Vaikka tiedän, että korkeampi hinta nostaisi varmasti myös työn laatua, niin jotenkin en vain uskalla pyytää enemmän. Akatemian aikana kannattaisi varmasti opetella itsensä hinnoittelu niin, että pystyy jatkossa tekemään yritystoimintaa kannattavasti. Esseesi onneksi inspiroi minua ja seuraavaa videoprokkista en teekään enää alihintaan!

 

Tuomas Viikeri: Intohimosta unelmaksi

 

Todella hyvä essee! Tykkäsin, kun ensin kerroit, kuinka kirjassa sanottiin ja sitten toit mukaan oman näkemyksesi, konkretian sekä palan itseäsi. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja päätyykin omalle lukulistalleni. Siinä on varmasti kyllä paljon jo ennestään tuttuja asioita, kuten mainitsemasi siilikonsepti, mutta hyvä niitäkin on palautella mieleen!

Aihe on todella laaja, mutta olit hyvin tuonut esille pääpiirteet: esseen punainen lanka oli helposti seurattavissa. Itsekin rakastan tällaista itsetutkiskelua ja ideoiden myllerrystä, mutta toisaalta, kukapa ei akatemialla pitäisi. 😀 Tulikin mieleen, että tästä voisi melkeinpä pitää pajan, jossa mentäisiin entistä syvemmälle tähän prosessiin. Shall we?

 

Katariina Räisänen: Alko ei olekaan monopoli

 

Huippua, että pääsit mukaan Viiniklubin iltaan! Siitä oli näköjään suuri hyöty unelmasi kannalta. Esseesi luettuani minulle tuli sellainen tunne, että unelmasi toteutuu pikemmin kuin Business Campilla osasit arvatakaan. 😉 Ihan huippua, nyt vain idea kirkkaaksi ja täysillä eteenpäin!

Kommentoi